Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2008., 18:15   #1
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Question Cool n Quiet na DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D 939

Eo ovak, danas sam zamjenio proc A64 3000+ za X2 4600+. Sve 5 i to, ali nikako nemogu namjestit da mi proradi CnQ. WTF?
U biosu je CNQ postavljen na auto (ima auto i disable, znaci to mora bit ok). Skinut CPU driver sa DFI stranica, bios zadnji. Stvar je u tome sto mi je s tim CNQ CPU driverom sve radilo ok sa starim procom. Pokusao sam reinstalirat drivere ali opet nista. U power options je postavljeno na minimal power managment tako da nije ni to. Jel reinstalacija Windowsa ne gine ili ima jos nesto drugo?

Thnx!
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 19:04   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mislim da su ti windowsi poblesavili inače "driver" za CnQ daje AMD ne DFI tako da probaj prvo od tamo, možda je stara verzija ili nešto, makar mislim da su ti windowsi poblesavili...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2008., 20:14   #3
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Mislim da su ti windowsi poblesavili inače "driver" za CnQ daje AMD ne DFI tako da probaj prvo od tamo, možda je stara verzija ili nešto, makar mislim da su ti windowsi poblesavili...
Pa na DFI-jevim stranicama postoji CPU CnQ driver, i taj sam skinuo. Pogledat cu jos na AMD-ovim, al DFI je taj koji treba spustit napon a ne AMD, zar ne?
A i sutra cu kontam stavit nove win pa cem vidit...
Staro 17.01.2008., 22:04   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Emm ne baš - vjeruj mi to je AMD produkt taj "driver" isto kao i Dual Core optimizer...
Staro 18.01.2008., 16:48   #5
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Question

Citiraj:
Autor Dete Kreten Pregled postova
A i sutra cu kontam stavit nove win pa cem vidit...
Jarca...evo novi win i opet isto... WTF!? Ima ko kakvu ideju?
Staro 18.01.2008., 17:02   #6
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ispričavam se na OT al jel to socket 939 X2 4600+? Nisam čul da ima jači od X2 4200+. Kolko si kesnul za njega?

I meni je odma palo na pamet da Windoze izgubile konce nakon promjene proca al ak veliš da reinstalacija sustava nije pomogla... Pitanje je dal ti to opće treba? A i možda sam ja malo skeptičan po pitanju te 'automatike' a pogotovo nekontroliranog (s moje strane) snižavanja napona i sličnih čudesa.
Staro 18.01.2008., 17:29   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ima više proceva jačih od x2 4200+ uključujući x2 4400+ i x2 4600+ i nekoliko x2 Opterona i FX series proceva...

@Dete
Jbga neznam, ja to po defaultu gasim tako da ti nebi mogao reć kako se to ponaša, znam samo da ga ocanje zna sprcat pa ako si ocao komp možda je tu problem inače pojma nemam što bi moglo bit...
Staro 18.01.2008., 17:45   #8
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Proc je 939, kako pishe u subjectu. Pljunio sam 500kn za njeg tu na PCE-u sa postarinom, 2 god garancije.
Proc nije kloknut (jer mi trenutno ne treba). CnQ koristim iskljucivo zato jer imam gore zalmana 7700CU, tako da dok sam u windowsima ili cackam nesto po netu hladnjak uopce ne vrti (ako radi CnQ), a time je komp znatno tisi nego inace. Mozda ce se ovo nekom cinit glupo, al volim da je komp tih i da ne zuji u besvijest...
Evo probao sam resetirat bios ni to nije pomoglo... pokusat cu jos poslat mail DFI-ju da vidim sto oni kazu na to pa javim.
Staro 19.01.2008., 07:48   #9
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Tvoja teorija stoji, nisam znal da imaš nekaj drugo osim stock hladnjaka. Najvjerojatnije bi se i ja poigral s C&Q da sam na tvom mjestu. Stvarno mi nije jasan tvoj komp. Probaj još jedanput provjerit kablovinje i dal je sve dobro pospajano. Gubim ideja...

@yedwy
Iako sam delal kao prodavač računalne opreme, nikad nisam provjeril koji proc je zadnji izdan za s939 (mislim samo na seriju A64). A i takvih je bilo malo kod naših dobavljača...
Staro 19.01.2008., 08:35   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Znam samo ti velim kaj još ima iznad x2 4200+ ništa drugo, neznam niti ja za sve sockete kaj je najjače na njima...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2008., 23:20   #11
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Evo rjesio sam problem, yedwy ipak si bio u pravu
Nisam znao da za X2 proc nije isti driver kao i za obicni, a doticnog drivera nema na stranicama od maticne ploce nego sam ga nasao upravo tamo gdje si rekao - na AMD-ovim. Evo skinuh ga i sad sve radi kako treba.
Hvala svima na pomoci i lijep pozdrav!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno