|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
IBM T30 ThinkPad
Trebam pomoć u procjeni ovog laptopa , a radi namjere kupnje. Laptop je proizveden prije 3 godine , ali kako je koštao 3000$ i još uvijek ima pristojnu konfiguraciju , što je išlo i onda i danas u IBM T seriji , nemam neku orjentaciju na koju cijenu bih pristao. Evo mali opis , pa pomozite : procesor Pentium 4M 2 GHz Northwood, 512 RAM PC2700 333 MHz , 40 GB harda , grafa ATI 7500 sa svojih 16 MB VRAM-a ( ne igram igre i nemislim na Vistu ) , VGA i S-VHS izlaz , serial i paralel port , WLAN , DVD rom (nema pekača , ali svejedno mislim uzeti vanjski). Proizvedeno u Engleskoj , vrlo kvalitetna i nesavitljiva plastika i tipkovnica , ekran 14.1", baterija 6 cell (drži 2h30min). Treba mi za surf , office i izripat poneki DVD , što sam i probao i išlo je brže od nove Toshibe sa X2 Turionom TL52 i grafom HD2600 (prodao , hvala Bogu i kupcu). Eto želim IBM T serije , za sada polovni , dok se ne skupi za novi. Molim pomozite , da znam zauzeti poziciju u pregovorima , prodavatelj traži 2900 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma to bez garancije 200€ plafon... evo ti primjera moj susjed je kupio neki dan isto tako toshibu jako pristojne konfiguracije (1gb rama, grafa 9600 i sl.) i traži ga čovjek 400€... isto sam mu rekao ko i tebi. za 2 tjedna prdne grafička = nova mbo = 3k+ kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma probao sam i "s" i "b" seriju HP-a , u "b" su dodali 2 USB-a i S-VHS izlaz , finger print i čitač memorijskih i to je cijela razlika , poklopac ekrana se savija na lagani dodir. Svaka generacija u tom segmentu i te razine cijene , sve lošije. I sve im se akcije vrte oko rješavanja zaliha Turiona , Semprona i Celerona M (koji je po meni najprgaviji od tih jeftinijih , jer je nasljedio sve karakteristike Centrina i dobro odrađuje video). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Taj 5xx i sada već pomalo nestali 6310 su bili pristojni za lovu (5xx još uvijek je) , tu spada i AMD verzija 6325. Ali broje se na preostale komade u trgovinama. Htio sam prije par dana uzeti za 4500 kn u Vemila HP 6310 sa T5500 Core2Duo , ali iako ga imaju u cjeniku , nemaju ga niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj. To bi bio best buy , da ga je bilo. Tu sam se i prelomio i odlučio na polovno , dok se taj hardware ne posloži na tržištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
eto znaš onda sve ![]() ma samo kažem rabljeni bez garancije bi te mogao koštati puno više od početne cijene ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ajde još reci , kada si već radio u srvisu , koji su najbolji integrirani , a koji PCMCIA WLAN moduli , najveći domet , a da je provjereno. Hvala na pomoći. Što se tiče integriranih meni se Broadcom u HP-u pokazao najjače , a Atheros najlošije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
a sad ontopic...T serija ibma je odlična u svim pogledima..ako je baterija ok ne vidim razloga zašto ne kupiti to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Baterija je iznenađujuće dobra , s obzirom na Pentium sisavca , a i ne bojim se kvara laptopa kojemu je garancija 3 godine , iako je istekla. Više bih se bojao za neke nove. Everest mi kaže da mu je grafika u mini PCI utoru , pa me interesira može li se to zamjeniti sa jačim čipom ako naleti ? Mislim da bi cijena mogla na oko 2500 , ali ne i niže. Bilo bi me malo sram i pitat jer je u odličnom stanju. Jeli to realno i prihvatljivo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
čuj to je rizik koji ćeš morat preuzet na sebe ![]() mislim sve stoji, t serija je beton i to, ali opet to je van garancije. što se grafike tiče čisto sumnjam da postoji neka mogućnost izmjene i ako postoji rješenje je sigurno ultra-skupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
