|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Hitachi vs Segate (jamstvo)
HDD Hitachi GST Deskstar T7K250 160 Gb , Serial ATA II-300 , 72 -ima jamstvo 36 mjeseci i svi ga preporučaju ispred Segate-a HDD Seagate 160Gb, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.9 -jamstvo 60 mjeseci Razlika u cjeni je zanemariva, zar nije segate bolji izbor nego hitachi? Hitachi neka rikne nakon 3godine i onda kupuj novi a kod segatea si miran 5godina...a teško da češ ga i imati 5 godina. ![]() Molim mišljenje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Di ima 5 godina garancije ? IMHO, ako nisi najzahtjevniji (u smislu da želiš 2 godine garancije zamjenit za moguću manju buku primjerice) - nemaš šta razmišljati. 5 godina je 5 godina, kakav god HDD bio. Danas su svi zavolili tihe diskove (ostalo su sitne razlike), tako da... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm ne bi se bas slozio s tobom da je seagate ispred Hitachia pogledaj malo ove threadove i preporuke u podforumu "Tvrdi Diskovi" http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33 i baci oko malo na ove teme http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60592 i ovu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79687 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
U adm-u na sve segate diskove 5 godina garancija...malo sumnjivo...čitao sam te postove več ali imaš 5 god garanciju pa mjenjaš... ![]() Buka mi nije problem...ali uadaljenost od adm-a je! neka *ovno rikne pa ču ga nositi u zg na reklamaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
je 5 god je 5 god ali tko ce ti platit povratak podataka s diska ako krepa.... đaba ti reklamacija ako drzis na disku nekakve vazne stvari... mislim to je samo moje mišljenje, ali ako ti treba disk za bezvezarije 5god garancije nije za bacit, i sam imam baricu i sluzi zasad.....i više nego dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Na Seagate webu se po P/N broju na hardu moze tocno dobiti informacija do kada vrijedi garancija na taj disk. Naravno ako vas trgovac uvjeri da je manje, isto se posalje u Seagate i dobija se drugi disk nazad. Normalno da disk nesmije biti fizicki ostecen.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
@Vuco - Daju (HGSpot) 5 godina na Seagate diskove već dulje vrijeme. Ja imam sigija starog negdje 2 i pol godine i ima 5 godina garancije, kao i brand new sigija s također 5 godina garancije (oba kupljena u navedenoj trgovini). Glede onoga "bolje disk s 3 godine garancije koji se neće pokvariti nego onaj s 5 koji će se stalno kvariti pa ćeš morati stalno ići za***avati se s garancijom" (parafraziram, ne citiram) - gdje su dokazi (npr. statistički podaci) da se Seagate diskovi češće (ili barem Hitachi diskovi rjeđe) kvare od ostalih? Svi sude po vlastitom iskustvu i iskustvu prijatelja i slično. Evo, sudit ću i ja! Imam 3 Seagate diska koji su stari okvirno 0, 2.5 i 4.5 godine, i nikad ni najmanjeg problema. Kupi šogor neki dan Hitachi disk kad ono ne radi (prethodno su mu prvo dali krivi SATA, iako je naglasio da mu treba ATA), mada je neraspakiran i nije repariran i ništa slično. Inače, kupovao je novi hard jer mu je riknuo 4-5 godina star WD. Brat ovih dana fura Windowse na starom 4GB disku jer mu je riknuo godinu star WD. Znači, ja iz svog osobnog iskustva trebam zaključiti da se jedino Seagate ne kvari od navedenih? ![]() Svi diskovi se kvare, i to podjednako, svi važni podaci nužno moraju imati backup! Nekome je bitnije da disk radi tiho, nekome je bitnije da ima dulju garanciju i da je nešto malo brži.
![]() |
#12 |
Premium
|
Znam da je offtopic ali trebam savjet... Ovak uzeo bi u adm-u konfu tu bi me došlo 200kn jeftinije nego u ve-milu s time da bi u toj konfi bila Sapphire x1950GT 512, a u ve-milu bi uz 200kn više u konfi bila možda nešto slabija grafa Powercolor x1950GT 256(svi hvale sapphire) dakle ve-mil je skuplji. Kako sam udaljen 100km od zg-a pa bi reklamacija predstavljala mali problem dali mi se isplati uzimati u adm-u zbog manje cijene i nešto bolje grafe? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Da, s tim da je po mom osobnom misljenju ADM korektniji ducan od Ve-mulja...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|