Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2007., 22:52   #1
Oldie
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
IBM T30 ThinkPad

Trebam pomoć u procjeni ovog laptopa , a radi namjere kupnje. Laptop je proizveden prije 3 godine , ali kako je koštao 3000$ i još uvijek ima pristojnu konfiguraciju , što je išlo i onda i danas u IBM T seriji , nemam neku orjentaciju na koju cijenu bih pristao.
Evo mali opis , pa pomozite : procesor Pentium 4M 2 GHz Northwood, 512 RAM PC2700 333 MHz , 40 GB harda , grafa ATI 7500 sa svojih 16 MB VRAM-a ( ne igram igre i nemislim na Vistu ) , VGA i S-VHS izlaz , serial i paralel port , WLAN , DVD rom (nema pekača , ali svejedno mislim
uzeti vanjski). Proizvedeno u Engleskoj , vrlo kvalitetna i nesavitljiva plastika i tipkovnica , ekran 14.1", baterija 6 cell (drži 2h30min). Treba mi za surf , office i izripat poneki DVD , što sam i probao i išlo je brže od nove Toshibe sa X2 Turionom TL52 i grafom HD2600 (prodao , hvala Bogu i kupcu).
Eto želim IBM T serije , za sada polovni , dok se ne skupi za novi. Molim pomozite , da znam zauzeti poziciju u pregovorima , prodavatelj traži 2900 kuna.
Oldie je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2007., 22:55   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma to bez garancije 200€ plafon... evo ti primjera moj susjed je kupio neki dan isto tako toshibu jako pristojne konfiguracije (1gb rama, grafa 9600 i sl.) i traži ga čovjek 400€... isto sam mu rekao ko i tebi.

za 2 tjedna prdne grafička = nova mbo = 3k+ kn.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2007., 23:04   #3
Oldie
Premium
Moj komp

Rado bih platio toliko ali toliko traže za Pentium 3 razinu.
Staro 23.10.2007., 23:06   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nek traže... reci ima da je novi dell sa garancijom u superkonzumu 3500kn

vjeruj mi da je garancija najbitnije što moraš gledat na laptopu.
Staro 23.10.2007., 23:13   #5
Oldie
Premium
Moj komp

Pokušat ću i to , ali za tog Della mislim da mu stvarno treba garancija , kada udreš ENTER upadne ti ruka u matičnu.
Staro 23.10.2007., 23:16   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma dobro della sam uzeo tak za primjer... ako su im skuplje serije tak-tak pod prstima, pitam se što je ovo čudo.

recimo hp u tom rangu je odličan, a cifre su isto ranga 3500-4k.
Staro 23.10.2007., 23:30   #7
Oldie
Premium
Moj komp

Ma probao sam i "s" i "b" seriju HP-a , u "b" su dodali 2 USB-a i S-VHS izlaz , finger print i čitač memorijskih i to je cijela razlika , poklopac ekrana se savija na lagani dodir. Svaka generacija u tom segmentu i te razine cijene , sve lošije. I sve im se akcije vrte oko rješavanja zaliha Turiona , Semprona i Celerona M (koji je po meni najprgaviji od tih jeftinijih , jer je nasljedio sve karakteristike Centrina i dobro odrađuje video).
Staro 23.10.2007., 23:35   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hm... imam doma 510, probao sam još par tih 5xx modela dok sam delao u servisu i osobno sam zadovoljan za pare koliko koštaju.
Staro 23.10.2007., 23:50   #9
Oldie
Premium
Moj komp

Taj 5xx i sada već pomalo nestali 6310 su bili pristojni za lovu (5xx još uvijek je) , tu spada i AMD verzija 6325. Ali broje se na preostale komade u trgovinama. Htio sam prije par dana uzeti za 4500 kn u Vemila HP 6310 sa T5500 Core2Duo , ali iako ga imaju u cjeniku , nemaju ga niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj. To bi bio best buy , da ga je bilo. Tu sam se i prelomio i odlučio na polovno , dok se taj hardware ne posloži na tržištu.
Staro 23.10.2007., 23:52   #10
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

eto znaš onda sve

ma samo kažem rabljeni bez garancije bi te mogao koštati puno više od početne cijene
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2007., 00:05   #11
Oldie
Premium
Moj komp

