|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
DFI lanparty nf4ultra@sli
Pozdrav Ovo mi je prvi post pa... Imam DFI ploču lanparty nf4 ultra koju sam uspješno modao na sli. Bios uredno prijavi sli chipset, instalacija windowsa uredno prođe, instaliram drivere chipset + vga, restartam mašinu, prijavi sli capable, testiram radi. Međutim, svaki put kada restartam mašinu dobijem blank screen. U pozadini ćujem da se mašina digla ali slike nigdje. Kada ugasim mašinu skroz, upalim uredno se podigne. Sve sam probao, ugasiti sli, bios, driveri, mjenjao grafickim mjesto.... Imam dvije 7600GT doduše jedna je Leadteak druga Gainward ali to uredno radi na drugoj ploći. Ta ploča ima opciju koja odredi koja je prva kartica DFI nema (ili ima ja nisam našao). Svi moji pokušaji da to ispravim su bili bezuspješni. Molim pomoć oko ovog |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Modao si, budi sretan da radi. Nemoj restartati, isključi, uključi i to je to. Znam da nisam pomogao ali razmišljaj da je to mala cijena koju moraš platiti za modanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
El Mattador
|
Citiraj:
![]() Ja sam hard-modao svoju NF4 Ultra, dakle ne pencil mod nego lemilica, i SLI je prilikom testa radio bez problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam radio hladni lem sa tekučim metalom. Vjerujem da je nešto glupo ovo u mene ali nemogu doći do rješenja. Imaš li kakav bios koji si ti koristio ili postavke? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
El Mattador
|
Vise se ne sjecam posto sam to radio prije skoro godinu dana ali mislim da nema nikakvih osobitih postavki. Jumpere na ploci si prebacio, je li tako (one velike) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Napravio! Ovih dana sam kompletno rastavio komp i sve ispočetka, korak po korak. Prvo sam flashao bios, doduše s istim koji je već bio tu (zadnji službeni). S obzirom da imam jedu karticu koja je tvornički OC (590/800), a drugu "normalnu" (560/700) u SLI modu se sinkroniziraju na takt one niže. To sam rješio sa NiBiTor - om i nvflash - om. Sada su obje "tvornički" OC na 590/800. Nakon toga sam napravio čistu instalaciju Win XPSP2 i svih drivera. Malo sam se igrao, testirao i najboljim su se pokazali Omega modani driveri. Podesio SLI, restartao i nikakvih problema nema. Normalno se mašina podiže. Ova ploča je duša dala za OC, tako da sam dobio ovo: DFI lanparty UT NF4ultra - D @ sli AMD X2 4200 + @ 2607 Mhz Kingmax 2x512Mb PC3700 @ 474Mhz 2.5-4-4-8 Leadtek WinFast Extreme 7600GT @ 590/800 Gainward 7600GT @ 590/800 Rezultat 3Dmarka 06 pro = 6061 Svi naponi su default, sa podizavanjem napona ide preko ali to ne volim. Naravno, na obje kartice sam stavio jače hlađenje i na CPU (zalman). Temperatura kartica ide pod opterečenjem do 44 - 45 stupnjeva C. BTW - ovo je na prodaju! Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Matta, vidim da si OC memoriju. Na kojim latencijama i kojem naponu to radi? |
|
![]() |