Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.12.2007., 20:06   #31
Bimbix, Drago klon
Banned

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Moncho Pregled postova
de nam pridoci kakav SS da vidim kako ti to zaista leti tvoj.... crysis, si mozda siguran da je to crysis, da ti ciko na 'pajaci' nije mozda podvalio farcry pa si ga pokrenul i ono vidio kako sve to radi..... ccc sta sve ljudi danas nece da pricaju..... lolac i to veliki.

Inace posjedujem E6420@3.3GHz i Evga 8800 GT @710/1000 i doticni crysis, moj crysis ne tvoj radi na 25-30 fps na high@ 1680x1050 o very high ne mogu niti razmisljati jer znam da ce je baciti na koljena... AA spada us sferu naucne fantastike.. naravno to u je i 2 GB rama. Za crysis ti ne treba quad core CPU jer on ne zna ni iscjedit c2d proc....
S

Sorry za OT mod.... ali jednostavno sam morao da odogovrimm...
A sada u vezi novi NVIDIA grafickih rjesenja, jednostavno je sve shvatiti, vratite se samo malo unazda i pogledajte koje su bile najavljenje sepec G92 modela...... obecavalo se brda i doline, obecala se 2x bolje preformanse nego sto je GTX.... no sve je to lagano zaborvaljenjo je ATI/AMD nije izbacio nesto sto ce zbaciti GTX sa tronaa..... i naravno desiti ce se ista stvar.... AKo AMD ne izbaci nesto ubitacno...... nedje ni NVIDIA izbaciti nista revolucionarno, samo ce dodatno optimizirati arhitekturu i to je to, za njih minimalno napora ali nova kolicina novca, kojeg vec imaju i na pretek. Sasvim razumljivo zar ne.

Dakle, ono sto je bitno u cijeloj ovoj prici, nije upoce relevatno sto NVidia najavljuje,cak sta vishe, sutra ce oni izbaciti chip koji ce pomesti sve trenutno na trzistu sa 2x bolji performansama, ali cemu...... nema potrebe....
Cekamo ATI ja sa novim vijestima... jer koliko god to neki osporavaju ATI malkice kaska za NVIDIA om i to je ono sto je najgore za krajnje kupce..., ne postojanje konkurencije... ubija napredak i dize cijene... a ti je ono sto svi mi manje zelimo zar ne ?/

Dakle, cekamo ATI/AMD da ponude ono sto oce
Vrlo dobro sročeno, ali uvijek ima ali.

D9E če morati bit najmanje 2.5 puta brži od današnje 8800GTX da bi opravdao prođu na tržištu. U to nimalo ne sumnjam, jer prošlo je dosta vremena od kad je izašla 8800GTX.
Drugo što jest važno znati je da G92 uopće nije zamišljen kao high-end proizvod, pa kao takav, ne treba od njega očekivati čuda. On je samo karika koja je nedostajala u tržišno jako uspjeloj G80 seriji.
Novi high-end uvijek mora biti minimalno 2 puta brži od prijašnjeg high enda, jer ako to nije, onda se ne zaslužuje tako zvati.
Današnji high end prilično dobro gura najzahtjevniju igru na tržištu, dok če D9E to morati činiti puno bolje da bi opravdao svoju nemalu cijenu.
Bimbix, Drago klon je offline  
Staro 02.12.2007., 20:53   #32
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
o cemu ti pricas? kakvo opravdavanje cijena? kao da su danasnji high-end proizvodi to napravili. izdat ce 10% jacu karticu koja ce opet kostati preko 5K kn u startu. i opet ce isti likovi se zaletjeti i to pokupovati. njima ionako nisu bitne performanse nego....ne znam ni sam. vjerovatno ne znaju ni oni.
ali ce ih kupiti. a samo to nvidiu (a i ati, nisu oni nista bolji samo imaju manje srece ovaj put) zanima
greg SE je offline  
Staro 03.12.2007., 00:03   #33
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Otvorili temu o fantomskoj GF9 seriji, i sve preokrenu u ogromni OT...

