|
![]() |
#1 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozz svima i imam jedno pitanje za vas (iskusnije): Da li netko zna čemu služi ova plastična folija ispod venta VX 550-ice? Ovo me je zainteresiralo pošto se jedino na ovom modelu pojavljuje (hx520, i hx620 nemaju ovo, a ventovi su identični Adda AD1212HB-A71GL) i pošto sam shvatio da ovo malo pridodaje ukupnoj buci napajanja (jedan-dva decibel/a). Iz istog razloga sam planirao odstranit ovu "manu", ali bi me zanimalo vaše mišljenje prije svega, odnosno da li će ovo utjecati (poz. ili neg.) na funkcionalnost. Unaprijed hvala ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 09.12.2007. u 07:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
http://www.jonnyguru.com/review_deta...125&page_num=3 evo pa pročitaj ![]() btw nisu baš identični ventovi jer postoje razlike u njihovoj snazi no OK (MB vs HB verzija)
![]() |
#4 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Na mojem je HB (VX 550)
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
|
Slažem se... pošto je kućište dobro provjetreno bilo bi dobro kada bi mogao regulirat vent (smanjit RPM za 10-15%), tj. utjecat na tu ter. regulaciju. Naime napajanje ima (po meni) ne toliko glasnu, koliko neugodnu (frekvenciju) intonaciju koja me poprilično iritira (još jedan Noise Freak ![]()
![]() |
#7 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
jesi siguran da je vent uzrok tome? (ono zaustavis ga necime u radu, pa slusas, nece nista biti ni ako par minuta ne vrti...) mozda je do elektronike unutra(zavojnice i slicno) pa da ne ulazis u izmjenu venta bespotrebno, pošto brijem da corsair moze prije cvrcati nego zujati ventom, slicno kao i seasonic i ekipa meni osobno bi prije cvrcanje elektronike bilo izvor takvog iritantnog zvuka sto opisujes, nego okretanje venta, to je nekako 'pitomije'... (imao slucaj sa jednim prijasnjim napajanjem)
![]() |
![]() |
#9 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
znaci njegovo napajanje(VX) moze raditi bez problema dok vent zaustavi na par trenutaka... pa neka proba, nema sto izgubiti ![]()
![]() |
#12 |
Señor Audiophile
|
Čini se da su zavojnice u pitanju (nije vent) pošto je zvuk (buka) visoke frekvencije. E sad, mogu samo pretpostavit koja je u pitanju (sumnjive su mi ove tri), a pošto su to zavojnice na napajanju molio bi nekog sa iskustvom utišavanja ovakvih stvari da predloži nekakvo rješenje (zalijevanje/prelijevanje/lakiranje/farbanje/izolacija/... ? ![]() Ako je moguće neka bude nekakvo praktično, sigurno i provjereno rješenje. TNX unaprijed još jednom
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moguće rješenje je zalijevanje plastikom (pištolj za plastiku sa 6 punjenja imaš u pevecu za 26kn). Navodno je nekima pomogao i lak za nokte. Po meni, plastika je bolji izbor.
![]() |
#14 | |
|
Citiraj:
eto, kao što sam i mislio ![]() (a i bar sam ga poštedio nepotrebne izmjene venta) nadam se da ces rjesiti problem zalijevanjem plastikom, jer ni to ne uspije baš u 100% slucajeva utisati to zujanje
![]() |
![]() |
#15 |
Señor Audiophile
|
Kao što sam u početku naveo to "cvrčanje" nije toliko zamjetno (barem meni) glasnoćom koliko mi je neugodno za uho (repetitivno "metalno obojano" krckanje višeg frekvencijskog spektra), tako da je ovo napajanje neprimjetno za korisnika kome ostatak komponenti generira jednaku (oko nekavih 25/26 dB) ili veću količinu ovog zvuka ("metala" ![]()
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Malo da dignem temu iz mrtvih... Imam isto napajanje i takodjer me muci iritantni zvuk ventilatora (posto mi je to jedini vent u kompu) Zaustavio sam vent u napajanju i tada grobna tisina, dakle problem je sigurno u njemu a ne u cvrcanju zavojnica ili nesto slicno Sada bi ja njega zamjenio ali neznam sa kojim. Sto mislite o Glacialtechovom Silen Bladeu na 950rpm? Jel on dovoljan da ohladi Corsaira? Na kolio se uopce vrti njegov ugradjeni vent? Hvala
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Niposto nije dovoljan taj Glacialtech. 950rpm je premalo, osim ako neces napajanje nikad opteretit sa vise od 200W, i ako ti je napajanje izdvojeno od ostatka konfe, kao kod Antec P180/P182 kucista, ili ako je kao kod CM690 kucista. (okrenuto dole, uvlaci svjez zrak izvana) Jer bi u suprotnom zagrijani zrak u kompu + ljeto + iole vece opterecenje - spalilo napajanje. BTW ugradjeni vent se vrti 800-2000rpm, ovisno o opterecenju, ili da budemo precizniji, ovisno o temperaturi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Dovoljno mu je 950 rpm, ako se neće opteretiti na više od kojih 300-350 W, a to neće sigurno s tvojom konfom. Ako napajanje nije opterećeno do yaya, ni taj stock vent se ne vrti preko 800, 900 rpm uvrh glave. I ja sve više kontam zamijeniti vent u svom Corsairu i nešto napraviti s tim folijama jer negdje cvrče čim malo mrdnem kućište ili ubacim kakav medij u snimač. Možda i nisu folije, vidjet ću kad i ako se odlučim na taj potez. Od ventova kontam staviti Sharkoona ili Chiefteca jer su najbolji od svih koje sam čuo do sada.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Blago tebi... Zaboravih reći da je i taj vent unutra sranje na kvadrat, GT od 30 kn je bolji od njega. Forton se recimo čuje malo više, ali ima ugodan i ujednačen zvuk, ali ovo u Corsairu, to je užas, kao da neka žica dodiruje elise.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
E bas to... Zvuk je ko da vent struze o nesto
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Señor Audiophile
|
Zamijenio vent na Corsu (+ stavio regulaciju na njega), a zvuk ostao... ![]() ....na kraju sam sve ventove pogasio i skužio da je samo Antecov vent (onaj u sredini donje komore, pokraj PSU-a) vibrirao po svojem plastičnom držaču (nisu ležajevi) ![]() Isprika Corsairu ![]() ![]()
![]() |
#26 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Treba te banat. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ja zamjenio vent i maknuo sam onu famoznu plasticnu foliu koja navodno usmjeruje zrak. Stavio sam Sythe Slip Stream od 1900 RPM... Sada mi je moj Samsung 959 NF najglasnija komponenta ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Señor Audiophile
|
I kod mene je par Slip Stream 1900@~6V ventova u kućištu (Minebea 1600rpm na Corsu), al još uvijek on malkice "rokće", ugl neprimjetno sa zatvorenim kućištem. Sve u svemu komp je (po noći) praktički nećujan (<20dBA)...
![]() |
|
|