Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2007., 14:16   #1
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Bad sektori - mjenjat HDD?

Ovak...jednog lijepog dana prosli tjedan, disk (Hitachi HDT72252 etc) mi je poceo cudno ruzat. Prvo sam mislio da je zbog opterecenja i popunjenosti ali ispalo je da nije....ruzanje se nastavilo u pravilnim razmacima od 15-20 min pri cemu bi se komp na pol sekunde "smrznuo"
Kaj drugo nego vidjet kaj mu je....HD Tune javlja ovo:

Po onome kaj sam vidio dok sam trazio slicne probkeme, disk je gotov...a posto nemam na kaj napravit backup od preko 200 giga, jel moze izdrzat jos neko vrijeme dok ne nadjem zamjenu?

P.S. U garantnom listu od Linksa pise da se mora reklamirat s originalnim pakovanjem....koje ja naravno nemam
Hoce me davit zbog toga?

Hvala unaprijed
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 14:28   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
1. Da disk je gotov...

2. Moli, kumi, preklinji nekoga ko ima diskovlja da ti napravi backup ili posudi disk ili nađi lovu pa kupi novi i napravi backup na njega ili naprži DVDe ili što već ali izvuci si podatke kako god znaš ODMAH jer imaš dobru šansu da se jednog dana (u jaaako skoroj budućnosti) samo pojavi popularna "No system disk present, please insert system disk and press enter" poruka a s njom i dobra vjerojatnost da je i sve ostalo crklo trajno, a kako se tebi ziher ne isplati recovery (da imaš pare za recovery imao bi i za novi disk da si nabaviš bez pitanja) onda je bye bye...

3. Ako si dobio disk u onoj vrećici sumnjam da će neko za nju pitati ako je u nekoj kutiji ili sl možda ali sumnjam da će te u linksu pilit radi toga, naravno trebaju ti račun i garantni list, mada mislim da linksovci ionako to po serijskim brojevima vode...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2007., 14:36   #3
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vjerojatno je disk gotov. Eventualno probaj popraviti sa hddregeneratorom , pa ako uspije ,super. Ako ne, novi disk kupi, i lijepo cijeli disk prekopiraj
Staro 26.12.2007., 15:37   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Obavezno backup prije svega, a onda se igraj s popravkom bad sectora. Možda su samo logički pa će ih zero fill format prebrisati, a ako su fizički, nema pomoći, nažalost.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 15:50   #5
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hvala svima na odgovorima....ode mi, izgleda, HDD u vjecna lovista

@domy_os: hard je jos godinu i pol pod garancijom, jel se isplati zezat s tim il je bolje ic po novi hard?
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 16:04   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Novi hard uzmi svakako da si imaš gdje prebaciti sve te podatke jer će te koštati puno skuplje, ako budeš uzimao DVD medije pa na njih snimao. Kad sve prekopiraš ili barem ono što možeš, probaj napraviti zero fill format pomoću Hitachi Drive Fitness Testa i onda još jednom istestirati disk. Ako i dalje ne radi kako treba i ima bad sectore, nosi reklamirati.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305