Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.12.2007., 15:02   #91
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nema ničega kod nas i ponosan sam što sam reko frendu da mi povuče s neta jer se baš ne bavim torentima i sličnim glupostima (doduše video essentials imam)

bogati da kod nas nemreš kupit kalibracijski dvd od 15$ mi stvarno ne ide nikako u glavu.
Nemoj psovati, damn
Staro 17.12.2007., 15:45   #92
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Kupuj sta ti sad treba ***es 3 ili 5 godina ko ziv ko mrtav, svasta se moze desiti do tada jer ovi budalasi izmisljaju svasta novo tako da ulaganje u buducnost postaje velika glupost.
Ja sam uzeo Philips LCD 32" i odlican je u svakom segmentu nije Full HD niti mi treba, a kada se rijesi rat formata i kada mognem uzeti HD film u svakoj vidoteci ili ga sam presnimiti za relativno sitnu lovu tek tada cu ovaj baciti jer je odradio svoje i kupiti Full HD dotle nema teorije.
Kada sam kupio prvi dvd player u zivotu teme negdje 2000g platio sam Panasonica 700 eura koji je vrtio samo originale jer drugo nije ni bilo, bolje opremljene videoteke su imale 3-5 filmova tako da od nove tehnologije nisam imao mnogo koristi do sada kada imaqm svoju kolekciju od oko 1000 filmova i koncerata, tako nekako hocu i sa HD formatom, nemam namjeru ponoviti istu gresku samo da bih imao nesto prvi u mahali, tek kada ti formati zasjednu na mjesto standardne televizije i DVD-a razmisljat cu o tome, previse puta sam popusio radi neceg novog i boljeg (Mini Disc, DAT, Pa cak i SACD) a biti sam samo skupa sa jos dosta budala finansirao razvoj tih komponenti.

slazem se sa tobom i sve to stoji ali pogledaj van hrv kako stvari stoje i bit ce ti jasno hd se ustalio tj oba formata vise blueray od HDDVD.a ali to je tu negdje formati 720p i 1080p su standardi i to je to... ajde da doma na hardu nemam 10 HD filmova ne bi nikaj rekao ali ih imam bar 20 i sad gledam na 19''monitoru pa mi nije neki gust.... al dobro za koji mj ce se i to rijesit.... po pitanju hd player.a ili blueray.a e to stvarno se ne isplati kupit jer je smjesno to sve za godinu do dvije napravit ce se playeri koji ce oba formata citat ko i sto je bila fama oko + - dvd.ova slicna glupost u sadasnje vrijeme...

a kod nas dok nades hd filmove u vidoteci proci ce jos bar 3 godine ako ne i koja god vise... poznavajuci nas..... makar mozda dode i ranije ali sumnjam bit ce 5 filmova po jednoj vidoteci...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 17:13   #93
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
na kojim modelima si testirao?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 17:50   #94
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Samo da pocnu kinezi da prave HD playere onda ce cijene vrtoglavom brzinom popadati, isto tako je bilo sa dvd playerima koji su kostali po 500-1000 eura, a danas mozes kupiti brend name za 70-100 eura i to skroz dobar a sve zahvaljujuci poplavi kineza.
Nemislim da treba kupovati ovo kinesko smece ali barem ce oboriti cijene pa cemo svi da kupujemo HD playere za pravo malo love i to bas univerzalne koji citaju sve zivo.
Staro 17.12.2007., 18:01   #95
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

al ga jurbas ti zbrljavi svačega, a nemaš pojma što pričaš. NHF. ali morao sam ovo napisati.

syss, aj mi se javi na PM u vezi kalibracijskih materijala. tnx
Staro 17.12.2007., 18:24   #96
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
imam pojma o cemu pricam ali ne neke velike po pitanju televizora sam laik nikakav ekspert niti zelim da to netko misli... samo neko moje misljenje sam izneo po tom pitanju.... koliko nas ima toliko potreba sad sto je bolje manje bitno svatko zeli nekaj drugacije i ima neke svoje razloge toga za kupit nekome je velicina nekome reza a nekome dizajn....
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 20:01   #97
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

pa daj pobogu koristi (,) i (.), slomim se dok ti pročitam post. katastrofa.
Staro 19.12.2007., 15:45   #98
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
nema ničega kod nas i ponosan sam što sam reko frendu da mi povuče s neta jer se baš ne bavim torentima i sličnim glupostima (doduše video essentials imam)

Nadam se da ti ne zvučim ko snob ali stvarno bi volio kod nas nači orginal.