Čini se da više nisu zanimljive aktualne 10+ str. teme na nVidija i Ati podforumu, sad treba još jedna nova, za još noviji flejm...
Razer je offline  
Staro 03.12.2007., 00:30   #34
VU-MARIO
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor qbone Pregled postova
čudi me da 8800 GT ne vrti normalno Crysis, meni radi Crysis na XFX 7900 GS, na 1024x768 sa med. details, ali mi se igra uopce ne svida, bolji mi je COD4 koji je odlican.
tako je..... jedan od rijetkih koji ima misljenje kao i ja o crysisu.
cudno da ne bi na 8800 gt i 3870 vrtilo normalno. ja sa 8800 GTS na najvisim detaljima pokrecem bez problema.
VU-MARIO je offline  
Staro 03.12.2007., 01:12   #35
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
luda industrija..očito će onda 7600GT ić po 100kn...a ove 8800tke ispod 1000,sve..čak i GTX,tu negdje..1000-1300...ludost..serija 9 već..no comment..kad će procevi sa 8 jezgri..lol..
kak mislis "serija 9 vec"?!?!?!?!?! pa 8800gtx je na trzistu od 8.11.2006! To je preko godinu dana i jos uvjek je najbrzi cip koji postoji u prodaji! To nekad nije tako izgledalo bas... Krajnje je vrijeme za nasljednika kakav god on bio

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline  
Staro 03.12.2007., 02:23   #36
konj
Premium

Datum registracije: Oct 2005
Neznam zasto nvidia izbacuje nove modele kada se 8800 Gt prodaje kao blesava. Nestasica je svugdje u svijetu ( kao i 3870 ) pa nema razloga da na trziste ide novi proizvode dok se aktulani prodaje jaaako dobro. Mislim da nova serija ako krene u prodaju mozda obori sve cijenovne rekorde jer nema smisla da krene u prodaju i krade trziste trenutnim modelima. Kada se trziste zasiti ( splasne prodaja ) onda se plasira novi proizvod da se potakne ljude na shoping. Zasto prodati jednu grafu ako mozes prodati dvije??
Ako serija 9xxx izlazi za dva mjeseca cudi me sto nema bas puno podataka da bar natuknu performanse ili kakva demonstracija ( kao sto je 8800 vrtila betu crysisa bez da se zadise dok nije izasla )?
Staro 03.12.2007., 06:33   #37
morrak
mali od pile
Moj komp

morrak's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor VU-MARIO Pregled postova
tako je..... jedan od rijetkih koji ima misljenje kao i ja o crysisu.
cudno da ne bi na 8800 gt i 3870 vrtilo normalno. ja sa 8800 GTS na najvisim detaljima pokrecem bez problema.
ma komu vi ljudi maglu prodajete???

pogle si moju konfu i umjesto GTXice stavi GTSicu od 320. na tome sam prešo Crysis - NA MEDIUM detaljima i nekom sićom AA i AF i DX10 (1600x1050)!

kad sam stavio na korak više, bio je lijepši prizor, ali ja ne volim igrat pucačinu na 15-20FPSa. osjetiš da šteka. Igra je bombon, ali nemojte pričat lovačke priče o high i very high detaljima i još nekim bolesnim AA i AFovima. to neznam dal bi 8800GTX u SLIu mogo progutat (možda neka Alienwareova overclockana mrcina za 25k kn)!!!

igra se da odigrat isto onako kak se prije nego je 8-serija izašla igrale tada nove igrice. malo niži detalji, bez dodatnih bombona za oči i sve 5.
morrak je offline  
Staro 03.12.2007., 09:13   #38
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
kak mislis "serija 9 vec"?!?!?!?!?! pa 8800gtx je na trzistu od 8.11.2006! To je preko godinu dana i jos uvjek je najbrzi cip koji postoji u prodaji! To nekad nije tako izgledalo bas... Krajnje je vrijeme za nasljednika kakav god on bio

