Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2007., 16:05   #1
El Tomo
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Multimedijalni laptop

Lijep pozdrav,

Trazim multimedijalni laptop koji ce se koristiti za internet, uredske poslove i gledanje filmova, ali koji jos uvijek moze bez problema zavrtjeti manje zahtjevne igrice. Laptop bi trebao imati sto kvalitetniji ekran. Moze li netko predloziti nesto pametno?

Pronasao sam ovo, pa ako netko ima iskustva ili prijedloge, bio bih mu zahvalan na pomoci.
*Toshiba A200-1AX Satellite, Core2 Duo T7100P, 1+1GB, 200GB, 15.4" WXGA, BT, Vista Home Premium (9000 kn)

Notebook Lenovo N100, (TY0FSCD), Intel Core 2 Duo T5300 (1.73GHz), 15.4" WXGA TFT(1280x800) VibrantView, RAM 1GB DDR2, HDD 120GB, DVD+-RW DL, nVidia GeForce Go 7300 (128MB), Modem, LAN, WLAN, Bluetooth, Card reader, Vista Home Premium (6000 kn)

*Fujitsu Siemens AMILO Pi 2530,Core2Duo T5250,1GB,160GB,15.4" WXGA,ATI 2300HD,DVDRW,webcam,WiFi, VHP (6100 kn)

*Fujitsu Siemens AMILO Pi-1556, Core 2 Duo T5500, 2x512MB, 120GB, 15.4" WXGA+ GO 7600, WLAN WXP Home

Notebook ACER Aspire 5720G, Intel Core 2 Duo T7100 (1.8GHz) SantaRosa, 15.4" WXGA, RAM 2 GB DDR2, HDD 160GB, DVD SuperMulti, ATi Radeon HD X2300 (256MB), WLAN, GigaLAN, camera, Vista Home Premium (LX.AHH0X.046) (8800 kn)

Notebook ACER Aspire 5920G, Intel® Core 2 Duo T7300 (2.0 GHz) SantaRosa, 15.4" WXGA CrystalBrite, RAM 2GB DDR2, HDD 160GB, NVIDIA® GeForce Go 8600 GT (512MB), kamera, WLAN, 5-in-1 CR, HDMI port, BT, firewire, Vista Home Premium (LX.AKQ0X.016) (9000 kn)

Notebook ACER Aspire 5520G, AMD Turion64 X2 TL-60 (2.0GHz), 15.4" WXGA CrystalBrite, RAM 2GB DDR2, HDD 250GB SATA, NVIDIA GeForce 8600GS (512MB), modem, LAN, WLAN, Windows Vista Home Premium (LX.ALT0X.018) (7500 kn)

Hvala!
El Tomo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 11:33   #2
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Hm, miješanje krušaka i jabuka. Uredski poslovi, filmovi, igrice i jos da bude jeftin. Hm a rang cijene od 6-9k kn.

E ovako,
vidim da si naglasio ekran, što je pametno, ali nije pametno onda navesti smao WXGA ekrane. WSXGA je ono sto ti trazis.

Drugo, a nista manje bitno, os svih serija nevedenih, Lenovo je jedini koji naginje ka poslu. Ostalo sve je home entertaiment. Zašto je tome tako pročitati u vodiču o izboru poslovnih i općenito KVALITETNIJIH laptopa.

Moj savjet http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5432&catid=16 + gigu rama za 200 i sitno kn. Mislim da je to jedino a da je kvalitetno od svih navedenih.

Činjenica je da na papiru acer izgleda najbolje, no u praksi mislim da jako puno korisnika ovog foruma zna da nije tako i da ima tu i druga strana medalje.

Sve u svemu, traži WSXGA ako ti je ekran toliko bitan. DA, razlika je velika i bitna. (da ti uštedim vrijeme, igračke poput toshibe a2xx serije i acera nemaju wsxga ekrane kao ni support za XP).

Pozdrav.
Trillian je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2007., 12:06   #3
El Tomo
Registered User

Ma najgora je stvar da to nije laptop za mene, vec rodaka koji doslovno trazi 'obiteljski' laptop - za svakoga ponesto. Za mamu i tatu surfanje i office, tu i tamo neki film, za klince igrice. Iako im ja stalno tupim da se za takve stvari kupuje desktop racunala po dvostruko nizoj cijeni, oni zapeli za notebook i ne pustaju.

Kada sam spominjao kvalitetne ekrane, tada sam mislio na nesto sto nema brightview fore HP-a, od kojeg glava ne boli kada radi u tamnoj prostoriji, i na kojem manje zahtjevne igre za klince u nizim razredima osnovne skole izgledaju prihvatljivo.

Kakav je ovaj Amilo Pi? Dali su njegove Geforce i ATI kartice sa dijeljenom memorijom? Izgleda mi nekako prejeftino.

