|
![]() |
#541 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ajde "bencaj" neki veci projekt u tvom omiljenom programu pa nam javi artefakte, pucanje tekstura, kvalitetu prikaza (subpixel precision, gamma-corect antialiasing...), problemi sa clipingom, ne selektiranjem tocaka/poligona, lakocu prikaza hrpe poligona i slicno, a o driverima cemo neki drugi put, jelda...
![]() |
#542 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() Imao sam problema s Catalystima pri benchanju 2600XT ali s modanim driverima ne. Za test sam koristio modane Cat 7.9@Fire GL a za Quadro zadnje drivere s sluzbenog sitea. Uostalom, ne znam gdje si ti bio zadnih par mjeseci ali mislim da bi trebao malo pogledati ovaj site: http://www.3dprofessor.org/index.htm Ako ti se neda: Citiraj:
Ekipa iz ATIa je napravila strasan posao s R/RV6xx na podrucju profesionalne grafike i ovakvo pljuvanje definitivno nije zasluzila! ![]() EDIT: Upravo sam vidio sto imas u sigu pa mislim da je svaki komentar bespotreban!
![]() |
#543 | ||
E Pluribus UNIX
|
O tome da usporedjujes nekakav modani ATIjev entry level proizvod sa Quadro serijom kartica, sto je nonsens samo po sebi, no dobro, s obzirom na kojem smo forumu... Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#544 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
#545 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Postoje oni kojima je presudna pouzdanost, support, kvaliteta prikaza i ostale mogucnosti koje pruza Quadro/FireGL/MV. Naravno, uvjeren sam da si detaljno proanalizirao performanse tvojih modarija u zahtijevnim scenama u kakvom programcicu 3D namjene? Da, i mislio sam si... No ni nemoras - jer bi se mogao iznenaditi kako chip tvoji isti cipovi mogu imati vrlo razlicite performanse... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jednom, mozda, moooozda, ali vrlo mozda, kada prevazidjes lokalna potkusurivanja na temelju brendova, shvatis moj point. Do tada...
![]() |
![]() |
#546 | ||
Premium
|
Citiraj:
Sve ostalo je nevazno!!! To sto si ti recimo platio Intelovu plocu 1700kn koja ti radi probleme koje Intelov support ne moze/zeli rijesiti je primjer toga da PREPLACEN proizvod ne mora znaciti VRHUNSKU USLUGU/KVALITETU/STABILNOST (ili sto ti vec podrazumijevas)? Zar ne? ![]() Citiraj:
![]() ![]() PS. Sad sam skuzio da sam previse generacija softwarea vidio na faksu i da bi bilo vrijeme da se ode odavde! ![]()
![]() |
#548 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
novi stari procesor
Došlo je vrijeme za posljednju nadogradnju moje stare kante. Trenutno ima 1GB rama (nadograđeno) i 5900XT grafičku (nadograđeno) ali procesor je još uvijek dobri stari 1.6Ghz Willamette. Everest kaže da mi je matična ploča PlatiniX 2D(533), a na službenoj stranici QDI-a za 2D/533 kažu: http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/pr...tiniX2D533.htm Izgleda da jedina serija sa jačim taktom je Northwood, razmišljam o 2.6,2.66 ili 2.8Ghz. Koliko vidim pri kupnji moram paziti da je socket 478 koji radi na 533MHz FSB. Ima li još nešto na što bi trebao pripaziti i ima li netko kakav savjet? |
![]() |
![]() |
#551 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Napajanje? Edit: I da, nadogradnja biosa vjerojatno, neki od prva 3 na listi bios-a.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
|
A što me imaš špijunirati na news grupi? :P Enivej hvala dečki, izgleda da nitko nema ništa protiv proca niti da sam išta propustio. Ako jesam spomenite. Za napajanje budem vidio kada zatreba, vjerojatno budem uzeo neko rabljeno. Iskreno ne znam koja su no-name a koja su kvalitetnija. Nadam se da mogu pronaći neko koje će služiti svrsi za 100kn? Znam da je off topic ali ako netko ima preporuke slobodno. Inače ne OC komponente ako to dolazi u obzir prilikom odabira. |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
E4500 čudak ili?
