|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
vista blue screen
instalira sam vistu prije 10ak dana i od tada mi je dva puta ošla u blue screen i to uvik sa istim opisom pri ponovnom startu, dal netko zna u čemu bi moga bit problem ![]() dakle: Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1 Locale ID: 1033 Additional information about the problem: BCCode: c2 BCP1: 0000000D BCP2: 8490C178 BCP3: 20707249 BCP4: 01000000 OS Version: 6_0_6000 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump\Mini010608-01.dmp C:\Users\user\AppData\Local\Temp\WER-73960-0.sysdata.xml C:\Users\user\AppData\Local\Temp\WER8DDD.tmp.version.txt |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Memorija mozda ? Testiraj je
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Sječaš li se što je još pisalo na plavom ekranu,koji proces ga je uzrokovao?(npr. tcpip.sys)Koristiš li možda utorrent,emule,netlimiter?Ja sam nedavno imao problema sa BSOD i ispalo je da je problem u NetLimiteru a u međuvremenu su preko updatea došli novi driveri za mrežnu i problem se riješio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
hm, sicam se da je na dnu pisalo nesto kao: dumping system memory, i postotak se povecava do 100 nakon cega se restarta laptop.... sve skupa traje možda 2-3 sec, a to je jedino meni razumljivo, sve drugo su neke šifre.... zadnji put mi se dogodilo pri kraju instaliranja sonyericsson PC suite-a... @zippo šta da testiram memoriju? onaj index vistin mi je za sve 4.5, jedino za grafiku 3.6 (ako na to misliš) e da, možda bi bilo dobro da moderator ovo primisti u softverske probleme, ako smatra da je threadu tamo misto |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
http://www.memtest.org/
![]() |
![]() |
#7 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
kod mene se javljal BSOD prije samog dizanja Viste sa royal.sys datotekom kao problemom. Nakon malo googlanja kao da ne valjaju novi nvidia-ini driveri za chipset (4-ka konkretno). Nije mi se dalo zahebavat jer su Windoze ionak bile u banani pa sam reinstall nabacil i nazad na XP.
![]() |
#8 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Nakon kupnje novog diska navedenog u Mom kompu instalirao sam Vistu x64 sa ugrađenim SP1, instalirao sve drivere redosljedom, matična, grafička, zvučna između svakog restart. Instalirao sam par programa koje koristim: iTunes, uTorrent i MSN, NOD32 Antivirus. I neočekivano mi se dogodi BSOD. Događa se nakon cca 5 minuta rada nakon paljenja(utorent skida, itunes svira, i MSN radi što treba, i NOD32 čuva) nakon paljenja kompaIstestiro sam sa Memtestom pola sata(3000% coverage) 0 Errors, istestiro sam sa HDTune Error check, 0 errors, ortos 10 minuta ga vrtim cpu and ram - ništa. SVE to na default postavkama u biosu . Sad kloknem na 3.85GHz, 1GB kingmaxa na 1070MHz, grafa 860 2600. I prođe 3DMark Vantage performance. Sad vi probajte objasnit ovo?!?!?! Apsurdno. Dodajem kako sam probao više slotova za memoriju, promijenio sam SATA kabel od harda i utor na ploči za njega, malo sam pročačkao sve komponente u slučaju da nešto možda nije dobro sjelo. Obično se dogodi kada promijenim stvar u iTunesu ili kliknem nešto u MSNu. Temperature ne bi trebale biti problem, BigTyphoon i VF1000, 8CM piri po memoriji i NBu, HDD je na 22C hlađen 12CM. Uz sve to kućište je otvoreno, a i inače je ovo kućište šuplje na sve strane Imate li ideju što bi moglo biti, što mogu probati i onda kako to riješiti? Zadnje izmijenjeno od: MP950. 02.05.2008. u 17:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...ja sm takodjer imao losa iskustva u svezi BSOD,ali sam zamjenio 4x1 sa 2x2gb i otad mi sve radi kak spada..e sad to je moj slucaj ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mene je takoder zezala vista kod restarta ili prvog boota sve dok nisam zamjenio memoriju od tada radi ko doxa. PS. Isto sam ima 4x1GB a sada 2x2GB.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
eo upravo sam slozio nove komponente u komp i pjavljuje mi se blue screen ista stvar kao u prvom postu isto to mi napise...konfiguracija je ko u profilu od upaljenih programa imam utorrent 1.8 (BTW od kada sam preso na 1.8 dogadja mi se blue screen) magic disk xfire msn nod32 elite proxy switcher i ati dali znate kako mogu testirati da vidim jer to do programa ili je to do memorije uzeo sam nedavno novu memoriju na kompju je vista x86 sp1 radilo mi je sve normalno no odjednom pocelo se klati i to sve cesce |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|