Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.12.2007., 11:25   #901
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Meni od kad su digli, youtube šteka za poludit... Moram čekati da učita video, dok na 1mbit sve normalno islo... Torrenti i RS rade odlično, 200kB/s
DoX_Chabar je offline  
Staro 02.12.2007., 11:56   #902
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Ice Demon Pregled postova
Ja im jednostavno nakon 60 min cekanja velim da se hocu jos razgovarat i pitam sta ima nova. nevjerojatno je kako se otvore.
I oni su ljudi...

Je ljudi su, samo je pitanje koliko su sposobni raditi to sto rade............
Adisabeba je offline  
Staro 02.12.2007., 20:19   #903
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
danas dignuta brzina,al nezadovoljstvo vlada,čekam sutrašnji dan da vidim kaj bu tehničari rešili
samo kaj ovaj speed nije mjerodavan,al eto tek tolko

sa t com linka brzina varira neko je vreme išlo 550kbit-780kbit....
zanimljivo sad baš gledam,sa azureusa skida brzinom 826kbit..uglavnom oko 800...a prek t coma varira 600-750kbit

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 02.12.2007. u 20:51.
zvonac je offline  
Staro 02.12.2007., 22:08   #904
kawasaki3p
Premium

kawasaki3p's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Hmm..meni nisu ni jednom povecali na 16...Upload je uzasan 240 kbs..
Dvoumim se dali da idem u T com osobno jer ocito od telefonskih poziva nema ucinka..Kada je bilo dizanje veze na 5 mbit uvjeravali su me 2 dana da su podigli mi brzinu a ja im odgovarao da na ruteru pise drugacije...
Nalazim se 50 m od centrale ocitanje parice mi je kao da zivim u donjim svinjarevcima baraka bb...
Poslije nove godine prelazim na amis ko ih .i.

There are shallow rollers, and there are deep rollers. You can't breed two deep rollers…
or their young, their offspring, will roll all the way down…hit and die.

Zadnje izmijenjeno od: kawasaki3p. 03.12.2007. u 09:06.
kawasaki3p je offline  
Staro 03.12.2007., 00:10   #905
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Meni od kad su digli, youtube šteka za poludit... Moram čekati da učita video, dok na 1mbit sve normalno islo... Torrenti i RS rade odlično, 200kB/s
Kak ti dugo šteka youtube? Primjetio sam da u zadnje vrijeme neki videi (ovisno o serveru youtube-a) znaju štekat, ali to nema veze sa t-comom, tj. optimom na kojoj sam ja, nego sa youtube-om.
ojpi je offline  
Staro 03.12.2007., 00:29   #906
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Meni njihovi lax i ash serveri znaju uzasno sporo ponekad ici i to svagdje, i na fcksu i doma...
Staro 03.12.2007., 08:04   #907
Hektor
Registered User

Datum registracije: Dec 2007

evo baš sam odvrtio ovaj test,jedino neznam koliko je pouzdan jer više manje mi pokazuje različite vrijednosti...I ovaj ping, neznam ali nekako je prevelik...
Hektor je offline  
Staro 03.12.2007., 16:33   #908
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

kojom vam brzinom skida file sa t coma linka?samo ovi kaj imaju 8mbit me zanimaju
zvonac je offline  
Staro 03.12.2007., 16:52   #909
Adisabeba
Premium
Moj komp

Meni je trenutno 746kb/s s tim da mi je pusten link od 7392 kbps. To moram jos s njima rijesiti. Kako je kod tebe?
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 16:53   #910
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Probaj sa Austrijskim serverom, "LINZ"...
.
Dadox je offline  
Staro 03.12.2007., 17:18   #911
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Adisabeba Pregled postova
Meni je trenutno 746kb/s s tim da mi je pusten link od 7392 kbps. To moram jos s njima rijesiti. Kako je kod tebe?
evo sa auzerusa..
inaće sa t coma oko 780,ma mislim varira brzina najviše sa tog linka oko 810...

