|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
problemi s dns-om (po stoti put)
doma imam bežični internet i na xp-ovima mi radi, ali na visti odjučer imam problem da se ne želi spojiti zbog primary dns-a... (prije je inače bilo sve ok) za lap top i taj komp di je vista koristim isti stick ali ne šljaka. naime to ovak zgleda: http://i151.photobucket.com/albums/s...Untitled-3.jpg te promet ''radi''. zvala sam t-comovu službu, ali mi je tip rekao da je to zbog viste zbog lošeg os-a jer sam upisivala i ručno ip i dns ali ne funkcinoira i dalje. ja osobno mislim da je to zbog t-coma jer inače mi često dns-ovi ''padnu'' te prošli tjedana dva dana nisam mogla ne net. ![]() molim vas dečki da mi pomognete jer znam da se bolje kužite u to nego ja. pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ha čuj, neznam o kojem se sticku radi, ali probaj nac na netu drivere od njega bas za Vistu pa ga reinstalirat... očito da ti je signal dobar od wirelessa, tako da ti jedino jos mogu preporucit da probas sa novim DNS-ovima od T-Coma: 195.29.149.196 i 195.29.149.197, ali ne cini mi se da je problem u DNS-ovima... prije mi izgleda ko da nisi dobar key ukucala od zastite (WEP/WPA) ili da ti nesto blokira na Visti promet prema van, odnosno neki program (firewall) da ti blokira probaj pingat router - znaci otvoris cmd (ukucas u onaj search na dnu start menija) i onda ukucas ping 192.168.1.1 (za vecinu routera je ta IP adresa, bilo bi dobro da navedes koji router i koji stick) ako to prolazi, napravi ping 64.233.167.104 pa cemo dalje kemijat
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Zbog Viste ti to sigurno nije, jer kako onda ostalima dobro radi ? Uglavnom, zanemari to oko Viste. U postavkama wireless kartice isključi IPv6 ako već nisi. Probaj pod Primary DNS staviti IP od routera, a u alternate staviti DNS od t-coma (195.29.150.3). Znam da imaju i nove DNS servere, no i starima rade dobro. DNS adrese bi trebala i upisati i u router, a i u same postavke svoje wireless kartice. A ako neće preko DNS-a od T-coma, probaj sa DNS adresama od OpenDNS-a. https://www.opendns.com/start/windows_xp.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
networking wannabe guru
|
taj error je vjerojatno zbog Internet Protocol version 6 znaci, kako je vec Vuco spomenuo, iskljuci to i trebalo bi profunkcionirat
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: Lucie. 09.12.2007. u 12:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
networking wannabe guru
|
ma ne uninstall, samo makni kvačicu sa nje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hmm evo isključila sam kvačicu, ali se niš nije promjenilo. stvarno ne razumiem zakaj ne funkcionira, kada je u četvrtak navečer radilo te nisam niš dirala nego sam samo stavila komp na sleep te u petak navečer ne štima (a nitko nije dirao niš) plus s ovog laptopa koji ima xp sve funkcionira te koristim isti stick.! http://i151.photobucket.com/albums/s...Untitled-5.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ništa. pristup je još uvijek lokalni |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
networking wannabe guru
|
daj sad probaj opet pingat
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Ma ja mislim da tebi DNS-ovi nisu problem, već da je tu nešta drugo. Jer i bez DNS-ova upisanih bi trebalo to raditi bez problema. Također niti Vista nije problem, jer dosta nas koristi (ili je koristilo) Vistu sa wirelessom bez ikakvih problema. No, ajde probaj još sa DNS adresama od OpenDNS-a: 208.67.222.222 i 208.67.220.220 Probaj pingati ostala računala u mreži (pogledaj njihov IP i napiši u command promptu ping xxx.xxx.xxx.xxx gdje su x-evi taj IP od bilo kojeg kompa. Ako bude 4 sent, 4 received, onda je u kućnoj mreži sve ok. Probaj pingat router, znači ping 192.168.1.1. Pa kaži što si od svega toga dobila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
upisla sam i dobila: sent 4, received 4, lost 0 (0% loss) imaš li možda ideju u čemu bi mogao biti problem jer u visti nije to znam, ali zašto konstanto izbacuje grješku s primary dns-om? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
networking wannabe guru
|
jesi i na routeru dobila sent 4 received 4?
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Ako svi ostali tvoji kompjuteri imaju net, a tvoj jedino nema - problem je negdje u routeru jer ti je veza od tvojeg kompa, prema routeru dobra i radi. Iskreno, ja bih nakratko pokušao sa fixnim IP adresama tvojeg kompa. A garant je u nećem glupom problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
networking wannabe guru
|
okej, znaci ipak smo napredovali daj sad onda ping 64.233.167.104
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ok dakle pingala sam: http://i151.photobucket.com/albums/s...Untitled-6.jpg komp se spojio na net!!!! (uvijek nakon kaj ubacim ovaj ping broj, ali....) http://i151.photobucket.com/albums/s...Untitled22.jpg kada idem na repair vraćamo se na početka da mi se komp ne spaja na net. naime čitala sam na netu i taj problem je dosta uobičajen-> http://www.daniweb.com/forums/thread73818.html čak sam i skinula nekaj s microsoftovih stranica, ali naravno niti to ne funkcionira: Package: ----------------------------------------------------------- KB Article Number(s): 930517 Language: All (Global) Platform: i386 Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Window...l_i386_zip.exe) Password: 21O0lIv[1 P.S. nije na odmet reći da su windowsi originalni tako da niti ti o ne bi smio biti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
networking wannabe guru
|
znaci ipak je problem u DNS-ovima u network and sharing center odi lijevo tamo manage network connections desni klik wireless network connection, properties, to poslikaj i otvori Internet Protocol version 4 i to poslikaj
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
networking wannabe guru
|
dobro, znaci makni automaticaly i ukucaj IP adrese: IP address: 192.168.1.15 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 Primary DNS server: 195.29.149.196 Alternate DNS server: 195.29.149.197
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
networking wannabe guru
|
a kak, mora radit ak ti ping prolazi... to je neka caka specifična za Vistu, neznam, mozda neko zna drugi ko ima Vistu or something...
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Wild guess, daj probaj staviti IP adress: 192.168.1.x gdje je x između 2 i 9 (pazi da ti se ne pokolje sa drugim kompovima). P.S. Se mora maknuti DHCP sa routera čim se stavljaju fixne IP adrese ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
ma čitam po stranim forumima i to se dosta često događa. savjeti koje ste mi vi dali i koji su na stranima forumima ne razlikuju se previše, ali sve sam stvarno pokušala. valjda se čeka sp1 da se i to pokrpa. jeli znate kada izlazi? drugo pitanje. ima li mac svoj os, t.j. jeli ga mogu staviti na normalan pc jer su mi windowsi i problemi s njim došli navrh glave! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
moj router je postavljen po default postavkama (osim imena) jer nitko ne može uhvatiti moj signal tako da nema potrebe to neš komplicirati pa ako neš treba promjeniti onda molim da mi napišete korak po korak. ![]() laku noć |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dajte dečki (PcExpert Zg ekipa), pođite to curi rješit. Još dobijete kavicu i kakav poklončić. Vrijeme darivanja je tu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|