Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 11.11.2007., 18:28   #241
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
kaj ti si se regao na pce forum samo da nam kazes kako je taj pukljak servis zapravo super?
hash je offline  
Staro 11.11.2007., 19:02   #242
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Blacky_1 Pregled postova
SPLIFF lega kad si ti tako pametan,ajd mi nadji tako kvalitetan auto za takve novce! oces k...!
Ti tvrdiš da cijena auta određuje kvalitetu vozila?! OMFG

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 11.11.2007., 19:48   #243
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kaj to nisi znao? ccc...

syss je offline  
Staro 12.11.2007., 08:39   #244
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Moj tutač ima između 300 i 350 tisuća kilometara u 10 godina i teram ga k'o vrag grešnu dušu.
Da bi me još toliko služio točim u njega najlošije ulje (5 litara za 110 kn) i vrhunsko gorivo (popularni ložak).
Kad se približite toj brojci javite se.
Imam audi-a A3 1.9 TDI s kojim radnim danom radim minimalno 150 km (sve skupa izađe 3000 - 3500km mjesecno). Auto je 97god i ima cca 400 000km..., garaže već par godina nije vidil kao ni servisa. Ulje se u zadnje vrijeme opće ne mijenja, samo se svakih 3000km dolije litra i to nekog jeftinijeg... Koje gorivo troši možete samo pogađat... nedavno je bil na tehničkom i ekotest je prošal kao najbolji a ni katalizatora nema...

Svaka čast svim novim dieselima, svi su oni odlični ali ja se bum držal samo jednog...
Staro 12.11.2007., 09:54   #245
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Moj Golf imao 460 000 kad je prodan.
frANZi je offline  
Staro 12.11.2007., 11:05   #246
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
Imam audi-a A3 1.9 TDI s kojim radnim danom radim minimalno 150 km (sve skupa izađe 3000 - 3500km mjesecno). Auto je 97god i ima cca 400 000km..., garaže već par godina nije vidil kao ni servisa. Ulje se u zadnje vrijeme opće ne mijenja, samo se svakih 3000km dolije litra i to nekog jeftinijeg... Koje gorivo troši možete samo pogađat... nedavno je bil na tehničkom i ekotest je prošal kao najbolji a ni katalizatora nema...

Svaka čast svim novim dieselima, svi su oni odlični ali ja se bum držal samo jednog...

Želiš reći da uopće ne mijenjaš ulje na motoru, nego samo dolijevaš ono što motor potroši kroz određeni period i da prolaziš eko test _bez_ katalizatora i sa starim uljem još pritom vozeći na "pogađano gorivo", premda ne vjerujem da je itko toliko lud da vozi na lož ulje/plavi diesel PD motor.
Nisam ljubitelj diesela, naprosto iz razloga što radim male kilometraže, a benz motori su puno jednostavniji i jefitiniji za održavanja, ali po pričama prijatelja koji stvarno nimalo ne drže do auta, čak niti oni ne voze svoje tdi golfove, jette, passate na običan DG.

Aj reci da se šališ, ili samo izazivaš vlasnike opela jer čitam post u nevjerici.
Juan je offline  
Staro 12.11.2007., 16:02   #247
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Želiš reći da uopće ne mijenjaš ulje na motoru, nego samo dolijevaš ono što motor potroši kroz određeni period i da prolaziš eko test _bez_ katalizatora i sa starim uljem još pritom vozeći na "pogađano gorivo", premda ne vjerujem da je itko toliko lud da vozi na lož ulje/plavi diesel PD motor.
Nisam ljubitelj diesela, naprosto iz razloga što radim male kilometraže, a benz motori su puno jednostavniji i jefitiniji za održavanja, ali po pričama prijatelja koji stvarno nimalo ne drže do auta, čak niti oni ne voze svoje tdi golfove, jette, passate na običan DG.

