|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Sempron ili Athlon
Imam jednu škatulju na popravku, izgorijelo svih 256 Mb memorije. Čovjek bi ju htio nadogrditi jer ima 256 Mb DDR400, Semprona 2300+ i XFX GeForce4 MX 4000 64 Mb, MBO ECS N2U400-A. Preporučio sam mu 1Gb DDR400 (200 kn kod nas na tržnici), neku grafu za 400 kn(vidio da se za te pare može dobiti X800 AGP). E sad. Ima Sempron 2300+, 1583 MHz, 256 KiB, 333 MT/s, 9.5x, kojemu sam digao FSB na 400 i sad uredno kuca na 1900 Mhz na defaultnoj voltaži. Temperatura sa nekim malim coolerom do 46 stupnjeva. Koliko bi dobio da se stavi Athlon XP 3000+, 2167 MHz, 512 KiB, 333 MT/s, 13x i ako je moguće da se digne FSB na 400 bez dizanja voltaže (ploča je ECS ![]() Cijena 3000+ je od 150 do 200 kn. Ukupna investicija bi bila oko 600 kn bez proca.
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da mejnjenjem proce nebi bogg zna kaj dobio, istina malo bi brže išlo ali svaki od tih procesora je debelo preslab za neke zahtjevnije zadatke a za manje zahtijevne je i ovih 1900 i previše... Inače grafa mu ima smisla samo ako igra novije naslove a pitanje je dali ima smisla SM2.0 grafu kupovati ona bolje neka si nabavi neku 6800 grafulju ili x1x00 radeon a što se rama tiče to je ok 1gb DDRa mu je taman...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Sa sadašnjim kramom nemože pokrenuti niti stare naslove. Pokušao je FarCry, ali ne radi. Tak sam si i ja razmišljal da ne diram proc jer sa tih 150 kn nebude vidio nikakav napredak, ali sa grafom i memorijom bude. Bit će mu to svijetlosni skok. Bojim se da ga srce ne strefi. ![]() Gledam cijene pa vidim da je i 6800 cijenovno tu negdje.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam koliko mu se sve to ispati s današnjom cijenom hardvera. Za 1.000kn može dobiti X2 proc, 1Gb rama i ploču sa grafikom. Neka još kupi neku polovnu PCI-E grafu i može igrati novije naslove. Jest da je to više love od tvoje opcije, ali je sve novo. Još neka proda postojeće komponente pa može dobiti koju kunu.
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Po toj logici - kome će onda prodati te starije komonente? Što se grafe i rama tiče ok to ja ne dovodim u pitanje da će mu se poboljšati igranje ako nije napredni gamer onda mu je bilo što iz x800/850 ili 6800 smjera dosta posebno sa malo modanja jel... ![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
Nemaju svi para. I ova kombinacija sa 600 kn mu je puno. Tak da će proc otpasti. Naklokani sempron bude dovoljan, a sa gigom rama i ovim gore karticama bude mogao igrati i novije naslove na medium i low detaljima.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma s time mozes slobodno ici i na x800 (nesto ih je lakse naci ipak nego 6800), SM 3.0 only igre ionako nece moci igrati s tim procesorom uopce ili kako treba. a i nema ih toliko puno, dosta i posve novih naslova (obicno oni optimizirani koji glatko idu) idu posve dobro i na SM 2.0 grafama. sto se tice procesora - uz malo kombinacije moze se dobiti vrlo jeftino, nemoj zaboraviti i da njegov sempron vrijedi neku lovu tako da se athlon dobija za ulog od nekih 50kn. pa sad, ako ti se da gnjaviti s prodajom ovoga, kupnjom drugoga zasto ne? no nije athlon bas toliko bolji, puno je veca razlika celeri-p4 nego semproni-athloni. ja se ne bi gnjavio s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Nemoj se zavarat razlika između punokrvnog athlona i semprona je već zbog veličine cache memorije u startu brža, a tu ti je koliko sam vidio i fsb i frekva brža ,sveukupno bi definitvno dobio dosta veliki skok u performansama za aplikacije koje ovise o procu , ali opet ako mu ispada iz proračuna..... Bolje ram , i grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
imao ih ko pokemone, sve ![]() vec smo zakljucili da s tom konfom nece moci sad crysis igrati, ono sto ce moci vrtit ce se posve normalno i sa sempronom. iako ne bi skodilo da je neki jaci od tog njegovog ali to su sad vec baljezganja. ono sto mogu potvrditi je da 2800+ sempron vrlo pristojno vrti vecinu igara za koje je 6600gt i giga rama dovoljna. takvu kantu klinke imaju i kad im stavljam igre provjerim da li se vrte kako treba i to sve. sad, kako bi to radio neki 2,3 tesko je nagadjati ali sumljam da uz lagani OC ne bi mogao nagurati barem 2,5 a to je vec vise nego minimumi vecine naslova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Susjedu sam prije par godina slagao konfu ima Bartona 2500+ koji čak nije niti klokan, 1 Gb DDR40 i ATI 9600XT. Na tome je vrtio FarCry bez problema. Ova konfa bi imala ipak bolju grafiku, a racimo da uzmem nekog mobilca i da ga malo nasviram da dobijem 3200+. Znači dignem samo FSB i to je to. Tak da računam da bi se dali igrati i neki novi naslovi. Edit: Vidio sam u Vemulju ovo: Powercolor Radeon HD 2400Pro AGP, 256MB, TVout, DVI 427,67 Powercolor Radeon HD 2600Pro AGP, 256MB, TVout, DVI 624,70 Powercolor Radeon HD 2600Pro AGP, 512MB, TVout, DVI 694,24 Meni sve to smrdi na nekakvu grešku ili muljaju.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 25.11.2007. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma dobro si to osmislio, mislim da mu drugi proc i ne treba, ocani Sempron na 1,90 GHz će dosta dobro opsluživat tu X800. Ja bi se samo zabrinuo zbog napajanja, jeftinije konfe u pravilu imaju MS/JNC/Codegon napajanja, pa kad i prijateljima preporučujem neku nadogradnju obavezno spomenem još i trošak novog napajanja, za svaki slučaj da sve ne ode u dim. Nakon preporuke odustanu od nadogradnje ![]() Citiraj:
Kad mu središ nešto, obavezno provrti kakav 3DMark, ful me zanima kakvu će rezu konfa imat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
to su ok graficke. ali ne znam kako ti se sada uklapaju jer cijene premasuju cijeli budget koji su prije spominjao ![]() nego, jesi li razmisljao da covjeka prebacis na moderniji socket i PCIe? ako vec kupujes novu graficku razlika u cijeni agp i PCIe modela prilicno potice na zamjenu platforme. pogotovo kad gledas da se ovdje dobije dobra s939 ploca i a64 3000-3500+ za nekih 400kn u kompletu. uz prodaju starih komponenti meni to izgleda poprilicno izvedivim usprkos ogranicenim sredstvima |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Pa ovo nije probijanje budgeta: Powercolor Radeon HD 2400Pro AGP, 256MB, TVout, DVI 427,67, ali mi se čini da je ipak x800 bolji izbor. Ako ga prebacim na noviji socket to je onda gubljenje novaca. Šta ću ja raditi dok se nova konfa ne počne kvariti. ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
Ako već ide ati , mislim da ti je 2600 pro minimum da se može igrat a da imaš normalni dx ( pritom ne mislim na dx 10 koji imaš ali nemože kartica koristit zbog performansi nego mislim da barem u dx9.0c radi ok, za razliku od x800.) Ako ideš na nvidiu 8600 serija.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ja bezecirao ovu memoriju i grafu. ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88826 Ako bude preslabo bude još investiral u Bartona 2500+ kojega budemo nasvirali na 3200+. A onda bude to pila za vola ubit. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|