Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.12.2007., 11:49   #1
mkiller1410
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Question Problem oko WD Caviar 1600AAJS 160 GB, serial ATA II hard diska

Imam jedan problem oko hard diska. Imam matičnu ploču ABIT VIAPT880 775V88+. Na nju bi metnuo serial ATA II hard disk naveden u NAZIVU. Jel mi mozete reci jel to uopce moguce zato sto ona podrzava samo serial ATA I, a ako je moguće kako?
Koristim iste kablove za spajanje harda koje sam i koristio kad sam imao serial ATA I, nemam nikakve jumpere umetnute u hard, jel to mozda treba?
Jednostavno mi govori da hard nije spojen prilikom instalacije Windowsa , a uvijek pritisnem F6 i intaliram pravilne drivere.
U BIOSU mi je namjesteno na SATA.
Molim hitno pomoć??????????????
Hvala!!!!!!!!!
mkiller1410 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 11:55   #2
Japac
Premium
Moj komp

Da, zna li itko? Ja sam isti taj disk jucer kupio u HGspotu, i nece, ni na jednom, ni na drugom kompu!!! Ma koje je to sranje, zakaj nema za kupiti ide diskova... ustekam i radi... kaj je sa tom satom????

A da, na abit kv8pro za kaj mi treba, ne radi, nema ga, na drugom kompu sa celeronom, isto nista!!!

Oce neko taj disk, a da mi da neki ide, ili dva sa slicnim kapacitetom... neda mi se stvarno vize zaj****t sa tim!!! Jucer je kupljen!
Japac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2007., 11:59   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
SATAI i SATAII hardovi koriste iste konektore i kabele jer su fizički identični. Razlika je samo u teoretskoj brzini prijenosa podataka.

@mkiller
Koje ti SATA drivere stavljaš na disketu i dali su ti uopće potrebni?

@japac
U BIOS prebaci SATA mode na 'IDE Native Mode' i onda probaj instalirati.
Staro 28.12.2007., 12:13   #4
Japac
Premium
Moj komp

Idem vidjeti jel to ima u biosu uopce, nisam vidio... hm...

EDIT: Gdje bi to uopce u biosu moglo biti, nevidim nista

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.12.2007. u 22:26.
Staro 28.12.2007., 12:32   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
S obzirom na to da imaš takav celer i da nemaš pojma koja je matična ima dobra šansa da uopće nemaš te opcije, nađi drivere za taj čipset (da saznaš koji je skini everest pa vidi) tj tu matičnu i onda instalraj što treba ili odnesi nekome ko zna to rješit...
Staro 28.12.2007., 12:36   #6
Japac
Premium
Moj komp

Na ovom kompu mogu sata u ide prebacit, ali na abit kv8pro nemogu, nevidim opciju
Staro 28.12.2007., 13:22   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Instaliraj drivere za SATA kontroler...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 14:07   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor Japac Pregled postova
Gdje bi to uopce u biosu moglo biti, nevidim nista
Obično je u Advanced Chipset Features ili sl.
Staro 28.12.2007., 14:21   #9
Japac
Premium
Moj komp

nema diska, nema... ne pokazuje se ni ovdje ni tamo!

Ma koja je to budala uopce izmislila... sata... sata mu mam. ......!
Staro 28.12.2007., 14:23   #10
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:

nema diska, nema... ne pokazuje se ni ovdje ni tamo!

Ma koja je to budala uopce izmislila... sata... sata mu mam. ......!
SATA je jako dobra stvar, samo je pitanje sto se krivo radi.
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2007., 18:29   #11
Japac
Premium
Moj komp

Dobro jutro! Sata je dobra stvar kad je ustekam i ona radi! Onda je dobra, a ovako, sata ce me napraviti zivcenjakom!
Neda mi se vise boriti! Nema smisla!
Staro 28.12.2007., 20:38   #12
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Velika je vjerojatnost da obojica imate ploče koje podržavaju samo SATA (ili SATA1) mod, a ne i SATA2. Također je moguće da je disk po defaultu namješten na SATA2 mod. Ako je to slučaj, trebali biste ga spojiti kod nekoga tko ima noviju ploču (čitaj: SATA2) te na tom kompu namjestiti da disk radi u SATA1 modu.