Aj reci da se šališ, ili samo izazivaš vlasnike opela jer čitam post u nevjerici.
Nije PD-tdi već onaj stariji obični TDI. Kaj da mijenjam ulje kad ga već na 3000km moram litru dolijat?
A čuj kaj da ti velim neg da s podsjehom gledam na tehničkom kak različiti fiati hyundajii i kiroti ne prolaze ekotest a meni je zacrnjenje manje od 50% dopuštenog....
Imam ja i opela doma i nije loš al svejedno je to posljednji opel kod moje obitelji...
edit: u startu kad sam počel radit vozil sam se bas s njime i tjedno mi je trebalo 500kn za gorivo a sad mi je 200 dosta...
Staro 12.11.2007., 18:11   #248
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Blacky_1 Pregled postova
Ne moze se nitko mjerit sa VW!(osim ovih skupljih zvijeri tipa BMW,Mercedes i ost.,ali pricamo
o automobilima koji su sukladni nasim financijskim doprinosima)
TDi motori su zakon!
Hmm toliko su dobri da ih VW grupacija prestaje proizvoditi. A zvuk ko traktor, najruzniji zvuk motora ikad vjerojatno.

A sto se tice starijih dizelasa loza nije tako strasna jer se nema puno toga zastopati, to je vise manje diesel samo ne toliko filtriran.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 12.11.2007. u 18:22.
Bono je offline  
Staro 12.11.2007., 18:57   #249
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Hmm toliko su dobri da ih VW grupacija prestaje proizvoditi. A zvuk ko traktor, najruzniji zvuk motora ikad vjerojatno.

A sto se tice starijih dizelasa loza nije tako strasna jer se nema puno toga zastopati, to je vise manje diesel samo ne toliko filtriran.
danasnja loža je finija neg najbolji diesel pred 10 god (eurodiesel jos nije ni postojal...)...
Staro 12.11.2007., 19:27   #250
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:

PD motori, pumpa-dizna su ugrubo rečeno živahniji, neobuzdaniji i nemirniji od common rail dizelaša i više daju dojam snage. Common rail je kultiviraniji i elastičniji, ali nije toliko eksplozivan.
I da, motori su odlični, i dokazali su se, jer ne možeš reći da su audi i vw loši automobili. Pogledaj u kakvom stanju je konkurencija i kako drži cijenu astra, peugeot 306, megane i bravo iz 97-98 godine.
Napuštanje pd je više ekološke naravi.

Po čemu zaključuješ te činjenice o loži?
Zadesilo te da si to rekao nekom čiji kruh su nafta i derivati.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 12.11.2007. u 19:38.
Juan je offline  
Staro 12.11.2007., 19:34   #251
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
danasnja loža je finija neg najbolji diesel pred 10 god (eurodiesel jos nije ni postojal...)...

Vidim da si isto stariji vozač, pa da te pitam sjećaš li se D1 i D2? Koji je "evoluirao" u eurodiesel?
Stoga ti tvrdnja pada u vodu
Juan je offline  
Staro 13.11.2007., 01:09   #252
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
PD motori, pumpa-dizna su ugrubo rečeno živahniji, neobuzdaniji i nemirniji od common rail dizelaša i više daju dojam snage. Common rail je kultiviraniji i elastičniji, ali nije toliko eksplozivan.
I da, motori su odlični, i dokazali su se, jer ne možeš reći da su audi i vw loši automobili. Pogledaj u kakvom stanju je konkurencija i kako drži cijenu astra, peugeot 306, megane i bravo iz 97-98 godine.
Napuštanje pd je više ekološke naravi.

Po čemu zaključuješ te činjenice o loži?
Zadesilo te da si to rekao nekom čiji kruh su nafta i derivati.
Imao sam pod rukama neke studije i do tog sam zakljucka dosao. Covjek sa kojim sam pricao sta je bio drzavni inspektor kaze da ovi testeri sta koriste za kontrolu goriva u kamionima da bi tesko prepoznali da li se radi o dieselu ili lozi da nema boje. A i ljudi koji su se pokusali voziti sa novim dizelasima su vrlo brzo zavrsili u servisu dok golfovi dvojke trojke bez problema voze.

