|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Chieftec Gamer Tower GX
Pozdravljeni!! ![]() Evo, nakon svoje velike dilemice izmedu TT Soprano i Chieftec Gamer Towera GX odlucio sam se za ovaj potonji... Citao sam dosta o Sopranu i niste bas imali dobro misljenje o njemu i preporucili ste mi Soprano DX koji je dosta skuplji od obicnog.. Dakle, gledajuci testove na netu, gamer tower se pokazao kao vrlo dobro kuciste, kvalitetno osim prednjih vratasca al dobro, necemo u sitnice ![]() Ovo je www of kucista: http://www.chieftec.de/?page=product...14&language=uk Kuciste dolazi sa 2 venta, naprijed plavi 80mm, a straga 120mm. Pozicija prednjeg venta je skroz dolje kao sto vidite na slici ( http://web4.golf319.server4you.de/Review/giga/1853.jpg ), a iznad, u podrucju gdje bi trebao ici hard, se moze ugraditi jos jedan vent koji bi hladio disk. Po ovom testu ( http://www.hardware.no/tester/kabine...x-01sl/30337/5 ) temp diska je poprilicno visa nego kod ostalih kucista pa bih ja, laik koji razmislja logicno, kupio jos jedan vent koji bi hladio disk pa me zanima koji bi to bio vent od ovih proizvodaca a da je po Vasem iskustvu tih ( http://www.adm.hr/index.php?cPath=1_217_49_178 ) I da, da li bi bilo pametno ugradit jos jedan vent na bocnu stranicu a sve ovo zbog mozebitnog oc? ( http://web4.golf319.server4you.de/Review/giga/1504.jpg ) Hvala svima na odgovorima i na pomoci!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nije valjda da ovo nije screwless montaza za 5.23" i 3.5" uredjaje? Ako imas dobar hladnjak na procesoru nemoj stavljati ventilator na bocnu straniceu. Te bocne stranice zacepi necim kako bi usmjerio vazduh od prednje maske preko diskova, chipseta i graficke do 120mm izduva.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Al necu ga ja slagat, nego u firmi di cu kupit komp.. A sta velis da onda kupim jedan vent da puse po hardu? A hladnjak bi bio C2D box |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Moze li neko rec nesto vise o tom kucistu. Meni se isto svidilo pa ako ga neka ima neka posta svoja iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Onaj LED vent koji ti je dole naprijed prebaci pred kavez od diskova i rijesen problem. Sto se kucista tice-po konstrukciji je skoro identicno obicnom Dragonu. Sve je za 5 osim kaveza za diskove. Slagao sam jedan komp u dragona (potpuno isti 3.5" kavezi) i maxtor s u njemu cuo jedno duplo vise nego da je u neverpoweru. No to se lako rijesi gumom od gaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kao sto su ti vec rekli stavi jedan vent da duva preko HDD-a/ova, i jedan 120mm stavi da ispuhuje vruc vazduh van kucista. Ove rupe na bocnoj stranici zacepi neci (zalijepi komad papira, ili ako hoces da se vidi kroz te rupe onda zalijepi komad prozirne folije za kolače). To bi ti trebalo osigurati dovoljan protok vazduha za hladjenje svih komponenti.
![]() |
#7 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
No kao što si rekao, objesi se disk na gaće ili na samu elastiku i problema nema ![]() Ja na bočnim stranicama imam 2 92 mm venta, no u mom je kućištu malo drukčiji raspored i položaj kaveza te prednjih ventilatora nema.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO slaba konstrukcija (zastarjela) neznam koji su to "Top Gameri" davali preporuke za njega ali trebali bi ih promjeniti... 80mm vent danas je definitivno slabo za gamer case jer to podrazumjeva nešto sa Ultra prezimenom (tj XTX za Ati) i vjerojatno 3GHz+ C2D te 2-3gb high performance DDRa a to sve pravi puuuuno topline i 120ka iza čak i sa dobrim napajanjem nije dosta bez da se jako navinu okretaji, znam iz iskustva... Danas je IMHO glupo govoriti o gamer caseu bez da ima mimimalno 2x120mm za ispuh oko proca i grafe - ne računajući PSU...
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stavio disk u kavez, na rubove kaveza stavio pravokutno izrezane zračnice od bicikla. Pričvrstio to za case sa gumom. Nigdje nije bilo kontakta metal-metal. I dalje se čula (istina puno manje) da rezonira. Onda sam davno prije postavio unutra stiropor (taman debljine 1cm), na bočne stranice, na vrh i na dno. Sad mi je jedan disk što ga imam, u spužvi nekakvoj. Ne čuje se ništa, ali nije praktično za više diskova. Zato sad razmišljam raditi vlastiti kavez za diskove. Bilo od metala, bilo od drva (jeftino i obradljivo). A što se ventova tiče, imam 2x80mm odozada i manje su mi temp. dok je case zatvoren nego otvoren, što znači da je cirkulacija dobra. Napred je jedan 80mm isto na 5V koji puše po HDD-u (ostao još od vrućih ljeta). Baš mi i ne fali 120mm iza, jer em su skupe te 120-tke, em tihi takav košta puno više od 2x80mm. A sadm 1x120mm na 5V ili 2x80mm na 5V, brijem da razlika nije neka. DC proc i ugodno mu je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imam takvo srebrno, iako nemam baš previše iskustva sa kučištima nabrojati ću neke pozitivne i negativne starne koje sam uočio pozitivno: -fino obrađeno kučište bez oštrih rubova -visoko - e sad jel ovo pozitino i negativno kako kome, 1x12cm na ispuhu i 2x 80mm na upuhu koja se montiraju bez upotrebe ikakvog alata, te 2x 92mm na bočnoj -kabeli za power, restart, usb, FW su napravljeni kao jedan konektro tako da nije potrebno puno petljati oko pinova negativno: - kavez za HDDe nije montiran tako da HDD budu postavljeni okomito na ploču, što donosi uštedu prostora -vratašca, nekako slabašno djeluju, bolje bi bilo postaviti da se računalo uključuje preko tipkovnice sve u svemu ja sam zadovoljan |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Vuco, kojim ljepilom si pričvrstio stiropor....(onak si mislim ak lupim npr. trenutno ljepilo i ak nije to ono kaj ja očekujem skidanje je nemoguće, ak stavim dvostranu ljepljivu traku onda bi bilo lakše skidanje ali je pitanje koliko je to dobro zaljepljeno). Ima šanse da se naprijed stavi 120mm ventilator bez puno petljanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
kaze tko ![]() ja sam u chifa naprijed stavio vent ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|