|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Frend ima slabiju konfiguraciju i ploču s integriranom grafikom (intel 82865G) koju bi sada htio zamijenit da mu igrice bolje rade (ne očekuje da će mu radit najnoviji naslovi). Nije zahtjevan, odnosno zadovoljan je i sa svim grafičkim postavkama na low, samo mu je bitno da ne trza. Matična je vjerojatno asrock (mislim) 775i65G (to sam si budala zapisao, a proizvođača nisam) sa Intel 865G chipsetom. Budući da je konfa pod garancijom nisam ju još otvarao, ali u knjižici od ploče se na slici vidi da ima 1 agp8x slot 1.5V_AGP1 tako da se očito nešto može ubacit. Sad, zanima me naravno koju bi grafičku (vjerojatno polovnu?) bilo najbolje nabavit, te da li u slučanju njene ugradnje ova integrirana grafika komplicira život ili sve bude ko da je nema? Ostatak konfe mislim da je bio Celeron 2.54GHz, 500 mb rama, neki lcd... Puno hvala na savjetima Zadnje izmijenjeno od: yeti. 06.01.2008. u 20:07. |
![]() |
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja bih na njegovom mjestu umjesto (polovne) grafulje uzeo konzolu. Dugoročno se više isplati nego grafa koja će zastarjeti za 3 tjedna... Ovaj celer od procesora i skučeni RAM neće ionako dozvolit grafi da dođe do punog izražaja. Ćorava investicija. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Za cijenu konzole može složit novu konfu a i čovjek ne pita za nju nego za grafu. Koju grafu? A čuj, zavisi koliko para misli uložit. NV6600GT, NV7600GT, ATI1950GT/PRO... Btw, meni je do neki dan ATI9600xt vrtila cod4 bez problema. 1280x1024 al na low postavkama. Al se dalo bez problema igrat. Dobro, meni je ostatak konfe malo jači. Al NV6600gt se da nabavit za sitne novce. Što se integrirane tiče, ona se automatski isključuje čim ubodeš neku u AGP slot.
#5 | ||
čudovište
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Budući da je konfu uzeo prije nepunih godinu dana, zamjena konzolom za sad nije opcija, kao ni 'izdatak' od par tisuća kuna. Grafička za par stotina je prihvatljivo rješenje. Ako doda još nekih 512 mb rama to bi onda za njegove zahtjeve bila i više nego dobra konfa, šta mislite? Duže vrijeme nisam ništa kupovao pa sam malo "out" - jel mi može neko bez puno muke reć točno koji tip memorije ide u tu ploču da znam šta da tražim ako se odluči i to uzimat - ddr? I jel bolje da drugih 512 rama bude od istog proizvođača od kojeg su i prvih 512, te dal je svejedno od kojeg se uzima ako su prvih 512 no-name? ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#8 | ||
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Ako je to ta ploca onda podrzava sav DDR Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#9 | ||
čudovište
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#10 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Vecina mojih frendova je kupila PS2 samo zbog GT3 i GT4 i sad im stoji i skuplja prasinu jer je sve ostalo japanski krs i totalno neigriv u usporedbi s PC-em, ispada da su dali 1200kn zbog jedne igre. Pogotovo se to tice ovog novog PS3 za koji niti nema modchip, a kako izgleda, nece ga biti jos skoro zbog cijene blueray medija i potpuna je glupost ili snobizam uzimati konzolu koja ce sluziti kao ukras u sobi umjesto vaze. Za 3200 kuna se sklopi sasvim solidan stroj potpuno nadogradiv i prosiriv za razliku od konzole koja reklamira ovo i ono, a sluzi smo za igre i dvd player. Racunalo je ipak malo vise od svega toga i bar sam sebi ne izgledas toliki dummy kad upalis i ugasis konzolu. Idealno za policajce ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
2. šta mu može ponudit PS3: malo igara, puno gluposti (bluray, HD format....) sve što ga navodi u potpuni trošak. 3. Imam X800XL na svom komp i pristojno se može igrat (premda će uskoro nova grafa)! |
|
![]() |
![]() |
#12 |
čudovište
|
G.sad, PS3 je potpuno kompatibilan sa svim naslovima za PS koji su izašli. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
NITKOV
|
Nemoj baš tako, vidiš da čovjek nije upućen. Ne podržava DDR2 npr. @yeti: Pa bilo bi poželjno da je mema od istog proizvođača, al ak nemre nać, nema veze, radit će. Bed je jedino što je DDR dosta skuplji od DDR2 meme. Mislim da neko upravo prodaje 6600gt na tržnici. Al traži 350kn, što je po mom mišljenju pretjerano. @Rising power: Mislim da je ova verzija PS3 od 3200kn malo osakaćena što se tiče podrške za igranje igara za PS2. Nisam ziher, al tak sam pročitao. Plus to što je surova hrvatska realnost da niko ne kupuje originale za plejku a čipa za PS3 još nema.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 06.01.2008. u 22:30. |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Mislio sam da ne ide ddr2, al sam se bojao da ide nešto starije i od ddr-a, no kad sam vidio koje grafičke se spominju skužih da sam totalno podcijenio ploču - mislio sam da je starija. Kakva je 6600gt (i sam ju imam) u usporedbi s ovom X100 (ili 300, ne znam točno koja bila gore u kombinacijama)? I koliko bi novaca bilo razumno dat za onu od njih koja bi bila odgovarajuća? |
![]() |
![]() |
#15 |
3.14zda ®
|
@yeti X800XL je jaca od 6600GT i da se kupiti za 250-300kn ![]() @Rising Samim spinupom medija u Sony Playstationu on postaje 3X brzi od mog kompletnog stroja ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nemojte tako, ne sucksaju konzole, ima po 3 igre za svaku sto valjaju, ali ako cu imati i wii, i xbox360 i ps3 to ce me kostat ko moja kanta, a igre ce mi biti drasticno skuplje, s tendencijom pojave dobrih i fino igrivih igara od 1 po godini i nije mi neka investicija ![]() @yeti.. tocno kak su decki rekli, imas rabljenih grafickih za male novce za naci s kojima se pristojno da igrati, nek si jos dokupi 512mb rama keks memorije i super! Ako je kompjuter do sad bio kolko tolko dovoljan, s tom nadogradnjom ce bit zvjer ![]()
#17 | |
NITKOV
|
Citiraj:
6600gt je daleko bolja od te x100/300. Što dizelaš veli, X800 je također vrhunska kartica, 256bitna itd. Samo što ne podržava shader 3.0.