Nisam rekao da su losi auto nego da imaju prebucan motor, a nesto sto mogu primjetiti da imaju problema sa strujom. Skoro svaki golf, passat ili tuareg ima bar jednu crknutu zarulju. Samo na tome ustedis kad kupis japanca na zaruljama
Bono je offline  
Staro 13.11.2007., 07:15   #253
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Imao sam pod rukama neke studije i do tog sam zakljucka dosao. Covjek sa kojim sam pricao sta je bio drzavni inspektor kaze da ovi testeri sta koriste za kontrolu goriva u kamionima da bi tesko prepoznali da li se radi o dieselu ili lozi da nema boje. A i ljudi koji su se pokusali voziti sa novim dizelasima su vrlo brzo zavrsili u servisu dok golfovi dvojke trojke bez problema voze.

Nisam rekao da su losi auto nego da imaju prebucan motor, a nesto sto mogu primjetiti da imaju problema sa strujom. Skoro svaki golf, passat ili tuareg ima bar jednu crknutu zarulju. Samo na tome ustedis kad kupis japanca na zaruljama
A uspoređuješ diesele po buci - svi su tu negdje. Kad usporedim vanjsku buku ugrijanog motora bratovog passata pd-tdi, mog audia tdi-a, susjedovu vectru cdti, koleginu alfu 147 jtd i mazdu 6 2.0d, Definitivno najtiša je mazda, najbučniji passat ostali su između. U vožnji, mazda opet najtiša, slijedi passat pa ostala banda. A u hladnom startu svi su isti, Alfa ronda kao da se bu sve polomilo u njoj isto tak vektra eventualno bi se opet mazda mogla malo izdvojit mazda... AK upoređujem potisak u vožnji, najbrutalniji i najekplozivniji je passat, daje najveći dojam snage, mazda poteže a da ni neznaš jednostvno konstantno lijepi za sjedalo, vektra i alfa su pa njaravnomjernije i sakrivaju svoju snagu a idu isto ko i drugi. Audi-a ću izostvait on je ipak njaslabiji od njih....... među ovima gore sve razlike su jedva spomena vrijedne... (bar kaj se mene tiče)

Edit: mazda ima webasto zato je uvjrk u plusu...

svi novi dieseli su isti, I samo su drukčije upakirani, stvar je samo ukusa. Svi podjetnako troše i za sve su užasno skupi servisi i održavanje. ( Moje drndalo je tu daleko u plusu )...
A za japance da ustedis na dijelovima nebi se složil, konkretno kolega je s mazdom imal dosta reklamacija (sva sreća kaj ima dužu garanciju). Crknula mu je kompletna elektronika, nakon tog mu je crknul onaj središnji display od klime i audiosustava, a sad neki dan mu je otkazal motorić xenona u lijevom faru (šteta 12 000kn ) a garncija mu koji mjesec prije tog istekla...

Ja ne velim da japanci il neki treći nisu najbolji auti. Ja bi bil najsretniji kda bi si mogal kupit novi auto. E ali nemogu moram si kupit rabljeni a svi rabljeni se kvare tak da moram gledat onog za kojeg su mi najjeftiniji dijelovi a da nije baš neko groblje. E tu su švabe daleko naprijed...

Zadnje izmijenjeno od: FERRYS. 13.11.2007. u 07:27.
FERRYS je offline  
Staro 13.11.2007., 07:27   #254
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Skoro svaki golf, passat ili tuareg ima bar jednu crknutu zarulju. Samo na tome ustedis kad kupis japanca na zaruljama
Na poslu VW Caddy, žarulje redovito crkavaju...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 13.11.2007., 09:54   #255
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
A uspoređuješ diesele po buci - svi su tu negdje. Kad usporedim vanjsku buku ugrijanog motora bratovog passata pd-tdi, mog audia tdi-a, susjedovu vectru cdti, koleginu alfu 147 jtd i mazdu 6 2.0d, Definitivno najtiša je mazda, najbučniji passat ostali su između. U vožnji, mazda opet najtiša, slijedi passat pa ostala banda. A u hladnom startu svi su isti, Alfa ronda kao da se bu sve polomilo u njoj isto tak vektra eventualno bi se opet mazda mogla malo izdvojit mazda... AK upoređujem potisak u vožnji, najbrutalniji i najekplozivniji je passat, daje najveći dojam snage, mazda poteže a da ni neznaš jednostvno konstantno lijepi za sjedalo, vektra i alfa su pa njaravnomjernije i sakrivaju svoju snagu a idu isto ko i drugi. Audi-a ću izostvait on je ipak njaslabiji od njih....... među ovima gore sve razlike su jedva spomena vrijedne... (bar kaj se mene tiče)