Ovaj Acer Aspire 5520G s Turionom i GeForce 8600 s 512 MB za tu cijenu izgleda odlican. Sto mislite, isplati li se?

Lenovo N100 takoder izgleda dobro, i za tu cijenu ja sam skoro njega uzeo prije koji mjesec. Kakvi su ti VibrantView ekrani i GaForce 7300 graficka? Znam, i ja bi predlozio N200, ali imam blagi osjecaj da ce njima i 8000 kuna vec biti cjenovni limit.

Kakva je Radeon HD X2300 kartica u ovom Aceru?

Hvala na svakoj pomoci.
Staro 16.11.2007., 13:39   #4
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor El Tomo Pregled postova
Ma najgora je stvar da to nije laptop za mene, vec rodaka koji doslovno trazi 'obiteljski' laptop - za svakoga ponesto. Za mamu i tatu surfanje i office, tu i tamo neki film, za klince igrice. Iako im ja stalno tupim da se za takve stvari kupuje desktop racunala po dvostruko nizoj cijeni, oni zapeli za notebook i ne pustaju.

Kada sam spominjao kvalitetne ekrane, tada sam mislio na nesto sto nema brightview fore HP-a, od kojeg glava ne boli kada radi u tamnoj prostoriji, i na kojem manje zahtjevne igre za klince u nizim razredima osnovne skole izgledaju prihvatljivo.

Kakav je ovaj Amilo Pi? Dali su njegove Geforce i ATI kartice sa dijeljenom memorijom? Izgleda mi nekako prejeftino.

Ovaj Acer Aspire 5520G s Turionom i GeForce 8600 s 512 MB za tu cijenu izgleda odlican. Sto mislite, isplati li se?

Lenovo N100 takoder izgleda dobro, i za tu cijenu ja sam skoro njega uzeo prije koji mjesec. Kakvi su ti VibrantView ekrani i GaForce 7300 graficka? Znam, i ja bi predlozio N200, ali imam blagi osjecaj da ce njima i 8000 kuna vec biti cjenovni limit.

Kakva je Radeon HD X2300 kartica u ovom Aceru?

Hvala na svakoj pomoci.
Hm nije mi bas jasno ovo s ekranima pa da to razjasnimo:
Imaš SJAJNE i MAT ekrane laički rečeno.

1.) Sjajni ekrani su jeftiniji, nalaze se na svim laptopima koji i najmanje naginju multimediji i da imaju užasnu refleksiju na i najmanji tračak svijetla, imaju relativno prosječan kut gledanja i da blješte (što je većini korisnika koji ne sjede više od sat vremena dnevno super).

2.) Mat ekrani se nalaze na svim ozbiljnijim laptopima (čitaj: poslovnijim, napravljenim da se zaista radi na njima, obično skupljima) i puno je ugodnije raditi na njima dugotrajno, ne smetaju očima, nemaju refleksiju i jako dobro podnose svijetle uvjete, ali zato nema takav WOW efekt ciganskog blještanja, nemaju takav kontrast i tako dobre boje kao sjajni.

Koliko vidim ti si predlozio sve laptope sa sjajim ekranima pa da te pitam da li znas u kojem smjeru ides...
Staro 16.11.2007., 13:47   #5
El Tomo
Registered User

Citiraj:
Autor Trillian Pregled postova
Koliko vidim ti si predlozio sve laptope sa sjajim ekranima pa da te pitam da li znas u kojem smjeru ides...

Shvacam sto zelis reci, i znam da sam predlozio sve laptope sa sjajnim ekranima. Kako si i sam rekao, mat ekrani dolaze s ozbiljnijim, poslovnim laptopima (takvog i ja imam kod kuce), ali im je cijena previsoka. S druge strane, oni ozbiljniji laptopi s mat ekranima su uglavnom namijenjeni nekakvoj poslovnoj upotrebi a ne multimediji i igricama, pa im je graficka poprilicno losa. Znam da trazim previse, i da kombinacija dobar ekran + 'igracke' performanse (graficka i procesor) je za male novce gotovo nemoguca misija.

No, ajmo ostati na sjajnim ekranima ako nikako ne ide drugacije, ali da to bude ipak koliko-toliko prihvatljivo (recimo, mene glava boli od HPovog Brightviewa, zato niti nema HP u gornjim prijedlozima).
Staro 18.11.2007., 23:07   #6
erda
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Hm nije mi bas jasno ovo s ekranima pa da to razjasnimo:
Imaš SJAJNE i MAT ekrane laički rečeno.

1.) Sjajni ekrani su jeftiniji, nalaze se na svim laptopima koji i najmanje naginju multimediji i da imaju užasnu refleksiju na i najmanji tračak svijetla, imaju relativno prosječan kut gledanja i da blješte (što je većini korisnika koji ne sjede više od sat vremena dnevno super).

