|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
DVB-T USB stick koji radi na linux-u
Kako nam slijedece godine dolaze OI i EP, a zelio bih snimati i slijedecu F1 sezonu digitalno trebam DVB-T usb stick. Koristim laptop tako da obavezno mora biti USB. Nisam bash iz prijasnjih tema skuzio da li SVAKI DVB-T uredjaj podrzava i MPEG4, a ne samo MPEG2. Moze objasnjenje? Treba podrzavat HDTV (vidim po spec da skoro svi podrzavaju 1080i, ima li mozda neki koji moze 1080p?) Treba raditi na linux-u (VRLO pozeljno, ali ako bash nikako nemoze onda i nemora) pozeljno: daljinac antena (onaj mali sobni stapic) mala cijena (ovaj Gigabyte zadovoljava te kriterije ![]() Hvala (zao mi je ako je bila josh neka ovakva tema, uputite ne, a onda LOCK i BAN ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
danas se cijeli dan zezam oko toga i mislim da Gigabyte koji sam spomenuo u prvom postu je podrzan. dakle Gigabyte ima: Tuner:Microtune 2060 Decoder chip: Dibcom 7700 series na tom wikiju samo nashao da su i tuner i decoder podrzani (postoje neki sitni problemi, ali pise da ce uskoro biti popravljeno) taj stick zadovoljava i cijenom (samo 240 kn) i dizajnom: ![]() ![]() ![]() Ima netko nesto protiv navedenog ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ja sam i isao na u7000 zbog pojednostavljenja stvari. ***esh analognu tv. nezelim cak imat ni opciju analogne jer cu se onda patiti sa snimanjem i ostalim pizdarijama, dosta mi je toga ![]() a sad 2 the point: jesi siguran da si imao prave kernel module load-ane? mozesh malo pojasnit kako si utvrdio da neradi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Sto ne radi na U8000? "Treba napomenuti i da U8000 ima podršku i za HDTV format (1080i)" kaze recenzija. Takoder Gigabyte navodi Full HD support for digital signal... Ne radi u Power Cinemi jer nemozes codece podesiti kako spada. Takoder DiscoveryHD u Rijeci ne radi bas idealno (veci dio vremena i nikako) zbog Croatela koji to tek eksperimentalno emitira... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
jednostavno se modul ucitao ali se nista ne pojavljuje u /dev onda sam editirao source kod i nasao da product ID od u8000 nije na listi s driverima. Sa "lsusb -v" mozes vidjeti model, izgleda nesto kao 0080:0233, driver jednostavno ne prepoznaje taj stick. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|