Edit: mazda ima webasto zato je uvjrk u plusu...

svi novi dieseli su isti, I samo su drukčije upakirani, stvar je samo ukusa. Svi podjetnako troše i za sve su užasno skupi servisi i održavanje. ( Moje drndalo je tu daleko u plusu )...
A za japance da ustedis na dijelovima nebi se složil, konkretno kolega je s mazdom imal dosta reklamacija (sva sreća kaj ima dužu garanciju). Crknula mu je kompletna elektronika, nakon tog mu je crknul onaj središnji display od klime i audiosustava, a sad neki dan mu je otkazal motorić xenona u lijevom faru (šteta 12 000kn ) a garncija mu koji mjesec prije tog istekla...

Ja ne velim da japanci il neki treći nisu najbolji auti. Ja bi bil najsretniji kda bi si mogal kupit novi auto. E ali nemogu moram si kupit rabljeni a svi rabljeni se kvare tak da moram gledat onog za kojeg su mi najjeftiniji dijelovi a da nije baš neko groblje. E tu su švabe daleko naprijed...
heh kolega ti je bas imao srece da dobije auto s greskom ,,,, inace Japanac se za razliku od njemaca i pogotovo francuza i talijana, ne kvari,,,,
ako ce se polovni auto uzimat to se naravno mora gledati sa se uzima jer nije vazno dal je njamc ili japanac ako ga je konj vozio,,,,

inace totalno precjenjeni VW,,,,, novi passat ove godine mjesec dana voznje (normalne) i zariba motor,,, paff ode a pod garanciju NEIDE
to je najveci VW za*** za koji sam cuo,,,,,,, a imaju oni jos svojih musica, europski auti vise nisu kvalitetni kao nekada i voze se samo na staroj slavi,,,

e sad odakle ti da je nove Disesel motore skupo odrzavati??,,,, mozda je malo skuplje od starijih ali nije to nista strasno,,,,,, sve dok se "potrosni" materijal mjenja nikako nije skupo, a ako nesto bas rikne tu su svi skupi.....

ali eh da..... ti uopce ne odrzavas svoj motor koliko se moze zakljuciti iz ranijih postova pa nije ni cudo sto ti je odrzavnje novog kao "skupo" heh
speedy-3 je offline  
Staro 13.11.2007., 10:39   #256
vlincx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Da nije tužno bilo bi smiješno ustari i takvo je vaše ponašanje.Mislim da malo precjenjujete svoje autiće jer već ako je auto na takvoj kilometraži trebalo bi pregledat remenje kočnice ulje u kočnicama pumpu vode pločice da nebi bilo jedan dan stavio san litru ulja u motor valjda će kočit jer kad se zabijete ili pukne remen u motoru bit će vam servis vrlo skup
Staro 13.11.2007., 10:54   #257
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

ako govorimo o motorima i toza japance diesele neznam po čemu bi se više / manje kvarili od europejaca kad svi koriste iste motore a zapravo kad bolje pogledaš svojih skoro pa ni nemaju
npr:Mazda svi njihovi diesel motori su isti kao i u fordu i psa grupaciji
mitsubishi koristi vw-ov 2.0tdi
nisan - renaultove
svi crdi (hyundai kia chevrolet )su detroit-dieselovi...
ajd honda djelomično ima svoje a toyota sve svoje.

a kaj se tiče reklamacija znam lika kojem s audijem a3 kojem je zaribal motor na 11 000km. Zamijenili su mu motor u točno 7 dana s time da je za to vrijeme imao zamjenski A4 s besplatnim gorivom za to vrijeme...

