Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2008., 11:47   #1
necko
Registered User

Datum registracije: Mar 2007
Spajanje na net bez fiksne linije

Koja je najbolja opcija za spajanje na internet ako nemam fiksnu liniju? Ispričavam se ako je već obrađeno, onda molim neku dobru dušu da mi da link! Hvala unaprijed!
necko je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 12:10   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
VIP Homebox. Jedini je problem ugovor na 24 mjeseca i činjenica da te nakon skinutih 1Gb oderu za sve što skineš više od toga. Razmisli o tome da s nekime u okolici tko već ima ADSL, uzme flat i wlan pa podijelite troškove.
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2008., 12:13   #3
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
I samo riječ opreza: Taj homebox je omražen zbog pucanja veze i sličnih problema. Vrlo nepouzdana stvar... Jesi li razmišljao o kabelskom internetu?
Staro 17.01.2008., 15:06   #4
zarac
Registered User

zarac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
ja koristim VIP mobile broadband (ne homebox, mada je ista tehnologija) u kombinaciji sa carnet-ovim accoutnom i to radi sasvim solidno - do prije pola godine se znalo desit da veza pukne, ali više ne.

vip moblie broadband je dosta skup i deru masno nakon što pređeš količinu podataka uključenu u svoj tarifni model, a ako se pretplatiš preko carnet-a cijena je upola manja.

provjeri:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723484&idnews=327833
http://www.carnet.hr/mobile
zarac je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 16:30   #5
necko
Registered User

Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
I samo riječ opreza: Taj homebox je omražen zbog pucanja veze i sličnih problema. Vrlo nepouzdana stvar... Jesi li razmišljao o kabelskom internetu?
Hmm, ne kužim se baš, kako to funkcionira?
Staro 17.01.2008., 16:36   #6
Filip7
Premium
Moj komp

Filip7's Avatar

preko repetitora vipove mobilne mreze ti ide internet i telefon kod homeboxa, a kod vip mobile broadbanda samo internet.
Filip7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 16:47   #7
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
vip homebox ima kolega i puca mu fakat svako malo. Ima neki stariji uređaj jer je to uzeo prije godinu dana valjda.

Tražio je novi ali ga iz Vipa pokušavaju shebati da gubi onda neke besplatne minute a fino mu je reko tehničar da je ziher problem do uređaja.

Sve u svemu potrudi se naći neko drugo riješenje.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 20:27   #8
necko
Registered User

Ja bi htio net za komp a ne mob. Dakle ako nemam telefonsku fiksnu liniju jedino rješenje je homebox? Da samo naglasnim telefon mi nije ni potreban, samo net.

Ps. Hvala svima na dosadašnjoj pomoći.
Staro 17.01.2008., 20:45   #9
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Probaj na www.bnet.hr
Staro 17.01.2008., 21:33   #10
Girrari
drug Mile
Moj komp

Girrari's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ovako, kaj se tiče bilo kakvih mobilnih tarifa, zaboravi na to. To je super stvar za ljude koji puno putuju i treba im internet za mailove, praćenje ponuda, pristup intranetu i sl., ali to NIKAKO nije supstitut za kebel.
Naime, moglo bi ti se vrlo brzo desit da počneš pizdit zato što:
- ti puca veza
- ne hvataš deklarirani HSDPA ili UMTS signal, pa čak niti EDGE te ti je zbog toga veza spora
- dolazi ti do velikih oscilacija u brzini zbog različite opterećenosti baznih postaja
- itd. itd.

Dakle, ta vrsta pristupa internetu ima svoje korisnike i svoju namjenu i za to je izvrsna, ali namjena svakako nije da zamjeni žnoru ma koliko u reklamama lepo to predstavljali.
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2008., 12:44   #11
zarac
Registered User

zarac's Avatar

dakle, ponovo:
ja koristim taj omraženi mobilni internet i zadovoljan sam. poput necka, nemam telefonsku liniju i nisam ju imao namjere uzimati samo radi interneta (podstanar sam). bnet nije dostupan u mom kvartu (zagreb, gračani), pa sam uzeo gorenavedeni vip mobile broadband.
veza NE PUCA!!!!! to je vjerojatno pitanje modema i jačine signala. ja koristim "option globesurfer icon" kojeg sam dobio uz pretplatu prije 2 godine.
zgodna stvar s tom spravom je da kad se prvi put spoji na pc, prijavljuje se kao mali hard disk koji sadrži drivere za modem. sve što trebaš znati je username, password i APN.
napominjem da sam ovu uslugu koristio na pelješcu, gdje je vip signal doista jadan, ali stvar je bila više nego upotrebljiva.
moja realna propusnost u zg je oko 768kbit/s i ne postoje neke oscilacije, barem ne da bih to u radu osjetio.
ako ne želiš žicu, prvo provjeri postoji li kakav wireless provider u kvartu. ako nema, ovo je jedini izbor (dvosmjerni satelitski internet nije opcija - skupo, ogromna latencija.)
zarac je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 18:32   #12
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
I ja imam sličnih problema (tj. budem imal). Radi se o tome da za godinu (dvije najkasnije) kad budem preselil u svoju kuću ne budem imal ništ od veza. Sad je problem da telefon sad ne trebam a mislim da ga niti onda ne budem trebal, a štel bi imat flat na žićnoj bazi. Iz T-coma su rekli da mora iti tel. linija i da nema drugog načina. Ova bežićna rješenja me nekak ne privjače.
Staro 18.01.2008., 20:00   #13
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
trenutno koristim Vip mobile broadband paket preko Mobile Carneta sa Globetrotter HDSPA+ karticom i prometom od 1GB, brzine nisu ni blizu definiranih ali sve u svemu nije lose kao mobilni internet... signal nije jak (trenutno sam u centru V.Gorice) surfanje je normalno i ne puca mi veza, samo sto je to preskupo... ako imas mogucnosti svakako pogledaj ponudu Bneta (koriste infrastrukturu kablovske TV u stambenim zgradama po vecim gradovima u HR), jer puno daju za malo love s obzirom na cijene Mobile broadbanda
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 11:59   #14
zarac
Registered User

zarac's Avatar

@cyclone: ja sam se nedavno prebacio sa 1gb na 3gb - pretplata je 245kn (preko carneta). tako se nešto lakše diše. ionako sam probijao 1gb svaki mjesec, pa bi mi račun dolazio 270-300kn.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno