|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Drajveri za graficku mozda... Koji OS? Ocito ima veze sa 3D-om. Ako je komp clockan onda se reset najcesce dogadja zbog nedovoljne voltaze na komponemtama koje su clockane... Da li imas ukljucen "automatic restart on system failure", mozda je BSOD ali ga ne stignes vidjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
PEG ; te na Internal Graphics Mode --> Disabled i to je to - voila.
![]() ![]() Eto mislim da su to neke osnovne stvari,ali tko je početnik i čita ovaj thread o ploči,lakše će se snaći. ![]() |
Uđeš u bios i stisneš CTRL + F1 za da dobiješ dodatne opcije koje su sakrivene inače...i onda :
- pod Advanced Bios Features imaš stavku BIOS Flash protection i ona bi trebala biti, a ako nije onda je postaviš na Auto...u suprotnom je na Enable što zaključava flashanje biosa. ![]() Evo odmah i savjet kako se isključuje integrirana grafika,nije da je komplicirano ali očito neznaju svi kad sam 2-3 puta dobivao PM u vezi toga...dakle: - ući u bios,ne treba čak ni uključivati prikaz skrivenih opcija (ono sa CTRL+F1...ako još ima tko nezna za to);te onda - pod Advanced Bios features ići na Init display First --> PEG ; te na Internal Graphics Mode --> Disabled i to je to - voila. ![]() ![]() Eto mislim da su to neke osnovne stvari,ali tko je početnik i čita ovaj thread o ploči,lakše će se snaći. ![]() |
![]() |
#454 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
|
Bilo koji Brisbane ne moze stabilno na zrak preko 3500 Mhz. Ako bi napravio Vmod onda bi se grijao pre vise, a ako bi htio brze onda bi mu trebalo vise struje... Samo freonsko ili LN2 hladjenje bi natjeralo taj proc preko 4 GHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
WIndows Xp sp2,clockan 20% (ali se to događalo i prije clocka)... idem vidjeti ovo,jel ukljuceno...fala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Hmmm... Ot-sorry kaj ovde postavljam ovo pitanje iako nema nikakve veze s plocom ali sto bi bilo isplatljivije e4500 ili 5000+ i dali bi oba mogla ici na slicne taktove i koji je naravno bolji?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Hejter
|
Citiraj:
brisbane na 3 ili 3.2 ghz je odlican i dalje od toga u ovom nekom valuesegmentu ja ne bi gledao , x2 5000 be je stvarno brutalan proc i odlicna kupnja , ali vecina x2 4000 koji su po 400kn ide vrlo visoko i oko 3ghz i po meni su bolji izbor za ovakvu plocu , dakle nekih 900kn za plocu i proc i eventualno oko 200kn za kuler , i to je to , za ne previse novaca se dobije puno ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
Koji procesor?
Koji bi mi procesor preporučili uz ovu ploču, da se manje grije, dobar za clockanje? Zanima me nesto od jeftinijih, u užem su izboru: ( može li mi netko objasniti koja je razlika među njima) kingmax 1gb memorija. CPU AMD Sempron LE-1100 CPU AMD Athlon LE-1600 3500+ CPU AMD Athlon64 3500+ CPU AMD Athlon64 BOX 3200+ Možda neki drugi? memorija bi bila kingmax, 1 gb I da, ima li negdje je trenutno nekakva akcija, nekakav best buy za procesore? Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
|
A čuj...koji ti najbolje cjenovno odgovara,iako je to pomalo smiješno jer su cijenom svi tu negdje... ![]() ![]() Inače ja osobno Semprona nebih zbog 'osakaćenog L2 cache-a...a i samim time jer je Sempron.. ![]() Ne volim "polovnjake" da ih tako nazovem...no ako je najjeftiniji i tebi odgovara,zašto da ne. ![]() Išao bih na LE-1600...ima 2200mhz u startu u odnosu na recimo 3200+ ; a također ima i 1MB drugostepenog cache-a,dok ovi 3200/3500 imaju 512kb ako se ne varam...a također sam na forumu tu vidio i da se hebeno clocka taj LE-1600...noviji proizvodni proces čini svoje...dakle brz,clockabilan a vjerojatno i hladan ko' špricer... ![]() ![]() ![]() BTW: Za akciju neznam dali ima,ali vjerojatno nema i neće biti,jer su procevi toliko jeftini da nema potrebe za istom..kao ni zarade,jer je marža na njima minimalna...kad je sami proc ispod 350kn.. . ![]() ![]() EDIT : Zeznuo sam se...evo sad vidim da je u HG-Spotu na akciji za 272kn... ![]() ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 12.01.2008. u 01:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Danas kao i svako jutro probudim se i palim komp. Imam dugme kraj kreveta, komp se nalazi na drugom kraju sobe. Uglavnom ujutro stisnem to dugme i ustajem kad vidim sliku desktopa na