A kaj se tiče dali su nijemci precijenjeni il ne tak me zaboli jedna stvar, nitko nikog tu ne prisiljava da ga mora kupit il vozit, kao da na tržištu nema izbora, ali svejedno opet oni imaju cijenu. izgleda da su svi poludili...
Staro 13.11.2007., 11:00   #258
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

a da se dotaknem još održavanja svog auta tj motora, ja za 50% cijene velikog servisa nekog drugog novog auta kupim kompletan cijeli drugi motor, a kaj se tiče kočnica nema teorije da če ti nekaj proč a da ti auto ne javi, pišti sve u 16 sam ak fali vode za pranje stakla a kamoli kočione tekučine. Vodnu pumpu kakav ti za to servis treba, vpratiš temperaturu i gotovo...
Staro 13.11.2007., 11:07   #259
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

koliko sam ja skromno upoznat kočiona tekućina bi se trebala mijenjati svake 2-3 godine sa odzračivanjem sistema i šta već ide... iskreno do sada nisam vidio auto koji javlja manjak/starost kočione tekućine.

imho... ovo po državama proizvodnje više uopće ne drži vodu iz jednostavnog razloga što se većina outsource-a u neke čudne zemlje, a svaki noviji auto se kvari više ili manje jer je pun elektronike... mislim glupo je gledati sad najviše se kvari astra, clio, punto i sl., a prodaju se ko čarape - tko radi taj i griješi
syss je offline  
Staro 13.11.2007., 11:23   #260
vlincx
Premium
Moj komp

Većina novih auto javlja manjak tekućine ali ne i starost isto tako nejavlja debljinu pločica i diskova kao ni debljinu remenja u motoru. Šta se tiče da za pola cijene kupiš motor ti govori sve o korištenju toga motora jer kad kupiš motor opet moraš mjenjat remenje zatezače ulje filtere vode pumpu vode da negovorim grijače(ili sviječice) a opet onda treba vidjet u kakvom je stanju mjenjač i ostalo
Staro 13.11.2007., 11:59   #261
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Autor vlincx Pregled postova
Većina novih auto javlja manjak tekućine ali ne i starost isto tako nejavlja debljinu pločica i diskova kao ni debljinu remenja u motoru. Šta se tiče da za pola cijene kupiš motor ti govori sve o korištenju toga motora jer kad kupiš motor opet moraš mjenjat remenje zatezače ulje filtere vode pumpu vode da negovorim grijače(ili sviječice) a opet onda treba vidjet u kakvom je stanju mjenjač i ostalo
e viš 11 godina star audi, vjeruješ ili ne, javlja debljinu pločica, tj pišti kad pločice dodju na zadnjih 5% i svijetli lampisa na tabli,pa čak i kad su diskovi loši javlja ranim paljenjem ABS-a. A viš viš nema ni grijača ni svječica...
S lošom kočionom tekučinom nebuš tehnički prošal...
Zatezač i remen je jedino kaj je i kaj bu dobil od mene, čak ni tu bajnu vodnu pumpu nebum mijenjal kaj se motora tiće.

Druga stvar je kaj se sigurnosti tiće, to treba maximalno održavat jer time izravno utjećeš na svoju sigurnost i sigurnost ljudi oko tebe. (znači diskovi kočnice svjetla itd...)
Staro 13.11.2007., 12:01   #262
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor speedy-3 Pregled postova
inace Japanac se za razliku od njemaca i pogotovo francuza i talijana, ne kvari,,,,
Hm, jesi siguran? Nijemci su opet dostigli visoku razinu pouzdanosti. Evo za primjer, od 2004 do 2006 pouzdaniji su A4, C-klasa, Passat, BMW 3 i od Avensisa i od Mazde 6. Čak su i Peugeot 407 i Laguna zadnje 2 godine bolji od Avensisa.
U kompaktnoj klasi svi su pristigli Civica.

http://www.adac.de/images/Pannenstat...cm8-179730.pdf

Zadnje izmijenjeno od: Emissary. 13.11.2007. u 12:02. Razlog: Dodan link
Emissary je offline  
Staro 13.11.2007., 12:01   #263
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

zakaj nema više opcije delet post?

