|
![]() |
#1 |
Banned, spam, spam, spam
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() ovako. kupujem novu konfiguraciju i to sljedeću -core 2 duo e6550 -gigabyte p35-ds3l -ram kingmax 800mhz 2GB -hd samsung sp 320gb -sapphire hd2600xt -kućište frontier shinobi 400w -monitor lg 19" -liteon dwd-rw nisam mislio posebno najanje kupovati, tj mislio sam ostaviti ovo napanje koje je u kućištu (od frontiera) pa vas stoga molim za mišljenje..hoće li moći bez problema pogoniti ovu konfiguraciju...tj, bi li bilo razlike u radu kad bi stavio neko Chieftecovo napajanje naspram ovoga......?.....i mislite li da bi u frontieru stavili neko jako jako loše napajanje u kućište? ili je ipak napajanje neophodna investicija? i dali se prizna garancija ako mi rikne nešto u kompjuteru zbog napajanja? unaprijed veliko hvala Zadnje izmijenjeno od: tbradaric. 15.12.2007. u 06:26. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Napajanja koja dolaze sa kučitima su jako lošsa, osim ako nisu od nekog ozbiljnijeg proizvođača...Najbolje bi ti bilo uzeti Fortron PNF 350w ili 400W, 350W ti košta oko 210kn u vemilu, a 400W nešto više.. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Tko mu garantira da mu to napajanje pri nekom kolapsu struje nece povuci neke komponente za sobom??? |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kolko ja znam, svaka uticnica (ilti grana) u kuci je iza nekakvog osiguraca, automatskog il onog koji gori... a i ak je neki kolaps struje, mislis da budu sklopke ostale aktivne?? inace, prije par godina u kuci dok sam imal p4 na nekom 400w napajanju, grom je vudril blizu kuce, i pogodi...kompu nist nije bilo...glavna sklopka se pobrinula za sve ![]() eh, da...jedino kaj je pregorelo je bila isdn centrala (zahvaljujuci telefonskoj parici ![]() i inace, zato je po mojem glupo da trosi pare na napajanje ako ne misli clockati (priznam, tu bome trebaju jaca napajanja ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned, spam, spam, spam
|
ljudi ajde sad mi recite jeli vi to nagađate ili stvarno znate da mi netreba napajanje. jer mi je tip u adm-u reka da mi treba na ovo bar chieftecovo 450w napajanje.....i mislim da mi to govori samo da proda što više |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lik priča gluposti. Za prvu ruku će ti to napajanje biti dosta, a kad budeš imao para poželjno je da kupiš bolje npr. Fortron 350PNF - vidi šta ja držim na njemu. Inače, sve to mi je prije radilo na Codegenu 400W.
#9 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
ajmo ne stekat 200kn na 4000-5000kn i pricat price o codegen/greenpower/ms industrial kvaliteti kao sto je vec x puta preporuceno- Fortron 350w PNF. - pouzdan, rel.tih i nadasve jeftin. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ovca. 12.12.2007. u 17:07. |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned, spam, spam, spam
|
![]() i mislio sam da priča gluposti jer sumnjam da mi na hd2600xt treba 450w.... pitao me koju grafičku kupujem i onda kad sam rekao hd 2600xt odmah je ko iz puške rekao da mi treba minimalno 450w i preporučio mi chiefteca. ima li velike razlike između chiefteca i fortrona...ili je to sve stvar monopola? chiftec je nešto skuplji mislim se između kupnje fortrona super silent od 350w i 400w ne mislim klokat u kompjuteru ama baš ništa pa molim za savjet koje da uzmem... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
za početak uzmi Fortron PNF 350W koji pojede taj Frontier koji imaš a o sigurnosti da ne pričam no ja bi još promjenio CPU, uzeo bi radije neki E4400/E4500 nego taj E6550
#12 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
A to sve zato jer je trgovac u najmanju ruku nezainteresiran, da ne kazem lijen prikupiti malo vise informacija o proizvodu kojeg prodaje, a samim time i u trenutku prodaje i zastupa. A ako si budes dal malo vise truda i procital malo vise recenzija na netu onda budes vec i sam imal sliku koje je napajanje dobro, kaj je bitno kod napajanja i sl. Da, i Wolv si je stvarno dal truda napisati puno o napajanjima, ali imam utisak da su to samo malobrojni procitali.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Može jedan odgovor na brzinu bez da odvaram novu temu. Može li taj Fortron 350W PNF vući: Intel C2D E4400 (clockan) 2GB RAM 8800GTS 320MB 160GB Sata-II & još jedan uskoro HDD DVD-RW Bude mu to preveliki zadatak, pa da idem u potragu za 400W PNF ili bi mogao vući? |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
mogao bi ali ćeš imat jako malo konektora no ja ne kužim ljude koji imaju para za stvari poput 8800GTS a nemaju 400-500kn za pošteno napajanje
#16 | |
Banned, spam, spam, spam
|
Citiraj:
cpu nipošto ne želim mjenjati, jedino možda e6750... a to da ću kupiti novi procesor e4500 pa ga klokati ne dolazi u obzir....ljudi kupe e4400, pa poseban hladnjak, pa ga klokaju...i izađe ih novaca kao i e6750....sa 3% većim performasama.... samo malo me strah za ovo napajanje fortron 350w, jer mi na stranic od linksa na woltage kalkulatoru kaže da mi treba 260w...a uvijek se preporuča 150w više od toga jer povuče dosta struje dok se starta računalo......samo neznam jeli ovo napajanje PNF.....? http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3798 i nije mi jasno zašto na kutiji od grafičkih poput hd2600xt pišu da treba napajanje minimalno 450w..... |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