Naravno, prethodno uključiti SATA kontroler i/ili SATA kanale u BIOS-u (ako ste dosad imali samo IDE diskove, moguće je da je isključeno), instalirati SATA drivere (disketa+F6 metoda nije potrebna ako na te diskove ne instalirate Windowse, već samo skinete drivere za SATA kontroler na dotičnoj ploči i instalirate ih u Windowsima, restart, i nakon toga ih treba prepoznati). Ako nakon ovoga ne radi onda je disk namješten na SATA2 mod i treba napraviti ono gore napisano.

Što se tiče SATA drivera, dvije ploče koje smo identificirali (Abit Kv8 Pro i ona iz prvog posta s PT880 čipsetom) koriste VIA čipset (točnije, VT8237 southbridge) i za njih drivere možete skinuti ovdje.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 28.12.2007. u 21:16.
igorba je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 21:28   #13
Japac
Premium
Moj komp

Hm, zasto banda to ne napise u uputstvu za disk? Ne, oni ga prodaju, ono, koda da kupis kruh! Jel tesko mali listic napisati, opisati instalaciju, navesti probleme, rjesenja... ovo je ustvari slucaj za drustvo za zastitu potrosaca! Cak mi ni sarafice nisu dali, a nekad kad si disk kupovao, dobio si sve, i kabel i sarafe i sve! Sada sve moras posebno kupiti!
No dobro, znaci na sata 1.. hm.. ukljuciti ga negdje na novu plocu, i onda? Opcije sata 1!?
Dobro, probat cemo i to!
Ili najbolje da im ga odnesem nazad i puknem na sred onog pulta kak sam im napravio sa laptopom... prodali mi laptop prije kojih 2 mjeseca na koji samo Vista ide, a ja imam XP!! Kaj da kupujem jos i Vistu? Necu!! Ljepo su mi ga zamjenili! Jos sam usparao par kuna !
Nigdje oni napisali nisu da je samo za Vistu!
Tako i ovo... neki deckic tam spava za info pultom, pitam ga za IDE disk, prvo je odzjevao svoje, da bi nekak pogledal na ekran i rekao da sigurno nema... ak trazis IDE, pa ti ponude sata2, mogu bar reci par stvari! Vi sigurno imate staru plocu, mozda nece ici, mozda ga treba prebaciti na sata1, mozda... onda znas na cemu si! Ovak maltretiram i sebe i Vas (hvala Vam na trudu), a rezultat nula bodova!
Staro 29.12.2007., 07:30   #14
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Japac - ne postoji laptop na kojeg ide samo Vista postoje laptopi koji su namjenjanji da se na njih stavi Vista ali to ne znači da ide SAMO vista na njih, a najčeešće niti XPe nije uz malo truda i znanja teško instalirati gore, naravno razne distre linuxa i sl osove valjda netrebam posebno spominjati...