(nekaj sam zeznul i dojednom post viška)
Staro 13.11.2007., 12:03   #264
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor vlincx Pregled postova
Debljinu pločica javlja i Mercedes Vito iz 98. Upali se crvena lampica na tabli.
Emissary je offline  
Staro 13.11.2007., 12:06   #265
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

i meni je mazda 626 '99 javila isto... cviiiiiiil-cviiiiiiiil
syss je offline  
Staro 13.11.2007., 12:49   #266
vlincx
Premium
Moj komp

Nisam znao da ima to al hebiga onda je domene ipak ja više volim kad mi je na autu tip top pa ga lijepo razvučem do 200 i jedina briga mi je presretač na autoputu
Staro 13.11.2007., 13:29   #267
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
e viš 11 godina star audi, vjeruješ ili ne, javlja debljinu pločica, tj pišti kad pločice dodju na zadnjih 5% i svijetli lampisa na tabli,pa čak i kad su diskovi loši javlja ranim paljenjem ABS-a. A viš viš nema ni grijača ni svječica...
S lošom kočionom tekučinom nebuš tehnički prošal...
Zatezač i remen je jedino kaj je i kaj bu dobil od mene, čak ni tu bajnu vodnu pumpu nebum mijenjal kaj se motora tiće.

Druga stvar je kaj se sigurnosti tiće, to treba maximalno održavat jer time izravno utjećeš na svoju sigurnost i sigurnost ljudi oko tebe. (znači diskovi kočnice svjetla itd...)

Zanima me kolika je isplativost zamjene natezača i zupčastog remena koja košta cca 2000-3500 Kn, ovisno o majstoru i cijeni dijelova koje variraju, a da se odmah ne zamjeni vodena pumpa koja košta 100-150 Kn, a koja se ne može zamijeniti ako se ne skine remen. Ovlašteni servisi se naravno zaobilaze u širokom luku, jer kod njih je zamjena 50% skuplja.
A praksa govori da se jednom skinuti remen više ne stavlja, nego opet novi, pa zašto ne povećati investiciju još 5-10% cijene i biti siguran.

Nego, neodgovori ti meni za D1 i D2?

Što se tiče japanaca/europejaca da se netko vozi na staroj slavi.
Svi automobili su stvar ukusa i uvijek se može naletiti na loš prijmerak i pomalo suludo je govoriti da neki auto ne valja ukoliko se nekom poznaniku pokvario. ovo s passatom mi je smiješno, to bi trebalo značiti da je velika vjerojatnost da zariba svaki passat na 10000 km ili?

A što se tiče stare slave, mislim da honda u zadnje vrijeme najviše pumpa cijene pozivajući se na kvalitetu civica iz 90-ih, pa je tako bazni model civica sad 160 000 Kn! Halo! Za te novce gledam već BMW!
Ili cijene nove Kie ceed, hyundai i30? Koliko je golf skuplji da bi se moglo reći da je preskup.
Cijene su se izjednačile, i stvarno ne ostaje ništa osim subjektivnog doživljaja.
Juan je offline  
Staro 13.11.2007., 13:40   #268
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Citiraj:
Zanima me kolika je isplativost zamjene natezača i zupčastog remena koja košta cca 2000-3500 Kn, ovisno o majstoru i cijeni dijelova koje variraju, a da se odmah ne zamjeni vodena pumpa koja košta 100-150 Kn, a koja se ne može zamijeniti ako se ne skine remen. Ovlašteni servisi se naravno zaobilaze u širokom luku, jer kod njih je zamjena 50% skuplja.
A praksa govori da se jednom skinuti remen više ne stavlja, nego opet novi, pa zašto ne povećati investiciju još 5-10% cijene i biti siguran.

