|
![]() |
#331 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
DA ako ne voltmodaš i sve je hlađeno nebi joj smjelo bitno skratiti život... Naravno sve na svoju odgovornost ali NIKAKO nebi preporučio da dižeš napon bez MOSFET coolera (ako se ne varam ti si napisao da ih nisis tavljao) jer se može nenadano jako povisiti grijanje dotičnih i završit sa roštiljanjem...
![]() |
#334 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Bez brige, na MOFSET-u imam male Zalman jezičke. Ledeno su hladni. Napon se moze dizat samo iz BIOS-a, jelda? Nema šanse da se automatski diže iz Riva Tunera, ako ja ručno ne dižem? EDIT: Evo oznacio sam na Destroyerovoj slici di su (nisu iste kartice, al su priblizno iste): ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Beskorisna bitanga...
|
Da AFAIK samo iz biosa ide a inače AFAIK još i ona tri komada gore ispred onog sivog čipa su ti isto MOSFETi ali možda ih na tvojoj nema iako mislim da na svim grafama imaju tri grupe bar onima koje sam ja vidio gole...
![]() |
#337 |
Beskorisna bitanga...
|
Ok ako se ne griju onda nema prooblema to je dobro znati iako bi bilo dobro probati ih u full loadu grafe ali to je malo teže, mada ekipa u arcticu je rekla da su testirali i da 8800GT netreba to uopće hladiti, a oni se valjda razumiju u hlađenje... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#339 |
Beskorisna bitanga...
|
Ok možda stavim onda svog VF900 gore samo nemam više AS5 pa neznam kako ću nakeljit na ram ježeve, gledao sam jutros u Formelu i nije bilo samih ježeva a cjeli cooler ddefinitivno nemam namjeru kupovati onda radije uzmem accelero...
![]() |
#340 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
što se tiče WoW-a, na mojoj 7600 GT (u kombinaciji s P4 3.0) je pičio kao blesav, tako da je samo za to sasvim dovoljna. što se tiče 8800, imam nekih sličnih dvojbi, pa da postavim pitanje a bez otvaranja novog treda: naime, kako uopće utvrditi usko grlo, odnosno kako usporediti komponente? konkretna dilema: baš sam uzeo novi procesor (E 2160) i matičnu (ona Asrockova, u koju se može uštekati valjda sve što postoji ![]() ![]() sve najbolje, btw ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Tebi taj proc nece bit usko grlo, malo ga mozda samo clockas, koliko ide na stock cooleru ako ga imas, ili jos bolje neki drugi. Znam da kazes da nemislis clockati, ali samo malo fsb dignes u biosu i to je to, nista vise za tvoje potrebe. I 2 gige rama bi ti bile potrebne, jer je ram danas prejeftin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
svježih 2 GB DDR2 je gore, komp se preporodio ![]() nego, šta onda? 8800 neće bit problem, ili da ipak pucam na nešto slabije? htio bih to što prije riješiti pa da sam miran, kopka me ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da će proc ipak biti usko grlo za 8800GT. E4500 i sve jače od njega bi bilo bolji izbor za tu grafu. Moj savjet da uzmeš slabiju grafu. Čini mi se da bi HD2600XT ili max. HD3850 bile taman za taj proc.
![]() |
#344 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
ajde molim vas da i netko od vas koji se malo bolje od mene kuze satstavi kofiguraciju,znaci treba mi pcu,maticna,ram,graficka!ostalo imam sve! do nekih 4000-4500kn!amd ili intel,komp mi sluzi za konvertiranje muzike i za snimanje jer se bavim pomalo muzikom i usput da se pristojno mogu igrati na njrmu...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Prijatelj mi igra wow već ohoho sa 3200+, 1GB rama i 7600GT pri 1280x1024, sve high i veli da mu igra ni malo ne trza, osim u jednoj lokaciji koju su izgleda loše napravili.
![]() |
#347 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Zar nije jedan od forumasa ovdje imao 8800gtx na E21xx procesoru i islo mu je sve ok. Vjerojatno ga je clockao, ali kao sto sam spomenio, podici fsb malo u biosu nije problem. A tko zna, mozda jednog dana bude igrao nesto vise od Wowa.... ..pa mu 8800gt dobro dode |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gigabyte GF 8800GT, 256MB DDR3
evo sad ,malo po ve milu švrljam i vidim Gigabyte GF 8800GT, 256MB DDR3, TV-out, Dual DVI novo 1.505,54 iko zna šta je to kakva je grafa u usporedbi s 8800GT 512 MB... i kava je u usporedbi s atijevim 3850 i 3870 |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Los izbor, jer se pokazala ponekad cak i sporijom od 3850 256MB: http://www.legitreviews.com/article/607/1/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Previsoke su to rezolucije na kojima je testirano za nju. Pogledaj Bioshock na 1024*768. Po mom mišljenju su sasvim bespotrebno zaribali stvar jer bolje da su odmah izbacili 8800GS s 512 MB memorije za istu cijenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo onda jednog testa koji po mom mišljenju pokazuje realnu sliku. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3175&p=6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
I treba primjetiti da je u oba reviewa koristena OC verzija 650/1600/1600, stock frekve su 600/1500/1400. Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Suit up!
|
Nema smisla kad za 1500kn ima za nabaviti HD3870 koja je praktički kao 8800GT samo s ljepšom slikom ![]()
![]() |
#357 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Nije podj***, nego ozbiljno pitanje: zasto se dan danas smatra da ATI ima 'ljepsu' sliku od Nvidije? U danasnje doba se koriste uglavnom LCD ekrani, koji su spojeni sa DVI kablovima, tako da signal iz kartice je digitalan, sto onda monitor prikazuje. Iskreno, ne vidim argumente koji su nekad stajali, poput kvalitetnijih D/A konvertera i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#359 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Greška u koracima - nije bitno da li će signal doći preko dvi ili vga, bitno je tko će i kako taj signal pretvoriti u sliku prije toga. A to radi grafa.
![]() |
#360 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Evo primjera: N(e)vidia Crysis DX10 http://www.iax-tech.com/video/3870/3870crysis.jpg ATI Crysis DX10 http://www.iax-tech.com/video/3870/8800crysis.jpg Čim firma tweaka drivere da bi dobila što veći fps u aktualnom benchmarku nauštrb (drastične) kvalitete prikaza dodje mi da rigam ![]() Sad se oni mogu pravdati da novi driveri to ispravljaju, ali nitko ne bi reka ništa da to ljudi nisu skužili i da je počelo cirkulirati netom. Naravno, ima još drugih primjera (proguglaj malo), svi govore da ATI ima kvalitetniji prikaz, a među toliko glasina mora biti istine. Ja srećom koristim ATI od nakon GF4 4200 i mogu reći da sam zadovoljan ![]()
![]() |
![]() |
|
|