Drugo ako nisi skužio na svim onim diskovima na kutijici ti ima naljepnica pa malo pročitaj kaj na njoj piše, tamo ti se spominje kako je proizvod namjenjen da ga inastalira stručno osoblje i da proizvođač ne odgovara itd bla bla... Neznam zašto svi misle da bi svako tebao znati i skužiti odma kako se što radi, mnogi ljudi ovdje su (kao ja) amateri i hobisti ali neki kao iggy cjeli život rade (za dobru lovu) upravo to što piše tamo - stručno instaliraju stvari, isto kao što ne vjerujem da imaš neku boljku da bi išao babi Jagi da ti nađe kaj ti je i da te lječi (mada ima i takvih ali nema veze sad) ne vidim zašto misliš da bi trebalo biti tako jednostavno i jasno opisano na jednom OEM produktu (a svi harrdovi su ta kategorija koji se onako u kutijama i vrećicama prodaju) kako se instalira kad je namjenjen da ga instalira stručno osoblje, ista stvarr zašto na ampulama za IV injekcije ne piše doza i kako se daje injekcija, pretpostavlja se da onaj ko ih daje zna to...
Staro 29.12.2007., 08:52   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Šarafići za hardove i sl. dolaze s kućištem. Eventualno bi ih mogao dobiti ako kupuješ pržu u retail pakovanju, a za sve ostale komponente ih nećeš dobiti.
Ako ne znaš ti, zna netko drugi i zato postoje ovakvi forumi. Raspitaj se u svojoj okolini/kvartu/gradu i sigurno ćeš naći nekoga tko će znati instalirati tvoj disk. Plati čovjeku pivo i čevape i uštedio si sebi brdo živaca. Mlad si i trebat će ti ih još puuuuuno u životu. Ili se skuliraj, duboko udahni i idi raditi sve isponova, ali bez nervoze i žurbe.
Staro 29.12.2007., 11:02   #16
Japac
Premium
Moj komp

He, nisam mlad, prvo i osnovno, ali ti bas hvala na tome Da samo odgovorim na ono prije tebe: laptopi na koje ide samo vista postoje! Modeli Benq, imao sam ga u rukama! jednostavno ne prihvaca cd sa XP-om, a ni ne postoje driveri za njega za XP (isto kupljen u HGspotu)... eto da i ti nesto naucis... kad ja nisam savladao znanje sa sata diskovima! I nisam vise nervozan ! Jednostavno sam u jednom periodu prespavao saznanje o sata diskovima! A ono mlad, nisam ni po godinama ni po kompjuterkom ni po internetskom stazu! Dovoljno da ti velim da sam se trumpet winskokom spajao na internet, da ti DOS ne spominjem! Ali eto... sata me nesto preskocila!
Pozdrav!

edit: kak znas da mi se baka zvala Jaga, ha?
Staro 29.12.2007., 11:46   #17
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Japac, mozda da problem opises malo bolje od "nece, ni na jednom, ni na drugom kompu" mozda bi netko odmah znao rjesenje tvog problema. Ovako...

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 13:29   #18
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
...laptopi na koje ide samo vista postoje! Modeli Benq, imao sam ga u rukama! jednostavno ne prihvaca cd sa XP-om, a ni ne postoje driveri za njega za XP (isto kupljen u HGspotu)... eto da i ti nesto naucis...
Vjeruj mi NE POSTOJE laptopi na koji ide samo Vista - OK? NE postoje ma što ti mislio o tome, to što ne postoje driveri za XPe (mada i to sumnjam da je slučaj možda ih Benq ne daje na stranicama što još uvjek ne znači da ne postoje nego da te Benq i M$ pokušavaju navesti da pređeš na Vistu) i dalje to ne znači da je to Vista only harrdware a što se SATA stvari tiče vjerojetno ti je laptop također srao radi SATA kontrolera u sebi što se naravno može riješiti također dodavanjem odgovarajućeg drivera na CD bilo je puno ljudi koji su imali "samo Vista laptope" u zadnje vrijeme i svaki put se ispostavilo kako to ipak nije samo Vista laptop...
Staro 29.12.2007., 15:18   #19
Japac
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Japac, mozda da problem opises malo bolje od "nece, ni na jednom, ni na drugom kompu" mozda bi netko odmah znao rjesenje tvog problema. Ovako...
Imas pravo, idemo krenuti od ovog kompa!

ovdje je maticna valjda ovo:

Postoje dva konektora za sata! Ako u biosu stavim na raid sistem se normalno dize sa ide diska, i kod prvog prikljucivanja ovog diska, os je nasao disk, i trazio restart, poslje restarta, nije vise pisalo novi hardver, ali ga nije ni bilo nigdje!! Jednostavno ne postoji!
Ako sata stavim na ide, onda kod botanja pokaze ide diskove, pa onda opet krene traziti ide diskove i tu se komp ukopa, ni milimetar dalje!
Botanje sa satom, u biosu na raid, podize se sistem normalno, znaci pokaze ova dva diska, i cd, te poslje pokazuje raid, ali u tom raidu nema nista!