Nego, neodgovori ti meni za D1 i D2?
za d1 i d2 nemam pojma, ne vozim tolko dugo, a diesela vozim zadnje 3 god...

meni je vodna pumpa na sekundarnom -klinastom remenu i malo je skuplja od tih 100 - 150kn. dodje negdje 400-500kn za cash s svim mogućim popustima...
Na novijima je na zubčastom i stoji sve to kaj si rekal...

Citiraj:
ovo s passatom mi je smiješno, to bi trebalo značiti da je velika vjerojatnost da zariba svaki passat na 10000 km ili?

Citiraj:
A što se tiče stare slave, mislim da honda u zadnje vrijeme najviše pumpa cijene pozivajući se na kvalitetu civica iz 90-ih, pa je tako bazni model civica sad 160 000 Kn! Halo! Za te novce gledam već BMW!
Ili cijene nove Kie ceed, hyundai i30? Koliko je golf skuplji da bi se moglo reći da je preskup.
Cijene su se izjednačile, i stvarno ne ostaje ništa osim subjektivnog doživljaja.
slažem se potpuno. Inače novi golf tdi -105ks s rabbit opremom (skoro pa maximalna oprema) dodje 22 800 eur...
Staro 13.11.2007., 14:11   #269
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
za d1 i d2 nemam pojma, ne vozim tolko dugo, a diesela vozim zadnje 3 god...

slažem se potpuno. Inače novi golf tdi -105ks s rabbit opremom (skoro pa maximalna oprema) dodje 22 800 eur...

D1 je ostao kao diesel gorivo, od njega se bojanjem rade plavi diesel i lož ulje. Bojaju se radi raspoznavanja.

D2 je bilo "bolji" diesel, dolaskom euro normi poboljšavaju se svojstva i postaje eurodiesel.
Tako da ne možeš reći da je današnji najlošiji diesel bolji od tadašnjeg najboljeg, jer je diesel ostao diesel.

Što se tiče cijene, ne može nitko reći da je golf u startu skup, jer je najjeftiniji hyundai i30 možda 10% jeftiniji od najjeftinijeg golfa.
Da biram, ne bih puno razmišljao , premda svoju 4orku mislim derat još nekoliko godina dok mi rabljena V-ica ne postane pristupačna.
Juan je offline  
Staro 13.11.2007., 14:36   #270
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Što se tiče japanaca/europejaca da se netko vozi na staroj slavi.
Svi automobili su stvar ukusa i uvijek se može naletiti na loš prijmerak i pomalo suludo je govoriti da neki auto ne valja ukoliko se nekom poznaniku pokvario. ovo s passatom mi je smiješno, to bi trebalo značiti da je velika vjerojatnost da zariba svaki passat na 10000 km ili?

ma nije to jedini slucaj s passatom,,,,,, ovi novi stvarno imaju perverznih "kvarova" bolje recenom bugova poceli su se ponasati kao renault sto je jako lose,,, s obzirom na cjenu,,,

Kia Ceed i Hyundai i30 su ti zapravo jedan auto s 2 razlicita imena i pokojom kozmetickom razlilkom,,,,,,, sto im je zajednicko,,, katastrofa od straznjih amortizera (to je samo najveci od mnogo minusa na tim autima),,,,,, isto kao i novom hyundai accentu i ti auti bas i nisu nikakvo mjerilo za kvaliteu jer su oni tek poceli biti kvalitetniji,,,, pogotovo KIA

e sad da i Honda i Toyota laganini imaju propusta istina je,,,,,, otkako se proizvode u europi i njima je sve ,,,,,, no izgeda da to Toyoti dosta smeta,,, nova Corola se fino vratila u Japan sto se proizvodnje tice sto znaci da se moze ocekivati samo 100% kvaliteta

anyway svima je kvaliteta pala,,,, samo sto ih je jako malo koji rade na tome da se vrate na razniu kvalitete koju su nekada nudili
speedy-3 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na