|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Zanimljiv problem oko formatiranja WinXP u svrhu mjenjanja languagea
Dakle, ujak koji nema dume o kompovima je dobio "novi" laptop iz Rusije. Kupljen u Rusiji. Očito nije nov jer ima naljepnicu onu Za win Vista a gore su XP-i ali djeluje nekorišteno. E sad, kako su windowsi na Ruskom dolazi do PRoblema ![]() zamolio me da mu stavim na HR, ali me upozorio da radije ostanu na ruskom nego na engl jer vise zna azbuke nego engleskog :S skinuo sam onaj language pack na HR od nekih 5.5mb ali pri pokusaju instalacije kaze nesto u stilu da se nemoze sa ruskog na hr nego sa engl na hr samo ide. sve sto je imao sufix russian/language/pack u add/remove sam REMOVAO. i dalje je ruski. znaci ne preostaje mi nego formatirat win i staviti na engl i onda staviti onaj pack (zar nije 5.5 premalo za hr jezik?!-ja imam na eng pa nemam blage) i sad ja ubacim cd, bootam ga, stisnem da set up new win XP i javi mi se ovo ![]() i onda sam iso malo u Partition magic da vidim sta se desava. i nađem neku "type27" skrivenu particiju. šta je to? jel to kao neki protection tj zamka jel mogu to sve brisat/formatirat? sta da radim? ![]() ![]() e da. gore je kao "service pack 2 plus 2006" jesu zato te lijepe ikonice ili zasto? ja bi takve ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Bilo vec dosta puta iskljuci SATA native mode u BIOS-u... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Molim te mi objasni gdje je ta opcija. nemogu naći. i dodatno pitanje. kada uspijem reinstalirati win ako uspijem i stavim na engl, onaj 5megabjtni patch ce efektivno postaviti hr jezik na win? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hvala pipe gjde je opcija native mode? švrljao sam po biosu nemrem nač |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako imaš legacy SATA, to uključi, ako imaš native SATA, to isključi. Poslikaj BIOS pa će netko već reći gdje je. Da si bar rekao koji je laptop u pitanju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
legacy sata je ukljucen vec bio ![]() ![]() laptop je fujitsu siemens amilo pro V3205 http://kubat.e-zpravy.cz/UserFiles/I...05/pohled2.jpg i dalje isti problem. hlp |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Možeš li dići te Windowse XP koji su bili na njemu? Ako možeš, izvuci drivere za SATA kontroler pomoću programa My Drivers pa ih onda integriraj nLiteom u XP instalaciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Intel(R) 82801GBM SATA AHCI Controller - mislim da je to ono što tražiš, nemoj me držati za riječ. Sad to označi i desno snisni "Sohranit". ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 Obavezno snimaj na RW medij jer nisam 100% siguran da je to taj driver pa da ne bi bacio CD bezveze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
i onda? pokušati reinstalirati win s tim cdom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Tako je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
ok. sa nLiteom sam loadao cd sa WINXP i sad OČU importati ovo što sam izvuko drivere ali on u OPEN ne vidi ništa osim .ini datoteka kojih nema u folderu u koji sam sejvao izvučene drivere na USB. EDIT: aaa to treba skipat i onda biras sta oces integrirat SKUŽIO! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.12.2007. u 03:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
e ne funkcionise meni sad nakon bilo kakvog pokusaja instalacije pokazuje ovo ![]() A NE ONO DA NEMRE NAC HDD ?? E i kako da izbrisem XP instalaciju sa hdd-a jer sam par puta pokrenuo instalaciju u WINdovsima i onda sejva na hdd pa pita na pocetku bootanja dal ocu upalit ruske win ili instalaciju? oču to izbrisat da maknem ujaku |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
ako možeš u winowse uć napravi format svih particija... zatim s tim cd-om pokreni instalaciju ako neće ić onda iskoristi neki program kao Hiren's boot cd da formatiraš sve particije pa onda probaj... a zašto jednostavno ne instaliraš normalno windowse i kasnije instaliraš XP Croatian interface? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Pogledat ću još sutra/prekosutra što se da napraviti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
hm. pokušavam instalirati nove windowse, naravno da bih tjekom instalacije formatirao C: D: je prazan tako da nije bitno. problem je sto kad se boota winXP setup se pokaze sljedeci ekran. ![]() kontaš? nemrem porketnuti setup |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|