zval SZK tip veli da se strpim ovaj tjedan,ak nebu valjalo da opet zovem i predam zahtjev...a znam da mi linija može povuć prek 8mbit....al dobro nije mi hića bitno da dela
a posle ak nebu štimalo opet ču intervenirat,inaće nekaj su čačkali na centrali i prebacili me na novi port dobil novi profil..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenShot001.jpg‎
Views:	174
Size:	8.3 kB
ID:	8004  
zvonac je offline  
Staro 03.12.2007., 18:33   #912
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Koji im je mail( t - comu ) da im hebem sve po spisku?
Staro 03.12.2007., 18:59   #913
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

ljudi jel vi znate za carobnu rijec DO tako da nemozete ocekivat 8 tj 820 nemam ni ja ja imam oko 7.6mbs/s i ne bunim se sretan sam sve iznad 700 je uspjeh bar po meni
jurbAs je offline  
Staro 03.12.2007., 19:04   #914
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
ljudi jel vi znate za carobnu rijec DO tako da nemozete ocekivat 8 tj 820 nemam ni ja ja imam oko 7.6mbs/s i ne bunim se sretan sam sve iznad 700 je uspjeh bar po meni
koji ti je max down sa DO 8mbit?
zvonac je offline  
Staro 03.12.2007., 19:04   #915
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:

8mbita ti je 1MB download a ne 820. Stvar je u tome da su mi na centrali pustili 7.3 link a ne 8 a to je vidljivo na routeru. Do 8 znaci da oni meni puste 8mbita a moje linija kolko povuce. Do 8 ne znaci kolko se njima sprdne tolko ce pustiti. (ovo kako sam napisao mozda ispada bahato ali nije tako.)

@piNheaD Kakva mail. Moras ih zvati i reci im da ti nisu digli brzinu. Njima u kompjuteri pise da su svi na 8 tak da oni neznaju kome je dignuto a kome nije.

Jedno pitanje. Jer itko isao produzivati ugovor za ADSL? Jer se mora ici kod njih u poslovnicu ili moze neki drugi nacin.
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 19:14   #916
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
@piNheaD Kakva mail. Moras ih zvati i reci im da ti nisu digli brzinu. Njima u kompjuteri pise da su svi na 8 tak da oni neznaju kome je dignuto a kome nije.
Pa zvao sam ih danas i tip kaže da nezna kad će dignut I ne,ne želim se više strpit jer su mi digli samo tlak!!!
Staro 03.12.2007., 19:22   #917
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor piNheaD Pregled postova
Pa zvao sam ih danas i tip kaže da nezna kad će dignut I ne,ne želim se više strpit jer su mi digli samo tlak!!!
Gledaj trebas se koristit informacijama koje su ti dostupne. Ja sam ih zvao dva puta i rekli su mi da ce do 1.12 svima biti dignuto. Netko je slao mail i receno mu je da ce do 1.12 biti dignuto. Znaci nazoves i kazes dobar dan ja sam zvao 2 puta i slao mail i receno mi je da ce mi brzina biti dignuta do 1.12. Danas je taj i taj dan i meni nije dignuto. Ja zelim da mi to rijesite. Ako pocne srati nesto u vezi modema ili neznam ti ja kaj onda mu moras objasniti da je on tuljan i da nema pojma o cemu prica ( jos nisam dobio nekog na liniji a da je imao 10% moga znanja kako sta funkcionira) i to je to. Ako jos nes sere onda mu kazes da su digli ljudima brzinu prije dva mjeseca i da tebi salju isti racun ko i njima a da nedobivas istu uslugu.Neka ti naplate samo to sto ti daju.
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 21:23   #918
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
8mbita ti je 1MB download a ne 820. Stvar je u tome da su mi na centrali pustili 7.3 link a ne 8 a to je vidljivo na routeru. Do 8 znaci da oni meni puste 8mbita a moje linija kolko povuce. Do 8 ne znaci kolko se njima sprdne tolko ce pustiti. (ovo kako sam napisao mozda ispada bahato ali nije tako.)
al kad bi tebi oni stavili 8 Mbit profil na DSLAM-u, pucala bi ti veza na net svakih 2-3 minute, pa su ti ocito stavili 7,3Mbit-a jer je to zadnja vrijednost na kojoj ti ne puca veza i koju ti parica moze izdrzat, a da dsl radi stabilno

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline  
Staro 03.12.2007., 21:31   #919
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
al kad bi tebi oni stavili 8 Mbit profil na DSLAM-u, pucala bi ti veza na net svakih 2-3 minute, pa su ti ocito stavili 7,3Mbit-a jer je to zadnja vrijednost na kojoj ti ne puca veza i koju ti parica moze izdrzat, a da dsl radi stabilno
Cisto sumnjam da je do toga jer su me zvali danas monteri ili ko god vec radi s centralama i pitali jer sve u redu jer nisu bili sigurni. Ja sam im lijepo reko da nije to to i da mi je brzina na 7mb a ne 8. Na sta sam dobio odgovor da nema problema i da ce popodne jos nes raditi i ako nebu ok da nazovem szk i da prijavim kvar i da ce se to rijesiti. Inace ja sam ti jako blizu centrale. Nekih 5min hoda.
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 21:38   #920
debelimedo
Registered User
Moj komp

debelimedo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Evo i mojih do 8!!!!!!!!!!