Ajde još reci , kada si već radio u srvisu , koji su najbolji integrirani , a koji PCMCIA WLAN moduli , najveći domet , a da je provjereno. Hvala na pomoći. Što se tiče integriranih meni se Broadcom u HP-u pokazao najjače , a Atheros najlošije.
Staro 24.10.2007., 00:08   #12
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

uf nisam stvaro se oko toga zamarao

ono što znam da kad upalim intelove advanced opcije imam direktan tokyo i nju jork uplink, ali što se dometa tiče neam pojma.
Staro 24.10.2007., 00:11   #13
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Oldie Pregled postova
Taj 5xx i sada već pomalo nestali 6310 su bili pristojni za lovu (5xx još uvijek je) , tu spada i AMD verzija 6325. Ali broje se na preostale komade u trgovinama. Htio sam prije par dana uzeti za 4500 kn u Vemila HP 6310 sa T5500 Core2Duo , ali iako ga imaju u cjeniku , nemaju ga niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj. To bi bio best buy , da ga je bilo. Tu sam se i prelomio i odlučio na polovno , dok se taj hardware ne posloži na tržištu.
Pristojno je očito prerastezljiv pojam čim je hp sa 5xx ili 6325 zadovoljio bilo koji uvjet...rubish su

a sad ontopic...T serija ibma je odlična u svim pogledima..ako je baterija ok ne vidim razloga zašto ne kupiti to...
Trillian je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 00:14   #14
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

jel znaš ti koji bolji za 4k kn new?
Staro 24.10.2007., 00:22   #15
Oldie
Premium
Moj komp

Baterija je iznenađujuće dobra , s obzirom na Pentium sisavca , a i ne bojim se kvara laptopa kojemu je garancija 3 godine , iako je istekla. Više bih se bojao za neke nove. Everest mi kaže da mu je grafika u mini PCI utoru , pa me interesira može li se to zamjeniti sa jačim čipom ako naleti ? Mislim da bi cijena mogla na oko 2500 , ali ne i niže. Bilo bi me malo sram i pitat jer je u odličnom stanju. Jeli to realno i prihvatljivo ?
Staro 24.10.2007., 00:25   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čuj to je rizik koji ćeš morat preuzet na sebe

mislim sve stoji, t serija je beton i to, ali opet to je van garancije. što se grafike tiče čisto sumnjam da postoji neka mogućnost izmjene i ako postoji rješenje je sigurno ultra-skupo.
Staro 24.10.2007., 00:30   #17
Oldie
Premium
Moj komp

Ako je u mini PCI slotu trebao bih je moći zamijeniti i sam , bitno je da je izmjenjivo , a graf chip će naletiti iz nekog crknutog lapa.
Staro 24.10.2007., 00:48   #18
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Baterija je iznenađujuće dobra , s obzirom na Pentium sisavca , a i ne bojim se kvara laptopa kojemu je garancija 3 godine , iako je istekla. Više bih se bojao za neke nove. Everest mi kaže da mu je grafika u mini PCI utoru , pa me interesira može li se to zamjeniti sa jačim čipom ako naleti ? Mislim da bi cijena mogla na oko 2500 , ali ne i niže. Bilo bi me malo sram i pitat jer je u odličnom stanju. Jeli to realno i prihvatljivo ?

