|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Molim Vas pomoc oko eksternog hard disca od 1 TB
Prije svega, poštovanje !!! Imam jedan problem s kojim se mucim vec 2 dana ! Kupio sam WD externi disc 1 TB i sad imam problema sa spajanjem.Naime.... U kompletu je dosao samo ethernet kabel s kojim se spajam na router..ali na routeru nemam mjesta za taj dodatni slot...tj..kabel od disca... Slijedeca opcija ... receno mi je da to rijesim sa usb kabelom...kojeg sam i kupio i pokusao spojiti na komp. Na taj nacin ga nece nikako pronac.Kao da ga nema. Sad mi ostaje samo da kupim jos jednu mreznu karticu sa ethernet slotom i pokusam ponovo instalirat hard... Da li mozda znate koja je od ovih opcija najbolje?? HVALA unaprijed !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
externi hard MORA radit na USB-u. Ja sam spajao obični, ATA HDD preko IDEE-USB kabla sa kompom. Princip je isti, uz neke razlike. Imao sam također problema, nije ga htio očitat, ali je nakon nekog vremena probavanja i resetiranja proradio sam od sebe. Ili sam usput kopajući po windowsima nešto slučajno uključio (a to ne vjerujem, jer ga treba prepoznat kao obični mass storage device), ili su windowsi j..... smeće koje ništa ne valja. (u to sam, pak, potpuno siguran) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto bi spajao externi hard na router? Externi hardovi se spajaju na usb, firewire ili eSATA. Naravno, takav hard ima i vlastito napajanje koje mora biti uključeno u struju da bi hard radio. Pomoglo bi nam kada bi nam rekao o kojem se hard/ex. kućištu radi. U principu, vanjski hard se pojavi u Exploreru kao Removable Disk (slično usb sticku). Mislim da tvoj hard nije formatiran i zato ga vindoze ne vide. Trebaš napraviti slijedeće: Control Panel - Performance and Maintenance - Administrative Tools - Computer Management - Disk Management. Tu ćeš vjerojatno naći neki disk na kojem piše Unpartioned Space. Desni klik na to, pa Format (ako pita koji sistem, odaberi NFTS). Nakon toga bi se trebao vidjeti u vindovsima.
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Radi se o ovome hardu. To je mrezni hard WD Network Storage System with Remote Access 1 TB, Ethernet Model : WDG1NC10000 http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=347 Citiraj:
Probao sam i ovo ali nista. Jednostavno ga ne nalazi u Disk Menagmentu---nadje 2 disca koja su gore vec i to je to |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Jedino su mi predlozili da probam sa switchem ( hub-om) osigurat jos jedan slot pa pokusat instalirat hard kako i stoji u uputama !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#7 |
Registered User
|
Dobio sam instalacijski cd , ethernet kabel , upute za instalaciju , napajanje sa trafoom te vrlo sitno, gotovo nemoguce za procitati deklaracija od M-sana..u 3 reda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Registered User
|
Hvala....sutra trebam dobiti na probu jedan switch..pa cu vidjet da li s njime mogu sta napravitti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Evo , cijelo popodne sam pokusavao i sa HP ethernet switchem..ali nikako se ne pojavljuje novi disc.Jednostavno kao da je mrtav. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svijetle li lampice na RJ-45 konektorima kad ubodeš UTP kabel? Kontam da bi NAS uređaji morali imati neko sučelje za konfiguraciju pa provjeri i to...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Lampice zasvijetle kad ustekam etherneet kabel. Sve normalno funkcionira osim......sto ga nece nikako pronac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ja bi to isao reklamirati cim ne radi na usb-u :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() |
#16 |
Registered User
|
Radi se o slijdecem uredjaju: Western Digital LAN My Book World Edtion WDG1NC10000E |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Uspio sam rijesiti problem !!! Hard se uistinu ne moze spojiti preko usb - a ! Iz mrezne kartice sam povukao etheret kabel do njega..i dalje nisam imao nikakav signal da je kompatibilan sa mojim kompom.Čak sam naisao u manualsima na podatak da je kompatibilan sa Lynuxima !?!? No , "cackajuci" po "network places-ima" primjetio sam da mi se ukazuje link prema novom uredjaju, koji se nalazi u "view workgroup computers" te se kasnije pokazao kao hard ! ! Hvala uistinu svima na dobroj volji !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Happy me !!!!!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|