Downstream Upstream

SNR Margin 37.0 27.0 db

Line Attenuation 10.5 4.0 db

Data Rate 3072 352 kbps
debelimedo je offline  
Staro 03.12.2007., 21:40   #921
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Cisto sumnjam da je do toga jer su me zvali danas monteri ili ko god vec radi s centralama i pitali jer sve u redu jer nisu bili sigurni. Ja sam im lijepo reko da nije to to i da mi je brzina na 7mb a ne 8. Na sta sam dobio odgovor da nema problema i da ce popodne jos nes raditi i ako nebu ok da nazovem szk i da prijavim kvar i da ce se to rijesiti. Inace ja sam ti jako blizu centrale. Nekih 5min hoda.
i ja sam... a max mi je nekih 8,5 Mbit... puno ti ovisi i o kvaliteti parice, a ne samo o udaljenosti

neznam, javi oce ti sredit to, bas me zanima

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline  
Staro 03.12.2007., 22:06   #922
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor debelimedo Pregled postova
Evo i mojih do 8!!!!!!!!!!

Downstream Upstream

SNR Margin 37.0 27.0 db

Line Attenuation 10.5 4.0 db

Data Rate 3072 352 kbps

Da tebi nisu digli.

@Xan Budem javio

Dali itko zna ako zelim produziti ugovor dali moram ici kod njih u poslovnicu ili mogu preko neta ili nekako trece?
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 22:19   #923
debelimedo
Registered User
Moj komp

debelimedo's Avatar

Citiraj:

Dali itko zna ako zelim produziti ugovor dali moram ici kod njih u poslovnicu ili mogu preko neta ili nekako trece?
Za produženje ugovora treba onaj na koga glasi broj tel. priključka otići u t-centar i tamo sve obaviti-bar meni tako rekli.
Zašto bi produžavao ugovor?
To ti nije potrebno za daljnje korištenje, jedino ako imaju neku akciju, pa uvaljuju svašta po 1kn i takve stvari.

BTW- zvao ja njih u petak i rekao mi lik :''Svim će brzine biti podignute do 1.12, znači od ponedeljka vam je veća brzina...'' ????
Ja: Pa prvi je sutra, subota.
on: Da, pa do 1.12, znači u ponedjeljak će vam biti podignuta brzina.
ja: dobro, pa po kojem ti to kalendaru gledaš? u kojoj je to godini? Znači do ponedjeljka će biti dignuto.
on: da.
Ponedjeljak:
Ja: dobar dan, možete mi reći zašto mi još uvijek nije podignuta brzina, a rekli do 1.12?
ona: Trebale bi biti svima podignute, ali spojiti ću vas za teh podrškom
automat. lalalalalalalalblablblablablabla cca 15min
on: Kažete nije vam podignuta brzina?
ja: da, nije. U čemu je problem?
on: pa trebale su svima biti podignute, tišina, samo malo, tišina, hmmmm kahkah znate izgleda da je dizanje brzina još uvijek u tijeku...
ja: ma nemojte mi reći.. sad već lud... pa do kad će to trajati? Oće mi to biti Božićni ili možda čak i novogodišnji dar?
on: pa gospodine ja tu ništa ne mogu...
Ja: više nemam živaca i kažem hvala za ništa i doviđenja

Zadnje izmijenjeno od: debelimedo. 03.12.2007. u 22:34.
debelimedo je offline  
Staro 03.12.2007., 22:26   #924
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor debelimedo Pregled postova
Za produženje ugovora treba onaj na koga glasi broj tel. priključka otići u t-centar i tamo sve obaviti-bar meni tako rekli.
Zašto bi produžavao ugovor?
To ti nije potrebno za daljnje korištenje, jedino ako imaju neku akciju, pa uvaljuju svašta po 1kn i takve stvari.
Trebam novi modem a oni daju d-linkov za 1 kn. Ali ako treba ici kod njih onda nista. Nemam volje tamo stajat ko idiot i cekat da dodjem na red.
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 22:37   #925
debelimedo
Registered User
Moj komp

debelimedo's Avatar

Citiraj:
Trebam novi modem a oni daju d-linkov za 1 kn. Ali ako treba ici kod njih onda nista. Nemam volje tamo stajat ko idiot i cekat da dodjem na red.
Probaj za svaki slučaj nazvati SZK i pitati njih, jer nisam 100% ziher za to.
debelimedo je offline  
Staro 03.12.2007., 22:39   #926
Adisabeba
Premium
Moj komp