imam 2 problema... naime, cpuz i speedfan pokazuju čudne stvari... eo vam slike da vidite... [img=http://img26.picoodle.com/img/img26/4/1/19/t_SpeedFanErrm_2bd21ba.jpg] [img=http://img253.imageshack.us/img253/3227/cpuzerrorae0.th.jpg] |
![]() |
![]() |
#558 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Po meni CPUZ je ispravan a speed fan nekaj serga. Jesi kaj mrdal po biosu?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#559 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ne nisam ništ mrdo u biosu...nisam ni ulazio skoro... ništ klokano ( još) a kak moze cpuz bit normalan kad piše 1200mhz? i multiplier je 6 :S inače kad igram krajsis sve ide super ultra dobro, sam me brine to što pokazuju...da možda nije neki senzor il nest slicno oslo... |
![]() |
![]() |
#560 | |||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Niti nemoj Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|||
![]() |
![]() |
#561 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja mislim da sam ti to vec objasnjaval FSB=200 x trenutni multy je 6=> 1200MHz. Kad opteretis sustav podize ti se frekvencija na 2.2Ghz tako sto autoamtski se dize multiy otd proca na 11 i dobivas FSB=200 x multy=11 => 2.2Ghz. Prođi upute za oc od razera i onda postaj pitanja.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#562 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
OMFG još jedna C1E/EIST zbunj tema... |
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ok. to pitam jer mi i frend ima toga quada a ima jos i 4gb ddr2 i 8800gtx a igra crysis mu nejde na high...a i igre koje igra veli da mu igre koriste jednu jezgru poneka i drugu al ne cijelu. ubiti ima sve nove igre cod4, crysis... dobro on je toga uzel jer jos rad i u maya, 3dsmax,adobe... a ja pitam za frenda koji ce samo igrati ... ja sam mu rekel ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
vise je bolje dugoroco gledajuci itelovi procovi se uz malo bolju plocu (i napajanje) daju clockat bez puno znoja, grijanja i inih problema pa je moja sugestija 4 jezgre dobar kuler i malo clocka i eto sve leti + sta uvjek dobro dojde jezgra vise jer lako se najde posla za nezaposlenu jezgru ![]() sta se tice krizne igre nju ne racunam pod normalne jer ta zakolje i puno vece mrcne od moje (a moja bas nije za otpis ako mogu skromno primjetit ![]() a sta se tice razlike izmedju DX 10 i 9 je po mome vidjenju samo na kozmetickoj razini, uostalom koliko vas krene igrat crysis i kada dojde na vrh brda baci pogled na more i tako jedno cca pola sata uziva u pogledu i trazi razlike izmedju DX 10 i 9 ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#567 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ak imas quad onda sve 4, ak imas dual onda normalno dvije ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Da još nešto pitam, da kasnije ne skitam.. ![]() ![]() Interesira me pošto na slici piše 2D(/533), bojim se da ovo u zagradi ne bi značilo da je Everest prepoznao moju matičnu kao 2D ili kao 2D/533 model, a ne znam kako da provjerim. I još jedno pitanje, koliko je komplicirana instalacija procesora? Po kompu sam bio prčkao do sada prilikom instalacije rama i DvD pržilice i kada čistim kontu ponekad, ali oko procesora nisam petljao nikada (niti je bilo potrebe). |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
otkopčaš vent skineš vent digneš polugicu izvadiš ga staviš novoga ( nemožeš falit zlatna strelica put dole desno ide ) spustiš polugicu naneseš na proc termalne paste (tanku crtu po sredin ;sredina od ljevo prema desno) staviš vent i skopčaš ga iznimno jednostavno ako ti se čini komplicirano iman matičnu s procom ispred sebe pa ti tut napravim :P |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
|
Shvaćam skidanje coolera, polugice ako ne mogu fulat budem pronašao, ali malo me zbunjuješ sa pastom. Jeli nužno staviti? Da li bi trebalo biti paste od starog procesora kada maknem? |
![]() |
![]() |
|
|