|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Koverter serial port/usb ili neki
imam malo stariji printer koji uredno radi i novu mbo koja nema paralel port,pa me zanima da li postoji nekakav konverter koji pretvara paralel u npr. usb? Zadnje izmijenjeno od: SetH. 20.11.2007. u 11:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() evo kako izgleda za USB recimo, meni koristi za satelitsku uploadat... (chipoteka, a ima i HG spot slicno) ![]() p.s. pogledaj za svaki slucaj na MBO, neke imaju konektor na sebi pa se moze spojiti samo neki adapteric(bez elektronike) drito na njih, a na drugom kraju je serial port .... to bi trebalo biti jeftino ![]() ![]() jer ovo na usb ima u sebi chipove ocito, treba drivere i dodje preko 100kn.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 20.11.2007. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Stariji printeri se obicno spajaju na paralelni port, kad budeš kupovao usb to serial konverter bilo bi dobro da isprobaš kako se kontroler u kabelu slaže sa printerom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne sjećam se kad sam zadnji put čuo za printer koji se spaja na serijski port (osim POS printera). Ne sumnjam u tvoje znanje, ali printeri su se obično spajali na paralelni port (25 pinova). Provjeri malo tu informaciju prije nego kupiš bilo šta.
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
tko tu koga? ![]() imas parallel port na MBO, imas parallel printer, (prvo si mislio da je serijski) jesi li probao ustekati to prije otvaranja topica? ![]() ili sad na kraju nema ni parallel porta na maticnoj ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 20.11.2007. u 11:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
OMG napokon skuzili sto imas/nemas ![]() tebi dakle treba ovo, http://webshop.tehnicore.hr/?cat_uid...iew=ArtDetails no s obzirom na tok ovog topica....prvo provjeri imas li USB na kompu, za svaki slucaj ![]() (a s obzirom da novi USB lexmark Z645 sa 3god garancije dodje oko 200kn, razmisli isplati li ti se dati pola toga iznosa samo za adapter na parallel za stari printer...)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
pitanje za TomRi; vidim da imamo isti rec neonition 501 reci mi onaj adaper usb > rs232 si kupio u chipoteci? kako se zove točno proizvod jer mi nije uspjelo ga naći na stranicama chipoteke |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
![]() ne znam točno šifru, Delock USB to Serial, najbolje da nazoves, oni ga imaju sigurno (u Rijeci je recimo čak odmah na blagajni izložen) a ovo je najsličnije što izbaci tražilica chipoteke http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=7500000585
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
tnx ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas