|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Upload slika-short guide
Eto odlucio se napisati jedan mali guide, jer me nervira sporo otvaranje slika i nestajanje istih....Pa krenimo... Evo nekih servisa na koje mozete uplodati slike: Shrani.si - na slovenskom, jedan od boljih...slike do 5mb Max-save.org - hrvatski, slike rijetko kada nestanu, dopustena velicina do 1mb Imagesforme.com - ah, tako-tako slike znaju biti obrisane, uglavnom popravljaju se...dopustena velicina do 2mb Imageshack.us - jedan od gorih slike nestanu ili ih zamjene druge slike(najcesce one proste ![]() Preporucam da koristite Shrani.si i Max-save.... Alternativa: Ovo koristite ako zelite zaobici nestajanje vasih slika i mucenje sa image hosterima..... Svako od vas dobiva neko mjesto od vaseg Internet posluzitelja, ja cu ovo objasniti na t-com stranici a vi ostali se snađite.... Ulogirajte se na T-com korisnicke stranice, zatim u lijevom meniju obaderite Free web usluga.Sada mozete vidjeti url vase free stranice i mjesto koje zauzima, kliknite na :: Pomoć i upute za postavljanje web stranica... I dobiti ce te tekst koji ce vam sve objasniti.... Nađite si neki FTP program (filezilla) i upisite svoje informacije te se logirajte na vas server. U filezilli imate na prozora jedan lijevo drugi desno, prvi prikazuje sto imate na racunalu, a drugi sto se nalazi na serveru(samo kada ste logirani).Nađite slike na vasem racunalu te ih samo prenesite na server.Pristup tim slikama imate klikom na url koji mozete vidjeti pod Free web usluzi... Ovo je nabrzinu napisano pa treba jos ispraviti neke sitnice.. P.S valjda nisam fulao forum... Zadnje izmijenjeno od: tech. 11.12.2007. u 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja osobno koristim www.webshots.com ..ima puno mjesta, i za liske i video, nista ne nestaje, slozis si albume, mozes kasnije resizeti i sl..a, sto se tiche freeweba...ima ja postavljenu stranicu od apartmana od suseja, i jedan dan idem gledati, nema nicega..oni nesto zasrali i pogubilo se...tako da, ono...pripazite.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
ja koristim sve sto si naveo osim imageshacka i preporucujem svima da ga ne koriste osim bas ako moraju ili iz nekog desetog razloga,jer se full sporo ucitavaju slike,nestanu iznenada itd...barem meni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
O Shrani.si i Max-save hostingu imam reći samo riječi hvale. Još nijednom mi se nije desilo da je neka slika ''netragom'' nestala i slično. Brzi, bez reklama, ukratko, odlični. Uz to sve, Shrani čak ima i svoju vlastitu aplikaciju za screen capture s instantnim uploadom slike na server. Osobno već dulje vremena koristim potonji hosting, no pošto su trenutno u procesu premještanja na drugi server (do 12. prosinca), koristim Max-save. Imageshack mi se naprosto gadi, iz bilo kojeg aspekta. Imagesforme je bio dobar hosting, dok ga nisu nakrkali reklamama, taman je u to vrijeme došlo do krha sa serverom i gro slika je ošlo u zaborav. No eto drago mi je što vidim da se popravljaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja bih još dodao k' tome ImageNerd te bayimg. ImageNerd je dobra zamjena za regularni image hosting, upload limit je 1024 kB, i ima mogućnost otvaranja accounta. Bayimg je od ekipe sa The Pirate Baya i dozvoljeno je uploadanje svega i svačega, nema opcije stvaranja accounta već svaku sliku/fajl treba zaštititi sa kodom, te se samo sa njime može obrisati. Fajlovi su raspoređeni prema tagovima pa ih je na taj način moguće i browsati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Da zna biti spor i da je pun reklama to stoji, meni osobno nisu nikad nestale slike ![]() Baš je Costa neki dan iskopao zaboravljene slike iz 2004-te koje je Tor postao i još su tamo... http://forum.pcekspert.com/showpost....5&postcount=55
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|