1.) nemoj mijenjati grafiku
2.) odličan laptop...neces pozaliti, a pogotovo kad netko kupi nekog novog jeftikanera pa ga primiš u ruku nakon T serije sve ce ti biti jasno

2 syss: da znam, T serija rabljena
Staro 24.10.2007., 09:50   #19
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

daleko od toga da t serija pwna sve živo do valjda 3 x iznosa novog, drugo pitanje je da li je isplativo.

tko ti garantira da neće nešto krepat u roku mjesec dana od kupovine? brand/model? nikako...
Staro 24.10.2007., 11:31   #20
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
meni je na T22 otisao nakon 5 godina rada kabel s maticne u monitor.. 1050 kn dio i ruke .. i cekanje od skoro mjesec dana

da li kupiti za 2.5k rabljenog ibma ili za 3.5 srotex dell, hp ili slicno? eh pa ovako... ako ces ga drzati samo na stolu i nikuda ne nositi bolje novo. ako ga imas namjeru i nosikati okolo cesto uzmi prvi.

isto tako ovisi o prijasnjem vlasniku ibma sto je radio sa njime. posto je to laptop prije ere 'jedna obitelj jedan laptop' pretpostavljam da mu je trebao za posao..znaci barem 8h dnevno 300 dana u mjesecu ako ne dosta vise.... ispadne dosta zraubano u komponentama cak i na t-seriji (govorim o kondicima i sl ne o izgledu vanjske plastike)

baterija je varljiva stvar ali nakon 3 godine nemoze drzati 2,5 sata osim ako nije velicine kombija (meni su 2 nove novcate na t22 nakon 3 i pol godine pale na pola sata jedna i druga na sat vremena) osim ako ga nije cijelo vrijeme drzao na znjori. citaj nije ga bas prenosio.sto je mozda i bolja varijanta.

ako znas lika koji ti hoce to prodati raspitaj se oko takvih detalja a ako neznas raspitaj se sa dozom skepticnosti...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 11:57   #21
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Moguće da je vlasnik mjenjao bateriju prije 1-1.5g?
Inače T30 je zadji "pravi" IBM, prije nego što je proizvodnja prešla u Lenovo, te mnogi ljubitelji Thinkpada tvrde da je jedan od najkvalitetnijih.

Taj model ne spada u klasične 15" consumer laptope jer je puno čvršći, lakši i manji od njih, te takav sličan model, ali jeftiniji brand (gledano po izradi, ne komponentama naravno) bi košta sigurno oko 8000-9000kn.

Ponudi mu 2500kn i za taj iznos to je super kupnja ako ti treba računalo za "teren".
Staro 24.10.2007., 18:11   #22
Oldie
Premium
Moj komp

Ja kupio , ali nemam instalacijski CD i nakon reinstalacije XP-a mi neprepoznaje Cisco wireless mini PCI karticu. Vidim na netu da su mnogi imali taj problem , pa sada moram skužit kako se to rješava. cijena 2500 , ja zadovoljan jer ga mogu nosit bilo gdje bez straha za ovo i ono. Ako netko ima iskustva sa ovim driverom za WLAN neka javi. Skinuo sam ga sa IBM podrške ali device manager pokazuje da ga nije prepoznao. Hvala svima.
Staro 24.10.2007., 18:50   #23
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

jesi išao na lenovo da ti prepozna sistem? meni do sada to nije pravilo probleme... najgore kaj se desilo je da ponudi 4-5 drivera, pa skineš sve i jedan ziher dela
Staro 25.10.2007., 12:06   #24
centar137
KreativnoDijete
Moj komp

centar137's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Inače T30 je zadji "pravi" IBM, prije nego što je proizvodnja prešla u Lenovo, te mnogi ljubitelji Thinkpada tvrde da je jedan od najkvalitetnijih.
T42 je zadnji koji je proizveo IBM, T43 je Lenovo.
A mislim da je T22 zadnji koji je proizveden u Americi.

IBM ThinkPad T43

CPU: Intel Pentium M750 1.86 GHz 2MB L2, 533MHz FSB
RAM: 512 MB DDRII 533MHz + 512 MB DDRII 667 MHz
HDD: 60 GB 7200 rpm PATA Hitachi
GPU: ATI X300 PCIe
MON: 14" XGA

