|
![]() |
#421 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Koja je normalna temperatura 4300 overclockanog na 2.9 sa AC Freezerom 7 i termalnom pastom AC MX-2 U full loadu,igricama i u stanju mirovanja.sobna temperatura je 20 C*hvala unaprije ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Do 60°C u loadu si miran sve iznad je već puno.S ovim gore uz prozračeno kućište bi trebalo biti nekih 45-50-55°C u full loadu
#423 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
#425 |
Premium moderator
|
Tak je McG ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#426 |
Registered User
|
Temperatura Intel PENTIUMA
Imam Intel Pentium 4 ht i temperatura mi je 60 do 65 stupnjeva meni to izgleda preveliko i molio bi vas da mi predložite neki dobar kuler za to da hladi jer mi je kučište otvoreno a nemrem ga zatvoriti hvala ... |
![]() |
![]() |
#427 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Bilo je vec takvih tema ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Temperature za Pentium D
Šogor mi ima Pentium D SmithField Radi na 2659 MHz temp u idle je negde oko 47, a kad sam krenuo napraviti stablty test sa everestom temp se počela dizati bez zaustavljanja prema 65C. Dalje se nisam usudio pustiti. Jel to normalna temperatura? Vent proca se okreće na 2.400.
#429 |
Premium moderator
|
Možda ipak previše, ali ti se procevi griju poprilično...Probaj zamijeniti pastu na hladnjaku i moja preporuka bi bila nabavka nekog boljeg hladnjaka - recimo neki Scythe (Katana2 itd.) ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#430 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Potpuno normalna temperatura za Smithfield ako je pod BOX coolerom i u nekakvom vulgaris shrotex kucistu. Posto nisi napisao nikakvih detalja, pretpostavljam da bi rjesenje "problema" bilo malo provjetriti kantu i mozda zamijeniti stock "pastu" odnosno zvaku, te provjeriti lezi li baza coolera dobro na jezgri ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#431 |
Premium
|
Je kučišt je bilo bez ijednog venta. Sad sam stavio Sharkoona 80cm koji mi je ostao od stare kante. inače konfa je kupljena u HGspotu i baš mi se ne sviđa. Kao prvo neko minijaturno napajanje tj duljina kutije otprilike polovica standardnih napajanja, samo ispuh vent. Kablovi svezani kak kod se znalo i moglo bez primjene plastičnih vezica itd. No dobro nisu ni oni sve krivi. Šogor je našao nekog svog kolegu s posla (učitelj inf.) pa su složili tu konficu prije godinu dana, neka micro ATX, x550, uglavnom za to kaj šogoru treba i nije loše. Još šogor nije ni htio da složimo sami doma nego je dao Hgspotu. Ah, žalosno. Ak će se temp i dalje dizati onda ću mu za Božić pokloniti neki hladnjak ![]()
#432 |
Premium
|
susjed mi je imao aj proc u kanti koju niej otvorio 2 godine prasine na dnu je bilo (mjereno ravnalom) 6 cm a vent se uopce nije okreteo niti vidio od prasine :-D temperature je bila prije oko 92 nakon ciscenja (i naplate 300 kn za "popravak" 37 |
![]() |
![]() |
#433 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#434 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
sta proc je izgorio pa su zato naplatili popravak il su vas nekaj smuljali pa vam obicno ciscenje tolko naplatili |
![]() |
![]() |
#436 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#437 |
Premium
|
Potpisujem. Što se tiče napajanja, imao sam doma enermax 300w. Budući da mi nije dao otvarati kutiju jer je pod garancijom, odlučio sam ga prodati. Kak mi je bilo hitno prodao sam ga za 100kn. Al sam bio tup. Molim nemojte potvrđivati ovo što sam napisao ![]() A niš vidim da se prodaje jedan pnf na forumu. Nego, jel ću i sa stabilnijim napajanjem dobiti i neku manju temp proca? Mislim jel kvalitetniji dovod struje ima kakvog prevelikog značaja za ne oc proc?