Ako je tebi godinu dana puno..recimo samo da joj je cijena u tih godinu dana sa nekih 4500kn..pala na 3500kn..8800GTX govorim,šta je presmiješno..znači kad dođe serija 9,8800 će ići za šteku Ronhilla...ne znam baš..po meni je to sve teška industrijska pljačka koju jednostavno treba ignorirati..na microsoftovom site-u sam našao popis DirectX10 igara..i vrag me odnio ako ih ima preko 10...Crysis famozni included..koji je više 3D mark 2008,il neki tech demo nego igra..nešto kao Trespasser nekada..no vi klinci se toga ne sjećate..vama je važno da piše 9 umjesto 8..i svi će žicati tatu da iskešira 5 000kn za iduću budalaštinu..

DirectX10 treba debelo ignorirati..isto kao i Vistu...razlog je taj što bar iduće 2g neće osvojiti više od 20% igraćeg tržišta..bilo HW,bilo SW..jednostavno proizvodnja je preskupa,a igrati 10 igara za cijenu od 3500kn koliko dođe 8800GTX...je suludo..da ne spominjem da kad dođe serija 9,ova će pasti ispod 2000,ako ne i 1500kn..

To je mrtva trka..uvijek bila i bit će..ATi je po meni došao pameti,ove 3850 i 3870 će pojesti nvidiu..a bilo je i vrijeme...od 9800pro nemaju dobru karticu..nešto je X1950pro pokušao..al šta mu vrijedi kad nema stabilnih drivera za AGP.....koji po nekim istraživanjima još uvijek koristi preko 40% CPU svijeta..
thedream je offline  
Staro 03.12.2007., 13:05   #39
GodsKiller
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Ma ja san sa svojom 1950Gt od powercolor za 810kn super zadovoljan,ostatak e6750+2Gbddr2
evo igram stalker na max postavkama neide ispod 28fps-a na 1280*1024
COD 4 evo singl skoro do kraja isto sve na high,sve leti...
GodsKiller je offline  
Staro 03.12.2007., 13:07   #40
VU-MARIO
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor morrak Pregled postova
ma komu vi ljudi maglu prodajete???

pogle si moju konfu i umjesto GTXice stavi GTSicu od 320. na tome sam prešo Crysis - NA MEDIUM detaljima i nekom sićom AA i AF i DX10 (1600x1050)!

kad sam stavio na korak više, bio je lijepši prizor, ali ja ne volim igrat pucačinu na 15-20FPSa. osjetiš da šteka. Igra je bombon, ali nemojte pričat lovačke priče o high i very high detaljima i još nekim bolesnim AA i AFovima. to neznam dal bi 8800GTX u SLIu mogo progutat (možda neka Alienwareova overclockana mrcina za 25k kn)!!!

igra se da odigrat isto onako kak se prije nego je 8-serija izašla igrale tada nove igrice. malo niži detalji, bez dodatnih bombona za oči i sve 5.
ja ne prodajem nista nikome, svi detalji su mi na high, jedino sto mi je rezolucija na 1024*768. a sto se tice rezolucije nije mi ni potrebna veca jer, i ovako mi je gust igrat. anti-aliasing mi je na 4x..... mozda nije na very high detaljima ali na high mi normalno radi.
[img=http://img57.imageshack.us/img57/9855/fotografija0134ts5.th.jpg]

igrica mi je razocaranje, ocekivao sam puno bolje, cysis mi je stvarno bezveze, sto se tice grafike skidam kapu ali sto se tice igrivosti mi je bezveze. cod4 mi je 30 puta bolji.
VU-MARIO je offline  
Staro 03.12.2007., 18:10   #41
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A tema je kao GF9...jeste brijači, svaka čast.
tor je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na