1.) nemoj mijenjati grafiku 2.) odličan laptop...neces pozaliti, a pogotovo kad netko kupi nekog novog jeftikanera pa ga primiš u ruku nakon T serije sve ce ti biti jasno 2 syss: da znam, T serija rabljena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
daleko od toga da t serija pwna sve živo do valjda 3 x iznosa novog, drugo pitanje je da li je isplativo. tko ti garantira da neće nešto krepat u roku mjesec dana od kupovine? brand/model? nikako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
da li kupiti za 2.5k rabljenog ibma ili za 3.5 srotex dell, hp ili slicno? eh pa ovako... ako ces ga drzati samo na stolu i nikuda ne nositi bolje novo. ako ga imas namjeru i nosikati okolo cesto uzmi prvi. isto tako ovisi o prijasnjem vlasniku ibma sto je radio sa njime. posto je to laptop prije ere 'jedna obitelj jedan laptop' pretpostavljam da mu je trebao za posao..znaci barem 8h dnevno 300 dana u mjesecu ako ne dosta vise.... ispadne dosta zraubano u komponentama cak i na t-seriji (govorim o kondicima i sl ne o izgledu vanjske plastike) baterija je varljiva stvar ali nakon 3 godine nemoze drzati 2,5 sata osim ako nije velicine kombija (meni su 2 nove novcate na t22 nakon 3 i pol godine pale na pola sata jedna i druga na sat vremena) osim ako ga nije cijelo vrijeme drzao na znjori. citaj nije ga bas prenosio.sto je mozda i bolja varijanta. ako znas lika koji ti hoce to prodati raspitaj se oko takvih detalja a ako neznas raspitaj se sa dozom skepticnosti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Moguće da je vlasnik mjenjao bateriju prije 1-1.5g? Inače T30 je zadji "pravi" IBM, prije nego što je proizvodnja prešla u Lenovo, te mnogi ljubitelji Thinkpada tvrde da je jedan od najkvalitetnijih. Taj model ne spada u klasične 15" consumer laptope jer je puno čvršći, lakši i manji od njih, te takav sličan model, ali jeftiniji brand (gledano po izradi, ne komponentama naravno) bi košta sigurno oko 8000-9000kn. Ponudi mu 2500kn i za taj iznos to je super kupnja ako ti treba računalo za "teren".
![]() |
#22 |
Premium
|
Ja kupio , ali nemam instalacijski CD i nakon reinstalacije XP-a mi neprepoznaje Cisco wireless mini PCI karticu. Vidim na netu da su mnogi imali taj problem , pa sada moram skužit kako se to rješava. cijena 2500 , ja zadovoljan jer ga mogu nosit bilo gdje bez straha za ovo i ono. Ako netko ima iskustva sa ovim driverom za WLAN neka javi. Skinuo sam ga sa IBM podrške ali device manager pokazuje da ga nije prepoznao. Hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
A mislim da je T22 zadnji koji je proizveden u Americi.
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
@syss: ti si vjerovatno jedan od onih koji se radije vozi u Dachiji Logan zato sto je nova nego u nekom auto sto je prije par godina bio vrh ponude nekog renomiranog proizvodaca automobila ![]() Ista prica sa IBM T serijom i ostalim srotex laptopima na trzistu... Ako je netko zainteresiran, za nekih 20 dana dolazim doma iz inozemstva i imat cu za prodaju T40 sa 1.5GB memorije. Cijena ce biti niza od ostale ponude u Oglasniku i slicno. Moram ga prodati jel se vracam opet nazad i ne mogu ga nositi sa sobom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
iskreno išao samo po daciju, kupio clia igrom slučajnosti... ali da... nekako više vjerujem u nove stvari sa pismenom garancijom, pogotovo kada se radi o laptopu, autu i takvim stvarima. daj mi pokaži dio ovog threada u kojemu ja osporavam kvalitetu t serije? štoviše susreo sam se valjda sa preko 100 komada dotične serije i znam o kakvom laptopu se radi, ali imho ja ne bi kupio laptop bez garancije... nikako nemam namjeru zacoprat kolegu koji je kupio lap. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Bez povjerenja i malo rizika nebi ni bilo second hand tržišta. Ako mi je u ovom trenutku polovno izbor , onda je najbolje da to bude otporan laptop kao što je T serija. Sada sam potpuno zadovoljan ovom trgovinom , a najviše zbog toga što sam došao do saznanja da neželim više imati drugo , nego polovnu ili novu T seriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |