|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Vista+ATI+AGP= neće ići?
Pozdrav Radi upoznavanja s novim OS-om odlučim napraviti dual boot XP i Vista. Nakon uspješne instalacije OS-a instaliram drivere za matičnu ploču i krenem na instalaciju drivera za grafičku.Sve se uspješno instalira no nakon restarta BSOD. Moram napomenuti da je kompjuter dosta star.Naime, ploča je Abit AN7 s nforce 2 čipsetom, a grafička je Gecube X1950pro u AGP verziji. Drivere za ploču sam instalirao koristeći verziju za XP. Čitam po forumima da postoji bug ukoliko se koristi AGP verzija ATI grafičke. To mi zvuči malo čudno pa sam odlučio da vas pitam za savjet. Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da se Vista ne slaže najbolje sa nF2 pločama, a čini mi se da ni nVidia nije izdala Vista drivere za taj chipset što nema nikakve veze s ATI-jem i AGP-om.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
I ja sam imo sličan problem, al na XP-u...isto sam tak nabavio karticu (X800XL) i sve je ok radilo dok nisam instaliro drivere za nju...Nakon instalacije i restarta iso mi je bio BSOD...Eh, to sranje nisam uspio nikak riješit pa sam vratio karticu...Al evo, kaj ja znam, meni su govorili da probam ''write combining'' gasit, pa agp appereture size mijenjat...pa malo drivera izmjenjat i tak...ugl, meni ništa nije pomoglo...Probaj ti nešto od navedenog, možda tebi uspije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Znači ne instalirati drivere za ploču i sve ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nVidia uopće nema programsku podršku za NF2 i NF3 chipsete pod Vistom tako da ili nemoj instalirati Vistu ili nemoj instalirati drivere za chipset.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Upoznat sam sa nepostojanjem drivera za Vistu od strane nVidia-e. U svakom slučaju hvala na savjetima.Isprobati ću bez instalacije drivera za ploču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
jesi probao? naime, planiram ovaj vikend napraviti isto, a imam istu ploču.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|