2.) Mat ekrani se nalaze na svim ozbiljnijim laptopima (čitaj: poslovnijim, napravljenim da se zaista radi na njima, obično skupljima) i puno je ugodnije raditi na njima dugotrajno, ne smetaju očima, nemaju refleksiju i jako dobro podnose svijetle uvjete, ali zato nema takav WOW efekt ciganskog blještanja, nemaju takav kontrast i tako dobre boje kao sjajni.
Mat ekrani su WSXGA ?
Koji prijenosnik predlazes s dobrim ekranom i tipkovnicom, za puno pisanja i surfanja, multimedijalne performanse nisu bitne !
erda je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 14:33   #7
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor erda Pregled postova
Mat ekrani su WSXGA ?
Koji prijenosnik predlazes s dobrim ekranom i tipkovnicom, za puno pisanja i surfanja, multimedijalne performanse nisu bitne !
WSXGA moze biti i mat i sjajni. No recimo toshiba i acer uopce nemaju wsxga ekrane u ponudi

Hm, koliko love imas na raspolaganju. Naime, ima u miknrosu onaj R61 sa standardno najboljom na svijetu - Thinkpad tipkovnicom i mat ekranom sa nekim premazom pomocu kojeg je vidljiv iz ogromnog horizontalnog kuta.

Evo i link:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6017

P.S. moze s ei uzeti bez vip kartice i ista je cijena
Staro 23.11.2007., 07:59   #8
erda
Premium
Moj komp

Citiraj:
WSXGA moze biti i mat i sjajni. No recimo toshiba i acer uopce nemaju wsxga ekrane u ponudi

Hm, koliko love imas na raspolaganju. Naime, ima u miknrosu onaj R61 sa standardno najboljom na svijetu - Thinkpad tipkovnicom i mat ekranom sa nekim premazom pomocu kojeg je vidljiv iz ogromnog horizontalnog kuta.

Evo i link:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6017

P.S. moze s ei uzeti bez vip kartice i ista je cijena
Jel' onda ovo bolja ponuda : http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...enrac&c=C20107
R61i s 1 GB rama više ali lošijim procesorom (igrice me ne zanimaju) i za 500 kn manje ? Bitno mi je da ima dobru tipkovnicu i ekran jer ce se na njemu puno pisati i raditi !
Staro 27.11.2007., 15:07   #9
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Jel' onda ovo bolja ponuda : http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...enrac&c=C20107
R61i s 1 GB rama više ali lošijim procesorom (igrice me ne zanimaju) i za 500 kn manje ? Bitno mi je da ima dobru tipkovnicu i ekran jer ce se na njemu puno pisati i raditi !
Pa u principu, ja bi radije onaj iz mikronisa zato što ima mat ekran, a ovaj iz ve-mila ima sjajni...

no ima ljudi koji i vole sjajne ekrane...ja nsiam i necu biti medju njima
Staro 28.11.2007., 07:28   #10
erda
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pa u principu, ja bi radije onaj iz mikronisa zato što ima mat ekran, a ovaj iz ve-mila ima sjajni...
no ima ljudi koji i vole sjajne ekrane...ja nsiam i necu biti medju njima
To zakljucujes zato sto je ovaj iz Mikronisa TFT a ovaj iz Vemila Vibrantview ?
Ni ja ne volim sjajne ekrane.

Da li se onda isplati isprsiti i uzeti ovo :

ThinkPad R61 p/n NF5B9CD http://www.superbit.hr/component/pag...d,27/vmcchk,1/
Procesor:
Intel Core 2 Duo T7250 (2.0GHz), 2MB L2 Cache, 800MHz Front Side Bus,
• Ekran:
15.4" TFT WSXGA+ 1680x1050 Display with Backlit screen illumination

Ovaj bi ekran trebao biti kvalitetniji ?

Zadnje izmijenjeno od: erda. 28.11.2007. u 07:49.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.11.2007., 07:53   #11
Traper
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Toshiba Tecra S5 ima wsxga ekran
Traper je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2007., 13:39   #12
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
To zakljucujes zato sto je ovaj iz Mikronisa TFT a ovaj iz Vemila Vibrantview ?
Ni ja ne volim sjajne ekrane.

Da li se onda isplati isprsiti i uzeti ovo :

ThinkPad R61 p/n NF5B9CD http://www.superbit.hr/component/pag...d,27/vmcchk,1/
Procesor:
Intel Core 2 Duo T7250 (2.0GHz), 2MB L2 Cache, 800MHz Front Side Bus,
• Ekran:
15.4" TFT WSXGA+ 1680x1050 Display with Backlit screen illumination

Ovaj bi ekran trebao biti kvalitetniji ?
Isplati se itekako...

2 traper: ovdje pricamo o satelite seriji...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno