|
![]() |
#1 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Problem kod bootanja
Daklem, konfiguracija je slijedeća: X2 4600+, DFI NF4 infinity ultra, 8800GT, 4x 512mb memorije, dva harda i DVDa, ako je potrebno detalji slijede. Imam instaliran XP i Vistu x64 i kod izbornika za boot se dešava slijedeće: ako je bilo koji bootabilni CD/DVD u jednom od uređaja izbornik se uredno pokaže i mogu dalje ali ako CD/DVD nije u uređaju javlja mi grešku kako uslijed hardverske promjene ne nalazi izbornik i preprućuje mi popravak sa Vistinim instalacijskim DVDom. Bez obzira na to restartam bez promjene ali sa DVDom unutra (bez da inicijaliziram popravak) i sve opet uredno radi. BTW, donedavno sam imao Abitovu ploću i sve prolazilo uredno, sad na DFijevki je zadnji BIOS. Any idea? |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Bas sam htio nesto slicno otvoriti! Kod botanja mi javlja NTRL (hm ili NTRL) missing, press ctrl+alt+del to restart Stavim unutra XP cd, reko idem ja to preinstalirati, ono, digne se normalno... izvadim nece, stavim ide... Sto mu bi? Evo od jucer mi to! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
#4 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
15/JG52
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
15/JG52
|
Je isto. Ali uz metodu pokušaja i pogrešaka skužio sam gdje je problem, trebalo je složiti redoslijed hijerarhije diskova, po svemu sudeći Vista je napravila neke rošade koje nisam očekivao. Tako da sada traži boot sa DVDa i kada ga ne nađe ide na odgovarajući HDD i dalje je sve OK. Hvala svima na trudu. ![]() Mada još uvijek ne znam kako je kod pogrešnog redoslijeda diskova nakon boot CD\DVDa našao onaj pravi da pravilno starta? I zašto je sa drugim MBom na istim postavkama radilo? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|