Instalacija win xp! (jedna i druga ploca isto druga je abit kv8pro, amd athalon 2800+, na ovoj nemam ni jedan disk. znaci ne otpajam)
Otpojim ova dva ide diska, krenem u instalaciju, bios na raid, stisnem f6, trazi me disketu, stavim, ocita, dodje do pokretanja instalacije win, ali i poruka nema diska na koji bi se win mogli instalirati, jedina solucija f3 za izlaz! uglavnom je to to!
Onda sam probao podici linux (knopix) on se normalno podigne sa cd-a, ali isto ne pronalazi sata disk!
Da ne zaboravim reci na abit kv8pro sam jucer promjenio i bios, i opet nista! Abit u biosu ima samo opciju sata enable disable, te first boot sata!
sto da jos napisem, neznam...

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Vjeruj mi NE POSTOJE laptopi na koji ide samo Vista - OK? NE postoje ma što ti mislio o tome, to što ne postoje driveri za XPe (mada i to sumnjam da je slučaj možda ih Benq ne daje na stranicama što još uvjek ne znači da ne postoje nego da te Benq i M$ pokušavaju navesti da pređeš na Vistu) i dalje to ne znači da je to Vista only harrdware a što se SATA stvari tiče vjerojetno ti je laptop također srao radi SATA kontrolera u sebi što se naravno može riješiti također dodavanjem odgovarajućeg drivera na CD bilo je puno ljudi koji su imali "samo Vista laptope" u zadnje vrijeme i svaki put se ispostavilo kako to ipak nije samo Vista laptop...

Mozda si ipak u pravu uvjetno... ja sam uspio instalirati XP gore, ali na nacin da sam prvo instalirao win98, win 98 se botao, te onda preko njega xp! Ali to nije bilo nikakvo rjesenje, jer bez drivera sve to nije bilo kako treba! Znas i sam, ne! A drivere naci na netu, bilo je nemoguce, pa mi ostala solucija, zapakiraj nazad i vrati! Uzeli su i zamjenili bez rijeci!

Ovaj proces pokazuje da nije bilo problema zbog sata diska! Jednostavno, vjerojatno su u bios stavili instrukciju da ne bota XP!

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.12.2007. u 02:30.
Staro 29.12.2007., 15:37   #20
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ma to su ti usrani novi čipiji u laptopima ima zahebancije s njima, najčešće radi SATA ali znaju i drugi djelovi srati ali obično se pojavi nakon par tjedana modani driver ili neko stroj rastavi pogleda kaj je sve unutra i nađe nekog pekinezera sa istim laoutom pa da njegov driver za XPe... Uglavnom pojave se prije ili kasnije sve potrebne stvari samo anravno to kasnije je često problem i 99% userra se neće gnjaviti s tim i ode i kupi Vistu i M$ rabota je uspjela...

Naravno postoje uvjek generički sistemi kao sa npr linuxom koji rade 100% ali je naravno caka u tome da tamo nemaš sve funkcije s druge strane ja npr na Visti nemam sve funkcije svoje zvučne pa me niko ne pita oko toga...

