|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
cemu vjerovati-everest vs. cpu-z??
evo ss: ![]() everest mi za chipset i plocu kaze nforce4 ultra - msi k8n neo4- Fl / platinum a cpuz kaze da je nforce4 samo...a i po slikicama na netu mi se cini da je ovaj drugi i to bi onda bila ploca msi k8n neo4-F...kolko sam skuzio razlika je sta ima nf4 standard a ne ultra chipset i sata150 a ne sata300...koja je razlika uopce izmedu ta dva chipseta?i dal ima kakvih smetnji il nes kad se na sata120 kontroler prikopca sata300 disk? i ako neko zna kaj sam vec jednom pito pa nitko nije znao/vidio... sad,problem je temperatura tj. ocitanje iste.igro sam se malo da vidim oce li everest,speedfan il bilo koji program pokazat neke promjene u temp northbridgea tak da sam overclocko plocu i pokrenuo occt.temperatura nije prelazila 38°C cak ni kad sam iskopco vent(onu zujalicu) a kad sam probo prstom speko sam se!sad me zanima dal opce postoji senzor za northbridge na toj ploci il je mozda pokvaren il sta?? ![]() mozda ja gledam krive temperature al svejedno niti jedna temp koju ocitava speedfan ne naraste kad ja iskopcam vent... ![]() i zasto mi se pojavljuju 2 temperature razlicite u speed fanu(ona za koju sam napiso proc i ona core).proc je ista ko i u svim drugim programima za mjerenje pa sam zato pretpostavio da je to procesor...al ona core me zbunjuje(u postavkama speed fana pise da je to k8n dioda pa je za pretpostavit od proca jel?), dok je u idle ista je cak ko i proc al kod loada je koji stupanj visa a nekad bez razloga padne na -49°C... zao mi je ako davim(sam dosadan) s tolko pitanja i sve al kad me stvarno zanima a nemrem nigdi nac na netu neke odgovore...pa ako netko zna ikoje od pitanja bio bi zahvalan da odgovori ![]() Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 04.01.2008. u 00:28. Razlog: zaboravio stavit ss :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
• nForce4 chipset supports 4 SATA ports. (Orange SATA Connector) - Transfer rate is up to 150MB/s. • nForce4 Ultra chipset supports 4 SATA II ports. (Purple SATA II Connector) - Transfer rate is up to 300MB/s. Kuzis sada ili? ![]() Za drugi dio je ocito da senzori lazu, nis novo kod MSI-ja.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
yep, normalno ce radit SATA2 na SATA kontroleru... nego, ima jos jedna razlika izmedju nF4 i nF4 Ultra chipseta, a to je hardverski firewall, Ultra ga ima, a vanilla ga nema... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|