a kaj ti misliš da će ti E6550 bit nekaj osjetno brži na def od E4400/4500 na def? ha dobro ... ako tako misliš na kutiji toliko piše zato da ljudi koji ne znaju kupe takvo napajanje misliš da ti za 2x 2900pro treba 850W? evo ti jedan kvalitetan calc http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php a i ak ti se da pročitaj neke stvari odavde http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65516 P.S. kad ćete više počet gledat struju na +12V a ne ukupnu nazivnu snagu napajanja
![]() |
#18 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
E6750 radi na 2.66GHz-a (ako se ne varam), a moj E4400 radi na 2.00GHz-a (po defaultu), sad je clockani na 3.00GHz-a, bez podizanja napona i sa stock hladnjakom, i kako je onda to skuplje od ovoga tvojega E6750? |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned, spam, spam, spam
|
Citiraj:
a ne pregrijava ti se nikako sa običnim hladnjakom? neznam onda možda si u pravu ali je ne želim klokati ništa u novom kompjuteru...bar ne prve 2 god...a mislim da se i garancija gubi ukoliko se kloka nešto pa ti rikne(nisam siguran u ovo). a uostalom šta ti znači to što si ga kloka na 3-ghz.....za najzahtjevnije igre je i više nego dovoljno 2.0ghz....važna je grafička...a na brzinu kompjutera također puno ne utječe jer hard disk nemože pratit brzinu memorije i procesora...stoga zaista nevidim razlog zašto klokati nove procesore |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
A zašto bi se pregrijavao ako radi na def naponu? A i ako ti je dosta 2GHz opet zašto nebi uzeo E4400 pa uštedio na procesoru...mislim sam sebi uskaćeš u riječ. A što se tiče OC-a ... nekome se isplati tj netko benificira od OC-a a netko ne... ti možda ne vidiš razlog no neki vide ![]()
#22 | |
Banned, spam, spam, spam
|
![]() Citiraj:
trenutno mi je dosta 2 ghz ali za 2-3 godine mi neće biti koliko ću koristit kompjuter....zato više volim sad kupiti kvalitetniji procesor, odnosno bolji da ga nemoram uskoro mjenjat jer ja nikad ne mjenjam komponente kadkupim komp...jedino cjeli komp.....pozdrav i havala na odgovorima |
|
![]() |
![]() |
#23 | |||
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Na to ti je odgovorio Wolverine. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A cilj moga posta je bio da ti velim da ti je bezveze davat više novca, kad isto možeš imati za manje i da pobijem tvoju tvrdnju da ako klokaš E4400 da platiš isto kao da uzmeš E6750 i da ne dobiješ ništa više. |
|||
![]() |
![]() |
#24 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
E6550 je definitivno trenutno najneisplativiji "normalni" procesor. Radije uzmi E4400 (budget) ili E6750 ako želiš stock performanse, a opet vrlo lako ga klokneš na 3+ GHz bez puno muke.
#25 | |
Banned, spam, spam, spam
|
Citiraj:
zašto je 6500 najneisplativiji procesor?? već sam rekao da klokanje procesora ne dolazi ni u razmatranje a kamoli u obzir....tj e4400 ne dolazi u obzir.... a razlika između e6550 i e6750 je minimalna...tako barem kaže tomshardware....nevidim razlog uopće zašto ga nebi kupio.... |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Citiraj:
A što se tiče 6550-6750 razlike, ona opet utječe na jednu stvar koju (ne)ćeš raditi za gore navedeni period - klokanje. Naime razlika u njihovom "multyju" tebi sad ne znači puno, ali će ti eventualno jednog dana odlučivati o tome da li ćeš moći obavljati sve operacije na računalu nesmetano i kvalitetno kao "čovjek" ili ćeš se "krpat" sa čestim blokadama aplikacija/igara i kompa općenito....... dakle na tebi je odluka ![]()
![]() |
#28 | |
Moderator
|
Citiraj:
E4500 košta 760kn ima multy x11 i radi na 2,2GHz zbog visokog množitelja ne treba bjesni RAM kada se ide klokirat E6550 košta 1050kn ima multy x7 što je jako malo ako želiš dić performanse (treba ti ploča i RAM koji idu jako visoko) a ako ne želiš klokat opet je ''samo'' 300kn skuplji (čitaj oko 40% više) od E4500 koji nije ništa sporiji i za kraj E6750 košta 1150kn što je samo 100kn više od E6550 a ima veći množitelj i ima bijesan OC potencijal nadam se da sam bio dovoljno jasan zašto je E6550 najneisplativiji CPU danas
![]() |
#29 | |
Banned, spam, spam, spam
|
Citiraj:
hvala što si se potrudio napisati o tome..... a šta misliš hoću li moći ja klokati sa matičnom Gigabyte p35-ds3l i kingmaxom 800mhz 2gb? sad se mislim da uzmem taj procesor e4500....hm....ali naravno, nebih ga klokao barem nekih godinu dana......ali ipak ću najvjerojatnije uzeti e6750...... mada mislim da meni klokanje procesora u igrama nace značit ama baš ništa jer imam low end grafičku.....hd2600xt 256mb ddr3 Zadnje izmijenjeno od: tbradaric. 16.12.2007. u 16:28. |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
moći ćeš, pogotovo sa E4500 zbog visokog množitelja čuj ti procevi idu na 3GHz praktički bez dizanja napona tako da nema straha od rikavanja zašto nebi uzeo E4500 pa razliku od 400kn (kolika je u usporedbi sa E6750) ulupao u bolju grafu ako su ti već važnije pef u igrama? npr neku HD3850 koja košta oko 1100-1200kn btw mislio si valjda na 256MB a ne 356MB
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|