|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mislim se..22" ili 20"...što uzeti?
Odmah da napomenem kako ne pratim što se događa na tržištu monitorima, - sve dok se ne nađem u situaciji da bi se trebalo odlučiti na novu kupovinu...a tada mi je u principu pametnije pitati one koji se kuže u to - tj. vas, u nadi da će netko pripomoći. A nešto ne vjerujem pretjerano časopisima kada su takve recenzije u pitanju ![]() Situacija je sljedeća: trenutno radim na 17" CRT doma i 20" LCD u firmi, recimo da sam spreman izdvojiti do 3500kn za monitor. E sada, imao sam priliku raditi na par 20 i 22" monitora i moram reći da me nijedan nije zadivio da bih mogao reći "e ovo moram imati". Ma evo čitam i o ovom Lenovu (L220x), čini se kao nešto drugačije? Isplati li se to čekati? A ono za što bi monitor bio namjenjen: - igre ne igram baš, sa te strane ne treba "paziti" na izbor... - možda najzahtjevnija aplikacija koja bi se vrtila na njemu je photoshop. Dakle, web bazirane aktivnosti, no svakako da je poželjno da je prikaz boja i sve ostalo što ide uz to vjerodostojniji. Filmovi više manje, nije toliko bitno. Nekakva ideja mi je bila i upariti dva 20" monitora no koliko bi se to odrazilo na kvalitetu, s obzirom da bi budžet ostao na tih 3500kn? Uglavnom, interesira me vaše mišljenje, kako bi vi izveli to da ste u takvoj situaciji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ovako, neću te sad napasti, pošto postoji već milion ovakvih tema, gdje je sve rpožvakano užduž i porpijeko. nego ću ti preporučiti ovo: za 20" - ASUS PW201 za 22" - Lenovo upravo taj koji si naveo. drugo nemoj ni gledat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
|
pa ne znam da se na svježini izgubo nakon 3 dana... pa nije to kruh iz pekare da će se osušit... ![]() između ova dva ti samo ovisi koliko si spreman potrošiti novaca,ovaj asus je definitivni best buy, a lenovo je nešto još novo, no ujedno je i prvi 22" model koji nema smeće od TN matrice u sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Baš gledam tog Philipsa...mogu ti reći da me vuče malo ![]() S obzirom da sam dosad radio na CRT-u i na ne-wide monitorima, to mi i ne izgleda toliko bitno, dok za filmove i tako nemam baš puno vremena ![]() U svakom slučaju, hvala na prijedlogu, mislim da ću i ovog uzeti u obzir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
moje osobno iskustvo: nosim naočale i ta dva dodatna inča znače PUUUNO. Ako već imaš love, ne štedi na svojim očima.
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Ma to je ok, ako vidite na 20" 1680x1050, onda nema razloga da na 22" nekome bude 1920x1200 presitno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Jel tko ima malo više informacija o ovom novom philips modelu 220XW8FB. kakav je što se tiče kvalitete prikaza, kada bi trebao biti dostupan u našim trgovinama i td. Po pitanju dizajna je očito direktna konkurencija samsungu 2232bw. Kako vjerujem da nema šanse da ima lošiju sliku od 2232(ne, nemojte mi reć da postoje lcd-i koji su još gori od njega) rekao bi da se radi o stvarno zanimljivoj 22" wide opciji Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 14.01.2008. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Chaotic
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
1) Lenovo L220x još nije stigao u trgovine kod nas... 2) još nemamo informaciju jer ima problema sa lagom (ne ghosting već lag) kao što su imali neki drugi s-pva monitori 3) još uvijek nema prave recenzije 4) reza ne bi trebala biti problem za većinu..možda samo za one koji su slabijeg vida...manji ekran ista reza = bolja slika....dakle uvijek manji ako je ista reza a nema problema sa vidom Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 14.01.2008. u 17:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
lenovo se definitivno isplati cekat da vidimo kakav ce biti ali isto tako ne treba srljat u kupovinu treba sacekat neku postenu recenziju o tom monitoru pogotovo neke strane koje su cijenjene... a ne samo bug.... imao sam prilike vidjet 19'' lenovo i izgleda dosta dobro u zivo limeno je kuciste a ne plasticno... meni se osobno to ne svida a mozda se to nekome svidi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
i čekam bome ![]() mašinu sam uzeo, sad samo čekam da osvane nešto o ovom monitoru prije nego ga uzmem. al što više čekam to me sve više mami...dođe mi da ga uzmem odma 15.2. i napišem recenziju pa kud puklo da puklo - taman imao minutu laga ![]() Inače...nisam baš pametan..došlo mi jučer da odem i kupim nešto drugo...ovaj 17" me ubija...ko da u kutiji živim :P (pogotovo kad sa posla dođem sa 20") Damn, još malo (križam dane na kalendaru) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
mislim da ga imas u mikonisu, provjeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
da vidim i ja sad, sorry |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
hmm...danas sam nešto razmišljao...kod igranja na nativnoj rezi na tom Lenovu uopće ne bi trebalo biti problema ako se stave minimalne vrijednosti AA i AF...govorim za one koji posjeduju nekakvu 8800GT ili GTS....jer na takvoj rezi veći AA i AF nije više tolko bitan....a znamo da viši AA i AF više utječu na pad performansi nego nešto veća rezolucija....što više gledam u te TN monitore i u onaj 20" P-MVA asus koji mi je više mali nego dovoljan - sve sam bliže Lenovu.....radi se o doplati od soma kuna...tolko se da prištedjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Lika u mom srcu
|
a gle, 1920x1200 ima 25% više piksela... imao sam i prilike robat na dell 24" u toj rezi upravo 8800gt i grafa vjeruj mi ne ide baš bajno na njemu, odnosno toj rezi.... dok u 1680x1050 ipak radi sasvim dobro... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|