monitor, ali danas nije bilo tako. Dodje do onog djela di pokaze procesor, memoriju, diskove, itd. i stoji. Odma sam shvatio da opet zbog kloka procesora zeza. Gore je F3 i sve je odlicno radilo, procesor je na 300 * 9,5. Sad ga moram drzat na 270 * 9,5 da bi upalio normalno. I opet se ponavlja ona stara prica, udjem u win sa 270 *9,5, restartam komp i namjestim na 300 * 9,5 ili koju zelim vecu kombinaciju i radi normalno. Pregledao sam sve opcije u biosu, ali nije mi jasno zasto se to desava, iskreno nije mi ni potreban toliki takt, ali kad ide dotle bez dizanja voltaze zasto ne. Ako netko ima kakvu ideju ili informaciju neka slobodno podjeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
|
Hladno u sobi...cold-boot problem... ![]() ![]() ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Možda je malo off topic,ali eto kad već kupujem ovu ploču pa da odi upitam... Gledam u ADM - u memorija OCZ-ova 2gb za cca 300 kn. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5258 Cijenom je li-la sa ovim Kingmax i Transced ramom pa me zanima isplati li se to uzet ili je svejedno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
|
Stavi sve opcije na manual i namjesti opcije za RAM rucno, ne auto. Procesor se nece bootati na overclockanoj frekvi ako je mnozitelj namjesten "ne-defaultni", tek nakon prvog restarta... Provjeri CMOS bateriju. Ako je Vcore namjesten na manual, i napajanje potpuno iskljuceno sa struje onda pije bateriju. Cudno ali je tako, provjereno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moj bios skoro ni nezna sta znaci auto, mozda je u tome problem. Danas sam stavio F4 gore, opcije su sve ostale iz F3, samo sam digo sa 270 * 9,5 na 300 * 9,5 i sve radi normalno ko i prije. Eto, dakle sredjeno za sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Neka vide da nas ima...
Datum registracije: Feb 2008
|
pozdrav amd-ovcima ![]() evo priustio sam si ovu plocu ... za sad sretan i zadovoljan ko malo djete - super radi zanima me jel normalno da onaj glavni "kuler" na kojem pise gigabyte tako jako vruc (nema sanse npr da drzite prst na njemu vise od 3-s ako comp radi min kojih pola cuke) ? valjda je... jer sve dobro radi vec 5 dana ![]() e sad tko zna (tko je isprobo) na kolko mogu dic svoj proc na njoj (amd athlon 5200+, box) bez ikakvih prcakanja po voltazi i stavljanja novog coolera (upravo zato nisma uzimo BE jer necu se zezati sa klokanjem proca nesto posebno nego samo ovo me zanima i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
To mi je malo čudno, kod mene je jedva mlak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
kod mene je nothbridge uvijek bio jako vruć (na defaultnim postavkama kroz sve verzije biosa) isto tako sam u početku prije kupovine dok sam čitao reviewe vidio da ekipa piše da northbridge gori dok je pak na rijetkim mjestima navedeno da je temperatura solidna na dodir to jest da se ne pregrijava sad u čemu bi mogla biti caka neznam, a izgleda da vas ima koji ste se kao mali kupali na islandskim gejzirima pa vam ovo izgleda samo kao mlako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Neka vide da nas ima...
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() a valjda je to oke... ![]() nego na kolko slobodno dignem 5200+ (box) u biosima bez mradanja po voltazi i cooleru? (pa usupt ako netko zna neka napise... bez zurbe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Neka vide da nas ima...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nakon dulje vremena, rekoh da pročitam kaj ima novog ovdje. Pročitam ozy-ev tutorial za disableanje integrirane i rekoh pa jesam je disableao, al da provjerimo. Temp northbridgea sa plavim zalmanom mi je bila cca 40-41C. Odem u bios i vidim da je disableana al kao init display first mi je odabrano PCI. Odaberm PEG i spremim postavke. Krenem mjeriti temp i ostao sam veoma iznenađen. Temp je pala za 7-8C! Temp jezgri se kreće oko 11C dok je prije bila cca 14C u idleu. Fakat integrirana ždere resurse. THX ozy!
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
a da, onda je to valjda to, koristim integrušu pa hajca uguran senzor od kućišta u rebra hladnjaka se vrti oko nekih 45C prilikom igranja eventualno skoči za nekih stupanj dva, znači ispada da je dovoljno samo to što je uključena da bi se northbridge poprilično grijao |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|