|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
laptop integrirana grafička vs kartica
Zna li tko neki link na kojem bih mogao vidjeti performanse intelove integruše na laptopu (965 chipset) u odnosu na neku performansama najbližu karticu na PC-u...tek toliko da okvirno znam što se može igrati na njemu, a što ne. Laptop je HP, procesor core duo T7500, a nisam baš siguran kakva je točno matična...samo u everestu piše 965 za chipset i da grafička ima 8/1 cjevovoda, i podržava SM3.0 (što mi je malo smiješno kada se sjetim prebrzih x850 grafičkih koje ne mogu niti pokrenuti nove igre bez ovoga ).Da li laptop puno gubi na performansama ako ima 667MHz memoriju (5-5-5-15)? Mislim, da li je baš preporučljivo clockati i da li se to na laptopu uopće može? Tek toliko da je natjeram na 800Mhz. I zadnje- da li je proc dobar (pretpostavljam da je, ali nisam previše upoznat s ovima na laptopima )Hvala i pozdrav ![]()
|
|
|
#2 |
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovo je trebalo ici u podforum Prijenosnici ali eto. ![]() Na poledjini laptopa bi trebala biti tocna oznaka tog HP-a. Odes na njihove support stranice i po oznaci nadjes sta je tocno unutra ugradjeno. Sto se tice memorije koja radi na 667MHz, to je sasvim normalno. Novi Santa Rosa chipset podrzava 800MHz FSB procesora i 667MHz brzinu memorije. Podizanje frekve memorije je moguce u istoj mjeri kao i podizanje frekve FSB-a, no pitanje je cemu i sta bi time dobio (osim povecanog zagrijavanja laptopa i eventualne nestabilnosti sustava). Sto se tice prvog pitanja, evo ti link => http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html Tu ti ima dobar pregled svih laptop grafa (i dediciranih i integriranih) pa prouci. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može ti koristiti i ovaj link http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
|
|
|
#4 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Krivo sam postao, ali dobro...znao sam da će netko premijestiti prije ili poslije Hvala na odgovoru, idem malo razgledati![]()
|
|
|
|
#6 | |
|
Premium
|
Citiraj:
, ali na onoj stranici piše da je negdje u rangu sa x600 mobile, a to mi je dovoljno znati. Uglavnom, moću će ići manje više sve igre (osim ovih Dx10 koje su uglavnom ultra zahtijevne), na barem minimal detaljima....
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|