|
![]() |
#61 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
![]()
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma.....barem je svojim preseravanjem potvrdio sve lose sto se prica o serviserima tamo ![]() mislim, ili covjeku priznas garanciju (nije da ide iz tvog djepa pa cak ni iz djepa tvoje firme) ili mu ne priznas garanciju i sutis. ovakvo ponasanje na razini djece iz vrtica...to bas i ne ocekujem od normalnih odraslih ljudi. iako, moram mu priznati da ste ga vukli za jezik, prvi post mu je ipak bio razuman i kulturan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#66 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm što ne snosi inače proizvođač ili distributer (ili tko već) troškove? Znači, nekoj ŽNJ trgovini daš XYZ komad hardvera koji je pokvaren (ne vlastitom krivnjom), oni daju drugi komad isto XYZ, valjda ispravan ![]() Sad, nije mi jasno, zašto je onda neki puta na trošak firme? Proizvođačeva politika (reklamacije firma "plaća" iz svog džepa) ili?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Prodani proizvod moze imati nekoliko nacina kako se jamstvene obaveze izvrsavaju, a za koje kupac ne zna, recimo: 1. Jamstvene troskove kompletno snosi proizvodjac - znaci zamjenski dio, troskove transporta, naknadu servisu itd. 2. Dio proizvodjac dio distributer u RH - proizvodjac daje dio, distributer mozda snosi troskove transporta i servisa itd. 3. Proizvodjac daje samo dio, distributer pokriva sve ostalo. 4. Proizvodjac proda proizvod distributeru bez jamstva - svi troskovi su na distributeru. 5. Proizvodjac i distributer prodaju sve krajnjem trgovcu bez jamstva, trgovac se brine za apsolutno sve. Ima toga jos, naravno, a i cijena proizvoda (nabavna i prodajna) je direktno ovisna o nekoj od gornjih varijanti. Isto tako je i sam postupak trgovca / distributera / servisa jako ovisan o tome, kao i rok popravka. Takve stvari kupac ne zna (niti ne mora znati), no nekad je dobro znati da neki brandovi stoga i imaju vecu cijenu i bolji support od drugih.
![]() |
![]() |
#68 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Aha, tako znači, hvala Iggy! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
|
Nema na cemu. ![]() Inace, to je jako kompleksna problematika, jos kad se u to uplete oprema kupljena vani i da "Worldwide warranty" kod mnogih vendora ne znaci ono sto kupci misle da znaci, dobijes takav cuspajz da kod mene na tome radi brdo ljudi i takvo sto nije ni priblizno jednostavno.
![]() |
#71 | |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Pa jel moja stvar javno traziti da se (a i bio bi red) onaj koji je zapoceo ovaj prejadni i ofucani thread zahvali ili bi saminicijaticno kako ga i je pokrenuo zavrsio nekom zahvalom. Tz4r, koliko znam disk je zamjenjen. Zadnje izmijenjeno od: Daddy. 15.01.2008. u 22:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ne znam sta je sa diskom nitko me jos nije zvao ali budem ja njih ovaj tjedan.... posto sam ja u temi o ballistixsima vidio da daddy radi u linksu i da postoji mogucnost da drugi ljudi koji isto rade po shopovima ovo citaju ja sam prvobitno napisao pravi naziv ducana u kojem sam ga kupio ali posto sam primijetio da je to glup potez ubrzo sam ga zamijenio sa linksom..... @ daddy: ako ti je to prouzrocilo neugodnosti ja ti se ispricavam.... ali ni tvoji postovi nisu bili uzoriti previse..... edit: naravno da se zahvaljujem svima na pomoci i savjetima.... ali ovo je trebalo doci na kraju kada bi saznao sta je sa hardom i kada bi usljedio lock.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#74 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Na kraju zelis reci da nisi kupio disk u Linksu?! AKo ti je bed reci javno, posalji mi na PM gdje si ga kupio i na kraju reklamirao. Previse mi se slucajnosti ovdje preklapa da bi na kraju ovako ispalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Premium
|
Citiraj:
1. disk nije kupljen u Linksu.... 2. Zar je bitno gdje je kupljen ??? 3. sto se veze na 2. koje slucajnosti se preklapaju... ???? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
Reklamacija je uvazena.... Dobio sam danas novi hard.... imao vise srece nego pameti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|