|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pitanje za HDTV gurue
Vjerujem da je ovo pitanje postavljeno već stotinjak puta, al jednostavno ne stignem kopati po arhivama te stoga molim malu pomoć. Imam Leadtek DVB-T 1000 S karticu. Nakon dosta muke uspio sam preko DVB Viewera upogoniti programe koje emitira CROATEL. Međutim kako se nebi prerano veselio tu sad postoji mali problem. Naime na HD promo i HRTplus programima razilaze mi se ton i slika (s time da mi na HD-u uredno diže AC3 i isporučuje ga na Marantza preko S/PDIF-a), uz to na HD-u katkad i zapne slika i na tren nestane pa se opet pojavi. Ostali programi rade bezprijekorno. U čemu bi tu sad bio problem? Verzija DVB Viewera je 3.9.0 jerbo nijedna druga nije htjela uopće raditi. Pošto je računalo HTPC nisam se baš nešto isprsio pa je proc Sempron3000 na 1GB RAM-a. Je li problem u hardveraju ili nešto treba čačkati po codecima. Koristim CyberLinkov H.264/AVC za Croatel i ffdshow za programe preko OiV. Valjda je to sve. THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko ni slova. Ajde, nije baš da je svima sve radilo od prve kako treba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako je signal dobar, onda je vjerojatno u codecu problem. A i komp bi trebao biti dovoljno dobar. Kod mene je stvar da HD Promo, usprkos odličnom signalu, slici i zvuku - malo trza. HRT Plus koji je, ako se dobro sjećam i jaći pod Mbps-ima od HD Proma, mi radi odlično. Postavke u DVB Vieweru su mi raznolike, ali radi: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Da ne otvaram novi topic... Ja hvatam sve kanale uredno i slika mi je odlicna na svima, osim... :-) Na HD Discovery mi je u DVBVieweru oznaka kraj formata slike 2.0, dok je kod svih ostalih kanala OO sto valjda predstavlja stereo. Kazem sve mi radi super osim HD-a od Discoverya. Koji bi audio codec trebao koristiti da bi i na HD Discoveryu imao zvuk. Trenutne postavke su mi: Mpeg2 Video: Nero Video Decoder HD H.264 Video: Cyberlink H.264 MPEG Audio Dekoder: Cyberlink Audio PDVD7 MPEG AC3: Nero Audio Decoder 2 Pretopstavljam da me muci ovaj MPEG AC3, no niti sa jednim ponudjenim kodekom nemam zvuka. Opcije su mi: MPA Decoder Filter NVIDIA Audio Decoder DScaler Audio Decoder Nero Audio Decoder 2 Microsoft MPEG-1/DD Audio Decoder Cyberlink Audio Decoder (PDVD7) Cyberlink Audio Wizard (PCM45) Cyberlink Audio Wizard Probao sam sa svima no bez uspjeha. Ima li tko ideju? Na displayu receivera imam oznaku kakav mi zvuk dolazi, za sve kanale stereo, dok kada stavim na HD Discovery onda je zvucna k'o mrtva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni je inače zvuk uredno radio (možda i najbolje) s Microsoft MPEG-1/DD Audio Decoderom. Iako, radi mi manje više bez problema i s Nero, Cyberlinkom i InterVideo filtrima. @buzz11; kao što ti je i Vuco rekao - problem iu codecima, ako ti je signal dobar. Jesi probao možda s programom dvb dream? Mislim, dosta ekipe ima problema sa stabilnošću stoga, ali kada radi onda radi odlično ![]() No, moraš jednu stvar uzeti u obzir. Kako se radi o probnom emitiranju sve je to još podložno raznim prekidima, slabljenju signala itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
mislim da je taj cpu prespor za normalno gledanje programa. moj savjet je da nabaviš bilo koji x2 i trebalo bi biti ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Vjerujem da će bit ipak bolje ako stavim neki X2 proc. 4200 recimo. Nije skup, a radi sasvim ok. Stavio sam OverlayMixer (isto sam probao sve opcije) i nema neke bitne promjene. Bit će možda ipak da sempron nemre prožvakat. Probat ću sa X2 pa vvam javit rezultat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Probao sam, no ne radi. Jednostavno me nekaj je.., a ne znam kaj. Mislim, znam da je do Dolby Digitala, jer se kod svih ostalih kanala pokaze 00, stereo, a na HD Discovery-u 2.0, i pise Dolby Digital na crnom dijelu ekrana koji se pojavi nakon prebacivanja programa. U ffdshowu koristim slijedece postavke: 16 bit integer AC3 (S/PDIF encode mode) thx svejedno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
moje postavke, DVBViewer 3.8.0.0: MPEG2 decoder: nVidia Video Decoder (nVidia Pure Video) H.264 decoder: Cyberlink H.264 (Power DVD) MPEG Audio & MPEG AC3 decoder: ac3filter Video renderer: unchanged meni ova kombinacija daje najbolju sliku. HD Promo i discovery normalno rade bez trzanja na oko 50% procesora (venice 3200@2500). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Bit će ipak da sempron to ne može prožvakati. Ha HD promou ga žvače čitavih 100% i vjerujem da bi ga žvaknulo još malo da ima šta. HRTplus sam riješio nakon što sam dodao još gigu rama. Ipak ću otić uzet neki X2 pa da vidimo onda. Mislim da bi to onda trebalo radit ko urica. Sempron je ipak malo slabašan. Niski radni takt sa malim cacheom i nije neka kombinacija. Sve je bilo ok dok me nije uhvatio napad za HDTV-om:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni na HD Discovery-u stoji 5.1 i markan je DolbyDigital, a na ostalim programima 2.0 i Stereo. Moram pogledat kak sam točno podesio ffdshow. Imao sam i ja na početku problema, ali kad sam potrefio pravu stvar, od onda je zvuk odličan. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|