|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Hard disk zuji
Pozdrav ljudi! Imam Samsunga od 250 gb (SpinPoint HD2504C). U zadnjih mjesec-dva sam primjetio da hard disk užasno zuji. Prvo sam mislio da je napajanje ili neki od ventilatora, ali ne. Kad ga stavim u kućište na svoje mjesto cijelo kućište vibrira prilično od HDD-a i naravno to proizvodi takav zvuk da je to za ne povjerovati. Nisko-frekventno hučanje nekakvo, u sobi kao da si u alienskoj mučionici od toga. :-) Doskočio sam privremeno tako da sam položio na neku spužvu disk i stvar se nešto popravila, ali opet se čuje i nije ugodno za rad jer je ostatak računala dosta tih. Dok disk radi ako se stavi prst na njega, osjete se vibracije jako. Kupljen je prije otprilike godinu dana, još ima garancije 2 godine. Imam li pravo na garanciju u ovom slučaju? Tako i tako sam htio kupiti još jedan disk novi, pa ću kupiti i prebaciti podatke, jer ovaj vrlo vjerojatno i krepava, pa na reklamaciju. Kupljen je u Linksu. Svi savjeti dobrodošli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm vibracije same po sebi ne znače da je neispravan, ali ako su se naglo pojavile a prije ih nije bilo možda i je na izdahu, u svakom slučaju sumnjem da će ti uvažiti garanciju radi toga jerr ne vjerujem da "pretjerano vibriranje za tvoj ukus" spada u argumente za ostvarivanje iste... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ukoliko je simtom vibracije onakav kakav mislim (prilično jak i intezivan), disk je na umoru. BackUp je jako preporučljiv. Isto tako sumnjam da će garancija biti uvažena, ali mislim da bi trebala. Dakako, ako je u slučaju koji ja zamišljam. U takvim slučajevima je najbolje ne gasiti komp i isključiti power managnent na disku. Neka stalno radi. Odmah u ponedjeljak po novi. Samsung diskovi se ne čuju pretjerano pa je jače vibriranje rjeđe. No, to ne znači da nije stvar u lošoj kanti, lošem položaju ili subjektivnom dojmu.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Šta mi je onda raditi? Backup definitivno ide čim prije. Prebučan je i užasan da ga ostavim, prodati ga teško mogu iz očiglednih razloga. Imam dojam da kad radi malo dulje da postane tiši, valjda dođe na radnu temperaturu ili mi se naviknu uši. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Jesi probao AAM smanjit pa vidit kako će se onda ponašati? Ali kako reče Rak nište nemoj puno mrdati s njim bez backupa, a nakon toga ha, probaj reklamirati ako te smeta ali sumnjam da će ti proć reklamacija...
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|