Jer kad sam se zadnji put zafrkavao s tim avia diskom mislim da sam ja jedini koji je uz pomoč dvda za namještanje uspio namjestit vidljivo goru sliku

koliko se sječam upute su bile jasne /a ja nisam blesav...tako da sam za taj fenomen namještanja gore slike bio okrivio način / kvalitetu spoja s dvd plejerom,neorginalni disk- a možda bi pomoglo da sam imao PAL a ne NTSC verziju dvda ....

Citiraj:
bogati da kod nas nemreš kupit kalibracijski dvd od 15$ mi stvarno ne ide nikako u glavu.
osječaj frustracije mi je poznat iz doba kad sam htio kupit obični SPL metar...
Staro 19.12.2007., 19:40   #99
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
lol @ gora slika nakon kalibracije

nisam vidio avia-u, ali nakon essentialsa i mog početnog podešavanja je bila debelo očita razlika... makar mi je trebalo jedno 4-5 sati da sve podesim kak spada. još 2 sata negdje na zvuk... slatke vikend zabavne muke

ja imam pal verziju na dl mediju i sve je oke... neorginalni disk ne smeta jer je image 7 ili 8gb bio, tako da vjerujem kako se radi o 1:1.

ma ono spreman si dat 100-200kn za orginal i tražim i tražim po netu, nigdje ništa osim vani naravno... reko ajd druže sisa upali ti icq
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 09:08   #100
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Možda sam trebao provat DVE.
No AVIA mi je u tom trenu zvučala zanimljivije pošto je mislim bila starija (iz 99) i time zasigurno više bazirana na CRT što mi je trebalo.

Da,ja sam jedan od onih siromaha koji nemaju za LCD il plazmu pa još koriste CRT dinosaure

Što se tiče fenomena gore slike after podešavanja.
Mislim da se to trebalo pogledat prije svega s nekakvim psiho pristupom.

Ono, promjene nisu jednostavna stvar a ovde se navikneš na nešto svaki dan i onda to promjeniš. Prvo šta se desi je da odzvanja drugačije.

A drugo, sve je to bilo krasno s test uzorcima kao što sam i ja u tom procesu kako kažeš 'slatke muke' bio pun nekog uzleta:
"Pa ne mogu vjerovat kako nisam ovo napravio prije"

Onda na kraju maknem se od 'sintetike' i čim vidim čovjeka :
"Mila majko što uradih"

Možda je to slično 'fenomenu' kako se ljudima može više sviđat nesavršenstvo vinila ili lampi u usporedbi s CDom ili tr.... shvačaš?

Uglavnom kad sam poslje opet pogledao razine onog što sam namjestao ništa nije bilo onako kao što sam ostavio jer je automatik sistem za bolju sliku sve sam izdebiliso. Pa možda je u tome stvar.

Gonim filips u 3.....
al ipak ne mislim u bliže vrijeme kupovat ni LCD ni plazmu.
Staro 21.12.2007., 10:47   #101
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako je dobra filips katoda, ni ne trebaš mijenjat
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 14:38   #102
pero55
Premium

pero55's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Usput da pitam dali ču primjetiti razliku u kvaliteti slike sa nekih 3.5 metra udaljenosti na 82 cm, 1366x768p naspram 94cm, 1920x1080p, FULL HD, tv bi koristio vecinom samo za ps3, pa me zanima dali se isplati uzeti full hd za moja 3.5 metra udaljenosti od tv, dal ču vidjeti taj veliki skok detalja u igrama?
pero55 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 16:57   #103
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor pero55 Pregled postova
Usput da pitam dali ču primjetiti razliku u kvaliteti slike sa nekih 3.5 metra udaljenosti na 82 cm, 1366x768p naspram 94cm, 1920x1080p, FULL HD, tv bi koristio vecinom samo za ps3, pa me zanima dali se isplati uzeti full hd za moja 3.5 metra udaljenosti od tv, dal ču vidjeti taj veliki skok detalja u igrama?
za PS3 se isplati uzeti full hd...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 17:08   #104
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor pero55 Pregled postova
to su dva različita svijeta.

svakako izmi fullHD ekran ako si ožeš priuštit.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na