Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.12.2007., 18:56   #1
Gibson
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Pomoć oko odabira mat. ploče

Ovako, želio bih kupiti mat. ploču do 600kn, da ima ATA133 ulaz za hard, AGP utor za grafičku, DDR2, nForce4 čip (po mogućnosti) te AM2 socket.

Zadnje izmijenjeno od: Gibson. 24.12.2007. u 19:18.
Gibson je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2007., 19:08   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.12.2007., 19:13   #3
Gibson
Registered User

Jel to nije SATA?
Staro 24.12.2007., 19:17   #4
McG
-------

Klikni na crveni tekst i dolaziš do specifikacija za obje ploče. Uglavnom, između ostalog piše i ovo: "2 x ATA133 IDE connectors (support 4 x IDE devices)".
Staro 24.12.2007., 19:21   #5
Gibson
Registered User

a di to blizu vukovara ima za kupit?
Staro 24.12.2007., 19:24   #6
McG
-------

www.nabava.net, pa vidi koji dućani drže koju ploču. Nazovi i pitaj za dostavu ili ako mogu naručiti (u slučaju da ploča trenutačno nije raspoloživa).
Staro 24.12.2007., 22:52   #7
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imas enter (Robna kuca) koji ti je zapravo Feniks Kompjutori, tj. njihova poslovnica drugacijeg imena. Click koji je zapravo Ve-Mil tj.njihov partner. Samo im kazes sto hoces 2 dana ranije i to stigne. Cijene su skuplje nekih 3-4kn max. A imas i HGspot i Ve-Mil u Vinkovcima.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2007., 23:20   #8
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
evo pitanjce jedno za ovu ploču http://www.msicomputer.com/product/p...tinum&class=mb ili ovu http://www.msicomputer.com/product/p..._CF-F&class=mb
kakva vam se ona čini za moju sadašnju konfu i eventualno još mjenjam proc(5000+ black edition)?

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 00:07   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nhf, ali kad vidim rijec "msi" u linku, nezelim ga niti otvarati, bjez od toga.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 00:17   #10
McG
-------

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
kakva vam se ona čini za moju sadašnju konfu i eventualno još mjenjam proc(5000+ black edition)?
Nema se nama kaj činiti; ti ili znaš kaj budeš delal s jednom od tih ploča ili ne znaš. Ako ti treba sve ono kaj ploča (bilo s 790FX ili s 790X) čipsetom nudi, onda si fino odaberi jednu. Za to vreme dok se odlučuješ, skuhaj čaj, pusti omiljenu muziku i prouči dostupan materijal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2007., 00:55   #11
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Nema se nama kaj činiti; ti ili znaš kaj budeš delal s jednom od tih ploča ili ne znaš. Ako ti treba sve ono kaj ploča (bilo s 790FX ili s 790X) čipsetom nudi, onda si fino odaberi jednu. Za to vreme dok se odlučuješ, skuhaj čaj, pusti omiljenu muziku i prouči dostupan materijal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
pa iskreno, neznam, ali negdje se mora početi a ja imam svaku namjeru, evo počeo sam sa svojom ali ona mi nažalost neda da napredujem, evo topic http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=90803&page=2, a jedino što me mući je mjesto između procesora i slotova za memoriju jer imam ovaj cooler
http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=203&code=005

RedGreenBlue
Staro 26.12.2007., 01:14   #12
McG
-------

Citiraj:
pa iskreno, neznam, ali negdje se mora početi
Kolko GHz si opće zacrtal; 2.8, 3.0 ili više? Ako misliš kupiti 5000+ X2 Black Edition onda ti je dosta i ploča s 770 čipsetom. Pošto ovo čudo od procesora ima potpuno otključan množitelj, nema potrebe za bijesnim pločama i postavkama u BIOSu.
Citiraj:
jedino što me mući je mjesto između procesora i slotova za memoriju jer imam ovaj cooler
Ako se taj cooler nemre namontirati tak su heatpipei na suprotnoj strani od slotova, onda (ako bude opće trebalo) prebaciš module u druga dva slota.
Staro 26.12.2007., 08:50   #13
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Kolko GHz si opće zacrtal; 2.8, 3.0 ili više? Ako misliš kupiti 5000+ X2 Black Edition onda ti je dosta i ploča s 770 čipsetom. Pošto ovo čudo od procesora ima potpuno otključan množitelj, nema potrebe za bijesnim pločama i postavkama u BIOSu.

Ako se taj cooler nemre namontirati tak su heatpipei na suprotnoj strani od slotova, onda (ako bude opće trebalo) prebaciš module u druga dva slota.
da je sve ljepo i kul, ali imam još dvije pločice od po gigu koje čuče i čekaju, dakle svi slotovi mi trebaju, i kaj se tiće procesora mislim u neko dogledno vrijem prijeći na Phenom-a, tako da zato mislim na taj chipset!
Ali to neznači da neću poslušati vaše savjete za nekom drugom pločom!

RedGreenBlue
Staro 26.12.2007., 15:42   #14
McG
-------

Citiraj:
da je sve ljepo i kul, ali imam još dvije pločice od po gigu koje čuče i čekaju, dakle svi slotovi mi trebaju, i kaj se tiće procesora mislim u neko dogledno vrijem prijeći na Phenom-a, tako da zato mislim na taj chipset!
Mogel si onda odma reći da imaš četiri modula memorije, ovak se igramo skrivača i pogađanja. Za Phenoma ti je dobar i npr. AMD 690G, nVidia 520D i slični čipseti, pošto se podrška rješava updateom BIOSa.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno