|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Midi tower Chieftec LCX-01B-B-SL, hlađenje
dakle, imam ovo gore navedeno kućište, malo sam gledao jer bi si htio uzeti 2 coolera za kućište, i čitam o kućičtu i piše da ima napravljeno mjesta za 1 od 120 mm, i 5 od 90 mm, a kad sam gledao po nekih ducanima preko neta, nisam nigdje naisao na cooler od 90 mm, samo na 80 i 92 mm, oce li odgovarat ovaj od 92 mm???ili mozda cak moze i ovaj od 80?? e sad bi vas zamolio preporuku koje coolere da uzmem, ali da budu tihi, da se ne cuju, jer mi je komp trenutno tih ko da ne kazem sta, i htio bi da tako ostane. hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
92mm ide u chifa. i ako stavis te ventove nema boga da ces ga utisati jer ce se cuti strujanje zraka kroz perforaciju koja je losa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a šta da radim onda?? jer temperatura matične mi zna biti preko 60 celziusa, malo mi se to cini puno. ![]() matična je Gigabyte P35C-DS3R Zadnje izmijenjeno od: VU-MARIO. 27.12.2007. u 17:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e a di si stavio drugi, meni u kućištu pise moze ici samo jedan od 120 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam takvog chiefa, imam 3x92mm za diskove (Mislim da je Sharkoon S jer se uopce ne cuju) 92mm chief na bocnoj stranici (drugi ne stane zbog infinity, i vjerovatno uz vent od napajanja najbucniji ventilator) Dalje, 120mm na ispuhu (coolermaster, takoder tih) 120mm na Infinity, dosao s coolerom dosta tih, i 120mm na grafi, neki jeftini AC, takoder tih vent. Uglavnom, kanta je dosta tiha, najbucniji su 92 mm chief na stranici i vent od napajanja. Dosta pomogne 5 ili 7V, al se jos cuju. Sad planiram malu modifikaciju kucista, ali cu vidjet kad cu bit pri volji to radit. ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Tako je kod mene napravljeno - pleksi preko svih rupa, pa i vratašca (tu ga ni ne trebaš lijepiti, ako je dovoljno tanak taman stane uz filter (on ga stisne da ne mrda naprijed-nazad) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
mislim da cu uzet jedan coolermaster od 120, i jedan od 92 sharkoon za bočnu stranicu. jel to ok?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja imam samo jedan 12cm iza i jedan na napajanju. NB i hard hladi struja od naprijed od kud ga vuku ova 2, isto kao i grafu ono što prolazi kroz male proreze dolje na stražnjoj strani |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
GlacialTech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA, GlacialTech Silent Blade BLACK, 92x92x25mm, 19dBA, HydroDynamic jel valjaju ova dva sta??? jesu li tiha??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Poz Imam takvo kuciste moja preporuka za tiho i efikasno hladjenje, uzmi si 2x120 Sharkoon system fan L i 2x92 mm Sharkoon system fan L, ili jeftinija varijanta, glacialtech silentblade ventovi na bocnu stranicu nema bas nekog smisla stavljat ja sam ima 2x92 i nisam primjetio nikakvo smanjenje temperatura, zato sto zrak mora cirkulirat unutar casea a ne da ga tjera unutra na svim mogucim rupama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Zašto kada ako zatvoriš sve rupe osim te donje maske zrak jedino tuda može i ići? Ako ga preko nje vuku 2 12cm ventilatora, koji je smisao tog jednog usisnog?
![]() |
![]() |
#19 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
meni isto nije tih,bolje onda GlacialTech Silent Blade ... GT na max okretajima ,solidan protok zraka i nije jako glasan... ono cuje se,sad ako si neki freak ,onda ti nece odgovarati... opet kad se smanji na 400-500 okretaja je jako tih,ali je protok zakinut... mislim da je to dobar i povoljan vent,a ak ne to onda uzmi sharkoon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
matsonik mozda mi cujemo,a ti i fleks duvate ili ne cujete ![]() salim se neznam ja sam cuo kod frenda,mozda sam bio na drogama,al sam ga cuo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Chieftec nije preglasan ni na 12V samo se čuje strujanje zraka koje je stvarno ogromno, ispod 1000rpm je vrlo tih, u svakom slučaju ima puno bolji protok i tiši je od xilencea... EDIT: LOL Kako sam samo došao na ovu temu, datum ![]() Zadnje izmijenjeno od: Buger. 18.03.2008. u 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
a da ga hebes ja imam onda nekog defektnog... Pa meni je na 7v glasniji nego Sharkoon na 12v |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|