Nazovi sutra i reci da ti puca veza. Kad lik dodje na centralu bude ti digo odma i brzinu.
Adisabeba je offline  
Staro 03.12.2007., 22:58   #927
debelimedo
Registered User
Moj komp

debelimedo's Avatar

Citiraj:
Nazovi sutra i reci da ti puca veza. Kad lik dodje na centralu bude ti digo odma i brzinu.
Ma ne znam koji im je .... Budem sad svako malo čupao žice iz modema da se prekine veza pa da imaju i oni to registrirano u sistemu!
debelimedo je offline  
Staro 03.12.2007., 23:04   #928
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Na produženju ugovora ne možeš dobiti novi modem... Tako mi je rečeno i u SZK i u T centru, jedino što možeš je potpisati ugovor na dvije godine i uzeti wireless opremu...
Paxton je offline  
Staro 03.12.2007., 23:55   #929
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

@adisabeba mislim da ti je to glupo razmisljanje da ces imat 1mb/s jel je to nemoguce imat svi ljudi imaju oko 7072 downstream ili neki oko 8000 ja imam 7600 i zadovoljan sam skidam u prosijeku sa 795kb/s preko news grupa....
btw to sto ti radis strku oko 0.7mbita tj oko 80kb/s je smjesno s moje strane imas preko 700 i to je cist okey sto da kazu ljudi koji su vec 2mj na 5 a trebaju imat 16?! btw pise do 8 ne znam kako ce ti dozvolit da podneses kvar na liniji kad nemos pitao sam sluzbenika da se za te sitne razlike nemos zalit i nece ti prijavit smetnju sad mozda naprave iznimku.....

vidis i sam da svima nisu digli brzine btw ako ti se toliko gade odi na iskon amis i druge imas toliko providera....
jurbAs je offline  
Staro 04.12.2007., 10:38   #930
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
@adisabeba mislim da ti je to glupo razmisljanje da ces imat 1mb/s jel je to nemoguce imat svi ljudi imaju oko 7072 downstream ili neki oko 8000 ja imam 7600 i zadovoljan sam skidam u prosijeku sa 795kb/s preko news grupa....
Nisi me shvatio dobro. Ja sam rekao koliko bi ti download trebao biti s 8mbita a to je 1mb. To sto je kod t-coma 1 mbita= 110kb download to je druga stvar

Citiraj:
btw to sto ti radis strku oko 0.7mbita tj oko 80kb/s je smjesno s moje strane imas preko 700 i to je cist okey sto da kazu ljudi koji su vec 2mj na 5 a trebaju imat 16?!
Ljudi koji imaju 5 a trebali su imati 16, vec su odavno trebali prebaciti svoju liniju na 8 jer bi placali manje i imali vecu brzinu. To sam negdje u topicu i napisao. Nije moj posao razmisljati za njih. Trebaju se sami boriti za to sto zele. Inace ja imam adsl od samih pocetaka i placao sam ga ogromne novce. Tada sam mogao samo sanjati da imam 80kbs download tako da to nije "malo". Pitaj ove s 2 dali bi bili sretni da im je download 120kbs.

Citiraj:
vidis i sam da svima nisu digli brzine btw ako ti se toliko gade odi na iskon amis i druge imas toliko providera....
Vjeruj mi bi ali na moju nesrecu to se nemoze desiti u skoro vrijeme.(Iskon je T-com tak da su oni voda sto se mene tice)

Inace ovo sto si napisao je tipicno hrvatsko razmisnjanje. Daj sto das,dobro je kolko da je,drugima je losije nego meni itd. Radi takvog razmisljanja nam i je tako kako je. Da se od nas radi budale i ne postuje. Sta mislis sto bi bilo kad bi ja njima platio 270kn umjesto 320kn? To je tu negdje, nije sto posto ali je blizu. Kaj ti je 50kn. To ti je za par kavi.
Adisabeba je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na