![]() |
#18 |
Premium
|
Onda ću mu tak reć, da za nekih 400 kn može znatno poboljšat komp. A kaj s garancijom? Ima još 1 godinu i naljepnicu na kučištu. Ak odnesemo komp, polovnu grafu i ram dečkima u pevec (tamo je kupljen) oće nam oni to ugradit ![]() I nadam se da je monitor dovoljno dobar da ne sputava neku od ovih grafa. |
![]() |
![]() |
#19 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pevec i ugradnja komponenata u komp!? Čisto sumnjam, mislim da su ljudi tamo što se tiče kompova, max. kvalificirani samo za njihovo prenošenje na viličarima i otpakiravanje iz kutija i paleta. Nek kupi tu grafičku i RAM i nek si ih ugradi, ak zna što radi, ne bi trebalo bit problema jer stvarno ne može ništa pokvarit. Što se tiče konzola, jedino za što vrijede je GT, Tekken i prijašnji nastavci PES-a ( ISS-a ), ostalo je užas. Još da se netko sjeti napravit poštene pluginove za PS2 emulatora pa da napokon mogu igrat GT3 na kompu, di bi mi bio kraj ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Što se tiče kompova i hardveraja, Pevec je očajno skup, a komponente su Bože sačuvaj - uglavnom ono što bi našao u nekom skladištu normalne prodavaonice prekriveno debelim slojem prašine. Svojevremeno sam radi sebe uspoređivao neku Asus matičnu iz Peveca i neke inf. prodavaonice - Pevec je bio oko 30% skuplji. Ko voli, nek izvoli.
#25 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() E a najbolje od sve ga je kada malo izračunaš omjer stranica 13,28125:10 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
Tko nije igro ps3 niti ga nema neka ga ne komentira. Kazete da ima malo igrica. Da ima ali je izišao prije manje od godinu dana i broj igara se svakodnevno povecava. Igre su na blueray disku i u hd rezoluciji što poboljšava grafiku za duplu razliku od računala. Playstation 3 ima 8 corova (jedan se ne koristi, jedan za os i 6 za igre), grafičku koja se može mjeriti s najboljim za comp, bluray citacem koji za comp ne kosta ispod 3000 kn i još dobiješ dvije original igre i sixaxis kontroler. Ako mi netko nađe takvo računalo za 3200 kn neka mi se javi jer ja ga kupujem. Da, naravno comp je bolji u svrsi za koju on služi a to je surfanje internetom, pisanje dokumenata itd. ali je ps3 zato u igrama daleko nadmočniji. Tko kupi ps3 i jednu igru kao što je cod4 kladim se da mu nece dosaditi bar jedno godinu dana igranja jer tu je multiplayer koji mozes igrati koliko oces a da ti nikad ne dosadi. Još se nades s hrvatima pa pricate s headsetima i za***avate se. Mozda ce neki raci "pa to sve imaš na računalu" ali mislim da se nemože usporediti kad ti igraš računalo na pola metra od ekrana s mišem u ruci pribijen uz stol ili kad igraš ps3 na velikom ekranu (naravno oni koji ga imaju) u hd rezoluciji s bežićnim joystickom u ruci na kojem su sve potrebne tipke a nemoraš se hebati s tipkovnicom. Sorry na off topis ali morao sam! ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
čudovište
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Što se tiče svijeta igara, mislim da prava budućnost leži u konzolama. PC nikad nije imao arhitekturu prilagođenu igranju, nego je njegova primarna namjena bila unos i obrada podataka itd itd. Druga je priča što su se igre uspjele probiti i što nam proizvođači hardvera mažu oči sa kojekakvim nebulozno skupim komponentama koje za 1 god možeš baciti u smeće jer zastarijevaju... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#30 |
NITKOV
|
|
Oglas
|
|