CPU: Intel Celeron D331 2.66@3.25 GHz @ polica | Celeron 2 533 MHz, slot 1
MBO: Asrock 775i48 spaljena | microATX slot 1, Intel 440BX
RAM: 512 MB DDR433 Kingmax @ polica | 64 MB SD100
HDD: 2x18.2 10k rpm U2W SCSI Compaq & IBM @ Adaptec 2940U2W | 80 GB PATA 7200 rpm Hitachi | 20 GB 5400 rpm WD
GPU: nVidia GeForce MX440 64 MB @ polica | ATI od Mojsija 4 MB RAM
CAS: Codegen 3319
PSU: Smartbox 400W 12cm fan & Codegen 400W 8cm fan
MON: 15" CRT XGA Belinea
KYB: Trust Slimline
MOS: Logitech MX610

Ako netko ima viska koji polovni SCA>68pin SCSI adapter ili Debian Etch PPC (ne x86) DVDe ili AIX 4.3.3 ili noviji neka se javi na PM ili na centar137@gmail.com
centar137 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2007., 13:16   #25
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor centar137 Pregled postova
T42 je zadnji koji je proizveo IBM, T43 je Lenovo.
A mislim da je T22 zadnji koji je proizveden u Americi.
ThinkPadi se preko desetljeca proizvode po cijelom svijetu, cak stovise, najveci dio tvornica nije bio u vlasnistvu IBM-a.
Staro 25.10.2007., 17:26   #26
Veky.VGW
Premium
Moj komp

Veky.VGW's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@syss: ti si vjerovatno jedan od onih koji se radije vozi u Dachiji Logan zato sto je nova nego u nekom auto sto je prije par godina bio vrh ponude nekog renomiranog proizvodaca automobila

Ista prica sa IBM T serijom i ostalim srotex laptopima na trzistu...

Ako je netko zainteresiran, za nekih 20 dana dolazim doma iz inozemstva i imat cu za prodaju T40 sa 1.5GB memorije. Cijena ce biti niza od ostale ponude u Oglasniku i slicno. Moram ga prodati jel se vracam opet nazad i ne mogu ga nositi sa sobom...
Staro 25.10.2007., 17:38   #27
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor Veky.VGW Pregled postova
@syss: ti si vjerovatno jedan od onih koji se radije vozi u Dachiji Logan zato sto je nova nego u nekom auto sto je prije par godina bio vrh ponude nekog renomiranog proizvodaca automobila

Ista prica sa IBM T serijom i ostalim srotex laptopima na trzistu...

Ako je netko zainteresiran, za nekih 20 dana dolazim doma iz inozemstva i imat cu za prodaju T40 sa 1.5GB memorije. Cijena ce biti niza od ostale ponude u Oglasniku i slicno. Moram ga prodati jel se vracam opet nazad i ne mogu ga nositi sa sobom...
Jel 14" i jel ima SXGA?
Staro 25.10.2007., 18:59   #28
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

iskreno išao samo po daciju, kupio clia igrom slučajnosti... ali da... nekako više vjerujem u nove stvari sa pismenom garancijom, pogotovo kada se radi o laptopu, autu i takvim stvarima.

daj mi pokaži dio ovog threada u kojemu ja osporavam kvalitetu t serije? štoviše susreo sam se valjda sa preko 100 komada dotične serije i znam o kakvom laptopu se radi, ali imho ja ne bi kupio laptop bez garancije... nikako nemam namjeru zacoprat kolegu koji je kupio lap.
Staro 25.10.2007., 23:28   #29
Oldie
Premium
Moj komp

Bez povjerenja i malo rizika nebi ni bilo second hand tržišta. Ako mi je u ovom trenutku polovno izbor , onda je najbolje da to bude otporan laptop kao što je T serija. Sada sam potpuno zadovoljan ovom trgovinom , a najviše zbog toga što sam došao do saznanja da neželim više imati drugo , nego polovnu ili novu T seriju.
Staro 25.10.2007., 23:35   #30
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Bez povjerenja i malo rizika nebi ni bilo second hand tržišta. Ako mi je u ovom trenutku polovno izbor , onda je najbolje da to bude otporan laptop kao što je T serija. Sada sam potpuno zadovoljan ovom trgovinom , a najviše zbog toga što sam došao do saznanja da neželim više imati drugo , nego polovnu ili novu T seriju.
e da to im je mana...pederi...samo nas razmazuju...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno