|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
SEAGATE - firmware ???
Zna li možda ko koji je firmware ugrađen u: HDD SEAGATE Barracuda 250 GB, serial ATA II 7200.10, 7.200 o/min., 8 MB cache (ST3250310AS) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne zna, to se vidi tek pogledom na naljepnicu u trgovini jer nitko ti ne garantira da svi diskovi imaju isti firmware.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
mislio sam uzeti taj disk ali bojim se da ima onaj s loši firmware. sad više ne znam koji da disk uzmem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
To je hard sa jednom pločom(nova serija Barracude 7200.10),tako da je vjerojatnost da ima AAK firmware jako mala...ako uopće i postoji.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi u trgovinu i reci da ti pokažu disk. Na naljepnici s lijeve strane ti piše firmware. Ako ne žele pokazati, pozdraviš ih i odeš. ![]() Bez obzira, ima ih...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FC Bayern supporter
|
Znači ima ih?Naletio si na kojeg ili znaš nekoga tko je?
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samsung T166 ili WD AAKS Seagate serija 7200.10 nije s jednom pločom nego ima perpendikularnu (okomitu) tehniku zapisivanja podatak na ploču. Jednu ploču će imati serija xxxx.11 kad izađe.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.11.2007. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
FC Bayern supporter
|
Citiraj:
Ovaj Seagate o kojem se priča i je izdanak iz serije 11(tu spadaju samo modeli 310 i 410,ostale Barracude 10 ne) i sa jednom je pločom samo još spada pod seriju 10 iz ne znam kojeg razloga.
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Razlog je možda marketing, serija 7200.11 će se izgleda službeno sastojati od 500, 750 i 1TB modela, i kako se zasad čini sadrži puno bolju (!?) implementaciju NCQ tehnologije od dosadašnjih diskova (svih proizvođača). Ovi 250Gb modeli s jednom pločom izgleda nemaju tu "novu" NCQ tehnologiju, ali po ostalom su jednaki 7200.11 braći. Inače, model ...310 ima 8MB cache, a ...410 ima 16MB. Vlasnik sam modela ...410 i zasad sam jako zadovoljan, brz, ne čujem ga, hladniji je nekih 2 stupnja od starijeg 250GB Seagate-a. Firmware na njemu je 3.AAC.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|