|
![]() |
#1 |
svjetlonoša
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Kao prvo, lijep pozdrav svima od najsvježijeg nooba. ![]() Kao što naslov daje naslutit imam poteškoća sa svojom 6800 Ultra. Naime, kod nekih efekata/tekstura/shadera događa mi se da mi svuda naokolo "ispadaju" neobični artefakti. Prilažem četiri slike: prvu, drugu, treću i četvrtu. Molim vas lijepo za odgovor na pitanje koji je to vrag i kako ga se riješiti. Pogoniči ( ![]() Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
hmmm prvo reci dali ti je graficka clockana,ako je smanji brzine meme i proca,druga mogucnost da ti se mozda pregrijava pa provjeri temperature grafe u npr everestu,a treca mogucnost je mozda ti je mema otisla kvragu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
svjetlonoša
|
Brz si, hvala. Nisam overclockirao grafičku, taktovi su 425 MHz za jezgru i 1100 MHz efektivno za RAM (550 MHz DDR). Temperature bi trebale biti OK, ventilator stalno držim na fiksnoj brzini od 100%. Vrijednosti temperature su ~50 °C idle i ~75-80 °C pod opterećenjem. Zanimljivo, kad pokrenem ATI FlowSaver, nema nikakvih artefakata, sve radi bez trzanja, dok mi screensaver 3DText u Windowsima radi sporije nego kad upiknem staru GeForce 2 MX400 32 MB SDRAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
heh moguce je da imas problema s driverima,tako da bi ti bilo pametno uninstall mozda ocistit s nekim programom za ciscenje drivera do kraja i zatim instalirati nove drivere,ako ni to nevalja probaj starije neke drivere,to bi moglo pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Sumnjam da su ovo driveri, iako bi mogli biti. Ovo meni najviše smrdi na crknutu memoriju. Nažalost i ja sam imao iste takve probleme sa svojom 6800GT.
![]() |
#8 |
svjetlonoša
|
Dovraga i bestraga, izgleda da je memorija krepala! J*biga, nije mi jasno kako to može biti da memorija na kartici sama od sebe krepa, a nisam se igrao radnim taktovima ni Riva Tunerom ili izvodio slične kerefeke!? Ovo je posljednji put da kupujem nešto od Gainwarda! Još jednom hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
ako je vec do memorije i ako si probao druge drivere, probaj spustit takt memorije, mozda proradi normalno, bar na neko vrijeme |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
daj napisi s kojim driverima si probao? i kad ti se to desava cim upalis comp ili kasnije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kad god da se desava nije dobro. Memoriji jednostavno "istekne rok". GT i Ultra verzije 6800 kartice su bile razvučene do maksimuma što se tiče frekvencija i napona, tako da je samo bilo pitanje vremenea kada će crnuti.... Nisu sve takve, ne podnose sve memorije jednako "povišene" napone,...
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Yup a bome se i svinjski griju ja sam na svojoj čak viđao i skoro iste ovakve artefakte - prije nego sam podebljao hlađenje u caseu i to sam morao iako je na njoj bio/jest VF900 a valjda netreba komentirati taj cooler... Čitav PCB se pregrije a meme su daleko osjetljivije od GPUa i iako ima ježeve na sebi (i to sa AS5 nakeljene gore tako da nema govora o previše/premalo paste ili ljepila) ipak to nije ništa što dobar case ili otvaranje stranice neće rješiti - ako imaš VF900 ili nešto slično da je hladi, ako ne vjerojatno će riknut... Uostalom slično je i sa R9800 bilo nekima rade i danas ali je dosta ljudi doživjelo neugodno iznenađenje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|