A propo ovoga s diskom probaj kreirati span sa tim jednim diskom u RAID kontroleru ili skroz ugasiti SATA u BIOSu, windowi bi trebali natrag dić SATA iz mrtvih kad preuzmu kontrolu ali je gabula kaj nemreš s njega bootati naravno, alternativno možeš profati noviji BIOS ako ima jer možda to rješi probleme...
Staro 29.12.2007., 19:50   #21
Japac
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor mkiller1410 Pregled postova
Imam jedan problem oko hard diska. Imam matičnu ploču ABIT VIAPT880 775V88+. Na nju bi metnuo serial ATA II hard disk naveden u NAZIVU. Jel mi mozete reci jel to uopce moguce zato sto ona podrzava samo serial ATA I, a ako je moguće kako?
!!

I sto, javio si se i nestao.. jesi rijesio kako problem ili ne? Ako jesi, napisi koju rijec!
Staro 29.12.2007., 21:20   #22
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:

Postoje dva konektora za sata! Ako u biosu stavim na raid sistem se normalno dize sa ide diska, i kod prvog prikljucivanja ovog diska, os je nasao disk, i trazio restart, poslje restarta, nije vise pisalo novi hardver, ali ga nije ni bilo nigdje!! Jednostavno ne postoji!
Cekaj malo znaci i BIOS i WIN su ti nasli disk? Pa moras ga pokrenuti rucno iz windowsa. Tako je s svakim novim disko. Desni klik na My computer i on izabers MANAGE i onda DISK MANAGMENT. Nadjes taj disk na popisu i pokrenes ga i das mu slovo. Nakon toga ga formatiras i to je to.
Adisabeba je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2007., 00:21   #23
Japac
Premium
Moj komp

Probao, ali ga nema, jednostavno ne postoji... mozda je problem u sata 2 sucelju kao sto je neko napisao!
Staro 30.12.2007., 01:13   #24
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ajde ovako jedna glupa ideja mozda je u tome..
bootaj u neke normalne windowse..
desni klik na my computer -> manage
nadji de su ti particije za diskove
i taj veliki unallocated space pretvori u particiju..
i moci ces pristupiti disku, ako je u device menageru sve u redu. prazan je disk. RAW particija, prebaci u NTFS.
Staro 30.12.2007., 01:35   #25
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Taj disk bi se trebao sam presaltavati na sata1/2 buduci da nema jumpera kojim se to odredjuje. Kod mene radi savrseno na starom Silicon Image 3112A kontroleru, kao i na VIA 6421 (oba SATA1).
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2007., 19:34   #26
Japac
Premium
Moj komp

Onda na kraju mozda treba zakljuciti da je disk neispravan!
Staro 30.12.2007., 19:53   #27
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Hmm ni to nije nemoguće naravno ali ipak odnesi kod nekoga ko ima drugačiju (noviju) konfu ako si u prilici konfu sa npr nforce 4/5xx/6xx/7xx ili intel p965/975/p35 čipsetom i na to uredno instalirano SATA diskovlje i kod njega mora radit htio ili ne htio - ako je ispravan...
Staro 02.01.2008., 10:14   #28
Japac
Premium
Moj komp

Rjesenje

Evo napokon i rjesenje za problem sa tim diskom!

Uocivsi post gdje je napisano da disk radi ali je trebalo samo jumper postaviti, naravno isao sam i to probati, uz par neuspjesnih postavki, treca sreca... jumper na 5 i 6 (slika) i disk je tu... Upravo sam ga particioniral na drugom kompu, formatiram ga i pripremam za instalaciju win!

Nadam se da ce i drugima biti to pomoc sa takvim ili slicnim problemom!
Staro 02.01.2008., 17:05   #29
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

WTF jumper na SATA disku sa više postavki??? Ovaj WD stvarno mora imati uvjek neka svoja rješenja...
Staro 02.01.2008., 17:21   #30
Japac
Premium
Moj komp

Eto, neznam... ali sa starog CD-a izvadio jumper, pristekavao, i evo to radi... a ne da sam se nazaj....o, nego ono! Na disku nigdje ni jednom rijecju nije napomenuto da treba jumper staviti, nego da nije potreban! Sada su win instalirani na njemu i radi bez problema!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno