|
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Noise Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio) Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. The higher the number the better for this measurement. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. 6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems 7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 11dB-20dB is good with little or no synch problems* (but see note below) 20dB-28dB is excellent 29dB or above is outstanding Line Attenuation Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. This is largely a function of the distance from the exchange. The lower the dB the better for this measurement. 20dB and below is outstanding 20dB-30dB is excellent 30dB-40dB is very good 40dB-50dB is good 50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues 60dB or above is bad and will experience connectivity issues Znaci, Noise Margin treba biti sto veci (od 11 dB navise), a Line Attenuation treba biti sto nizi (od 20 dB nanize). Lako je izracunati i koliko je kabela izmedju vaseg modema i centrale. Svaki kilometar kabela povecava Line Attenuation za +13.63dB. Npr. ako je vas Line Attenuation = 11 dB onda izmedju vas i centrale ima cca 800 metara kabela. Evo pa nekima mozda pomogne |
![]() |
![]() |
#333 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kod mene je udaljenost 4.4 km. podigli brzinu i u kasdi trenutno stoji 1568 / 256 nije baš bajno, ali ajd..bolje je nego ništa.. iako ponekad padne i na 1160... centrala je na adsl1 (G.DMT) |
![]() |
![]() |
#334 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Hell yea digli mi drzinu ali samo .... Downstream rate: 6208 kbps Upstream rate: 736 kbps sada 6496 kbps , valjda meljeju brzinu ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Vejita. 29.10.2007. u 13:06. |
![]() |
![]() |
#335 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
pošto sam zval SZK vele mi da prvo se aktivira 3mbit,pa tek onda 8,znaći još dva dana imaju fore,i ja bi trebal otić na 8mbit. |
|
![]() |
![]() |
#338 |
Hurr durr
|
Sada vidim da tih 6,5 samo pise na modemu jer mi max skida na 250 , jos manje nego na 3 brzini, sada idem ih malo zvati. Edit: zvao ih i kaze mi lik odite na nasu stranicu i testirajte brzinu ,ja ono no problem i tako ja pocnem skidati kada imam i vidjeti kaj max brzina preuzimanja cak 103 kb/s ![]() Gledajte i placite od zavisti na 6700/768 brzini ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Vejita. 29.10.2007. u 15:03. |
![]() |
![]() |
#339 |
Banned
|
Lopovi
Evo i meni još na 1mb,a frendu digli prije 15 dana! |
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
neznam kog vraga čekaju valjda ne zadnji dan... mislim bio je njihov lik prije dva mj. kod mene i testirali su MAX brzinu DL 7.3mbit i UL 4mbit testirano dva put, e neznam koliki je šum zaboravio sam no reko je da je veza odlična i šum malen i da bi bezproblema mogo imati MAXTV i NET zajedno... ![]() područje Vrapče ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
WTF ?! ![]() kad je meni prdnuo wireless na se555 i zamjenio ga frajer za zyxelom i morao je uzet se555 kao da ide na "otpis" (ne znam kako se frajer izrazio ali nesto na tu temu)... a inace je kabelski radio ok, sve radi samo vajerles crknuo ![]() ali, ko ga sevi, bitno da zyxel radi vec 3 mjeseca bez gasenja ili bilo cega ![]() ![]() a jos nista od povecanja na zapadu grada zagreba... |
![]() |
![]() |
#344 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
jel SZK jos uvijek uvjerava ljude da ce sve biti gotovo do 1.11? |
![]() |
![]() |
#345 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Split, centar. I dalje 1Mbit. Doduše nije baš tako, nego mi se ponavlja priča koju san opisao u predhodnom postu, a to je da 2 dana iman novuu brzinu pa 2 dana staru,... Izgleda da smo mi u centru većih gradova ostavljani kao šlag na kraju ![]()
#346 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
#347 |
Hurr durr
|
Ja sluzbeno sam imao Kasdu i da mu dam se555 yea right. Ajde pomagajte ljudi.Ovako kada skidam s t-coma onaj test paket ili kada skidam preko rapida mi skida max 306 kb, kada idem testirati brzinu ispadne me 1700/300 ,a kada skidam preko DAP skida mi od 600 do 720 i skida brzo pa mi recite ko tu koga jj. Edit 2: evo testirao sam test paket 100mb preko DAP i skidao ga je recimo stalno na 720 i skinio ga je za 2:08min kaj sam ja racunao da je to to, sada mi recite zakaj nece raditi normalno bez DAP-a http://i24.tinypic.com/6iwk61.jpg evo pasite okice :P
Zadnje izmijenjeno od: Vejita. 29.10.2007. u 20:13. |
![]() |
![]() |
#348 |
Registered User
|
Zagreb, Vrbani još uvijek na 1 Mbit/s. ![]() Sina |
![]() |
![]() |
#350 |
Premium
|
ZG - Centar-jos uvijek nista |
![]() |
![]() |
#351 |
Registered User
|
ZG - Malešnica- naja |
![]() |
![]() |
#352 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Zagreb, Vrbik još uvijek na 1 Mbit/s. |
![]() |
![]() |
#354 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
#355 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
čini mi se da nemam mnogo mogučnosti, jer mi nitko od alternative nije dostupan. zanima me da li taj dotični modem siemens a-100 moze koristiti vecu brzinu od 1Mbit ili ću morati mijenjati modem za noviji? |
![]() |
![]() |
#359 |
Premium
|
ja sam ga koristio jedno 2godine i prije nekih mjesec dana sam kupio Dlink ne od t-scuma nego uducanu,Siemens a 100 ti maksimalno moze ici do 8mbita tako da nemas brige uopce ako si na najmanjoj brzini.. |
![]() |
![]() |
#360 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ADSL Line Status: Cable connected Line mode: G.992.1 (G.DMT) Maximum line rate: 2016 kbps (downstream) / 256 kbps (upstream) Noise margin: 24 dB (downstream) / 31 dB (upstream) Line attenuation: 10 dB (downstream) / 13 dB (upstream) Output power: 12 dBm (downstream) / 8 dBm (upstream) hehe meni povecali jos prije 10 dana valjda.ko bi reko,u hrvatskom leskovcu;nemam ni vodovod al zato adsl ***en ![]() ![]() ![]() PS. jel zna neko oce dizat mozda pakete?ja sam na 5 GB al uvjek potrosim vise (do sad vec 9.5 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|