|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Virus koji mi zagorčava život
Prvo isprike ako je ovaj problem već netko imao, a ja ga nisam našao među postovima. Priča ide ovako: Prije nekoliko dana sam radio prezentaciju u Powerpointu na svojem faksu. Snimio sam je na svoj mp3 player i odnio na faks,spojio na njihov komp i odradio. Kad sam došao doma, na playeru je bio neki virus koji sam tamo pokupio. Htio sam ga obrisati, ali se nije dao. Ugasio sam komp i od tada se uopće više neda upaliti. Non stop se diže, ali nikako da se digne. Šta mi je raditi? Koje su mi mogućnosti? Ista stvar se dešava čak i kad ubacim svoj Windows xp cd, da ga ponovo instaliram. Očajan sam. Pomooooć! Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovako nabrzinu, preko F8 bootaj xp u safe mode, preko restore ponta vrati sustav (po datumu) prije nego si uštekao taj mp3 sa virusom, pretresi sa antivirus / antispy programima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
virus ubaci autorun na drugu particiju i automatski kad instaliraš windowse ubaci se na sistem čim ga pokreneš. jedno od riješenja je npr ubuntu 7.10, može i windows portable, bartpe ili erd commander. znači pokreneš live sistem sa cd-a i neovisno o tvojoj instalaciji izbrišeš fajlove koje virus ubaci na ostale particije. drugo riješenje je pomoču npr. kasperskog 7.0 napraviti live cd sa antivirusom, u principu kaspersky koristi bartpe i sve kaj ti treba, je instalacijski cd windowsa, bartpe i kaspersky. bootabilni cd se napravi u par jednostavnih koraka. bootaš sa tog cd-a pokreneš antivirus, očistiš komp napraviš full format na sistemskoj particiji i staviš friški win. na kraju ponovno sa friško updejtanim antivirusom detaljno poskeniraš komp. treča opcija bi bila eventualno zadnja verzija hiren cd-a, ak se ne varam ima neki antivirus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Čekaj malo čovjek kaže da mu se neće niti XP instalacija dognuti kolko sam ga ja skužio??? Ako je tako onda ili taj virus nema veze s time nego je nekaj izgorilo ili je spalio bios na ploči ili hardu jer nema teorije da se XP instalacijska procedura ne digne da je neznam što na disku ako je ovaj fizički prisutan mora ga vidjeti i mora se moći na njega instalirati os... Nisam skroz skužio doduše što znači njemu stalno se diže, dal je black screen ili prođe post pa neće dalje ili se vrti startup screen ili kaj već...
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aha ok to je već malo preciznije samo mi nije jasno kako ti ne radi sa CDa boot? misliš neće bootati startup ili neće bootati kad mu iz CD izbornika daš da ti boota OS jer ako je ovo drugo to ti je i dalje isti OS sa diska CD ništa tu ne mjenja, tako da u tom slučaju probaj sa f( Safe mod pozvati a ako nejde onda probaj last known good configuration ili recovery consolu ako se znaš služiti njome ili format c: pa sve reinstalirati... Inače ako je to bio ondaj odvratni "adobe fajl virus" (to sam viđao okolo po kompovima na više mjesta da se kači na stikove i ostalu USB galanteriju) on je pest ali nije opasan i možeš ga sa avastom ili nodom rješit ili sa formatiranjem uređaja nakon što skineš podatke, naravno poželjno je da se autostart na uređajui ne pali kad ga uštekaš jel... ![]()
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|