#438 |
Premium
|
uopce pa nema bez kvalitetnog napajanje niti nemoj OC'at jer uvjek postoje sanse da se neki MS malo zgrije pa rafalno pocne ispaljivat kondenzatore ili tako nesto pa ti povuce jos par komponenti sa sobom napajanje i MBO su osnova kompa dobar komp s losim napajanjem aka. dobar auto bez benzina dobar komp losa MBO aka. ***ena kuca al nema krova hehe neznam kak da drukcije objasnim |
![]() |
![]() |
#439 |
Rugby a way of life
|
oc i temperature na pentiumu e2160
u trazilici nisam mogao naci nista sto bi mi pomoglo.... anyway malo sam oc-ao proc na 3.0(tocnije 2997MHZ@333*9@1.392V)i sa stock coolerom temprature na jezgrama su u idlu 25-32 a u loadu cak do 56... nista nije mjenjano,znaci jos je uvjek ona stock siva pasta. sad pitanja: koju temperaturu moze izdrzati proc?jer jos bi ga malo ![]() sta je tu optimalno? ovih dana bi vjerovatno ubo freezera pa me zanima koliko je on dobar i oce li napravit ikakvu drasticnu promjenu? mod ako ovo vec negdje ima premjesti ili sta god.... ps sve na defaultu 3dmrak05 10110 oc 15757 (za sad,a vjerovatno moze jos malo,znaci 50%+ u performansama) CPU e2160 (1800) oc 3.0GHz (333*9) steping m0,vidim da te dizu na 3.4 i vise MBO GA-P35-DS3 DIMM 2*1GB OCZ platinum (800) oc 833MHz...i to bi moglo malo vise(multi 2.4 i mislim 5-6-6-16@2.1V) VGA hd3850 (c669-m800) oc na c700-m1000 mogla bi i vise ali i ovako przi na 79+ PSU chiefteck 450W znaci prvenstveno me zanimaju temperature |
![]() |
![]() |
#440 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
čudi me kaj ti i nisu više temp sa stock coolerom sa čime mjeriš temp? razlika između intelovog coolera i freezera je bome poprilična, imam E2160 M0 na 9*333 1.35V load maks 53C s tim da se freezer vrti na nekih 400-1100 okretaja, znači praktički nečujno. ak te zanima sve o oc i temp za pentiume E21X0 pogledaj ovdje: http://www.xtremesystems.org/forums/...ht=intel+e2140 http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=1542430 Zadnje izmijenjeno od: jonyb. 15.12.2007. u 12:13. |
![]() |
![]() |
#444 |
Rugby a way of life
|
nisam probao ali mogao bi sutra...danas nestignem... skinuo sam orhosa pa cu vidjet s time a opterecivan je sa everestovim stability testom kojeg gura bez problema par sati na ovim postavkama(sad cujem da on i nije bas mjerodavan) |
![]() |
![]() |
#445 | |
Registered User
|
Citiraj:
inače intelov cooler ti može hladiti taj proc do nekih 2.9-3.0ghz uz stock voltažu, a pošto imaš M0 reviziju to ti nebi trebao biti problem osim ak si pogodio koma primjerak proca. |
|
![]() |
![]() |
#446 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
#448 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.alcpu.com/CoreTemp/ |
|
![]() |
![]() |
#449 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo imam skoro pa identičan komp ko ti prije par dana sam uzeo matičnu proc i rame. Meni proc ide negdje 3.4-3.5 stim da ga držim na 3.3 jer se i ovako dosta grije tj temp mi i sa vodenim dodje do 60. Mjereno coretempom, orthos small , TAT mi pokazuje 2 stupnja manje uvijek. Napon je 1.4185 V u biosu load nekih 1.440 V prema CpuZ. Po meni sve ispod 60 C je oke za dualcore.
#450 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ilitiga u google upisat "core temp" i eto ga, 1 i srugi link imaju download doticnog programa ![]() @zmajri.. sot se temperature tice, dok ne prelazi 65 stupnjeva je sve ok, iznad toga vec polako nije bas zdravo za procesor
|
|