Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.01.2008., 14:10   #1
lapis
Premium

Datum registracije: Nov 2006
replay gain

Nakon što sam skinuo jedan album sa neta primjetio sam da je nekako prigušen u odnosu na većinu drugih koje sam prije skinuo. Usporedio sam file info i zaključio da je to zbog rg-a. Evo što wikipedija kaže zašto se on koristi:
«This avoids the common problem of having to manually adjust volume levels when playing audio files from different albums that have been mastered at different levels. Another benefit of Replay Gain scanning is that the peak information can also be used to prevent loud songs from clipping. Finally, should the audio at its original levels be desired (i.e. for burning back to hard copy), the metadata can simply be ignored.»

Ok, ako neko želi napraviti kompilaciju pjesama na cd-u koje su ripane sa raznih albuma možda to i ima nekog smisla. Ali nije mi jasno zašto se on koristi kad su pjesme ripane sa jednog (originalnog) cd-a. Zar pjesme nakon ripanja nisu jednake glasnoće kao i na cd-u sa kojeg su ripane.
Što znači «prevent loud songs from clipping».
Zadnja rečenica kaže da je moguće ignorirati rg i slušati pjesme u originalu. Jel zna neko kako to izvesti u winampu.
Hvala
lapis je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno