|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem kod instlacije Windowsa
Prijatelju sam formatirao disk i krenem instalirat windowse kad ono čudan problem.. U biosu je sve postavljeno (boot from cd), podigne sistem s windows xp cda, formatiram c particiju, krene kopiranje windows install fileova i kada dođe do 100% normalno se sam resetira. To je sve ok ali onda svaki put opet boota s cda ali ispočetka tj. ne nastavi instalaciju gdje je stao već sve ponovno (onaj početni blue screen).. I tako sam pokušao par puta ali sve je isto, nikako neće krenuti dalje na instalaciju već vraća sve na početak nakon restarta. Probao sam 3 različite verzije xp-a ali svaki put isto?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nakon tog prvog restartanja odes odma u bios i stavis first device boot hdd ili hdd0 ili kak vec ima a ne przu i rijeseno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Opet ništa kao i prvi puta kad sam vratio na 1st boot HDD.. Ne znam više šta da radim... Zadnje izmijenjeno od: Fazer_os. 22.10.2007. u 23:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Problem riješen vađenjem baterije s matične i ponovnim uključivanjem svih komponenti + default bios postavke. Ali javio se novi... Windowsi ne prepoznaju 2 SATA HDD-a od 250 GB, kod podizanja sustava u dosu ih prepozna ali u win ih nema?? Instalirani su svi driveri za ploču (nforce cd).. NIje ih prepoznao ni kod instalacije Windowsa već imam samo u dosu F4 funkciju da ih formatiram što sam i napravio i opet ništa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
koji su hardevi ? dali imaju jumper na sebi za sata 2
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jesu na posebnom SATA kontroleru na ploči ili su na kontroleru od nForce čipseta? Ako su na posebnom kontroleru moraš ga instalirati. Ako su na nVidia čispetu, desni klik na my comp, manage, disk managment pa vidi jel ti javi jel pronašao novi disk. Ili SS taj ekran i postaj sliku ovdje da vidimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa jel znaš što je RAID? Ne treba ti pretpostavljam, pošto ne znaš što s njime. Ako ne želiš diskove u RAID-u, onda u BIOSU RAID i isključi. Vjerojatno si omogućio RAID polje na tim kanalima, priključio diskove, formatirao no nisi kreirao RAID pa je i normalno da windozi ne vide diskove. E sad, kako i što točno piše ne znam za tvoju ploču. Ako se ne možeš snaći, prepiši sve iz BIOS-a gdje se spominje RAID pa ti objasnimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma problem je što to nije moj komp tj. diskovi su tako spojeni od prije a već neko vrijeme ne rade. Ne razumijem se previše u diskove, svoj sam normalno spojio SATA i sve je odmah radilo a ovo.. Kad odem opet kod susjeda zapisat ću sve iz biosa pa postat ovdje. Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Fali mu SATA driveri. Imaš 2 rješenja: 1. izvadi opet bateriju, prilikom POST-a odi u BIOS i promijeni 'SATA mode' u 'Native IDE mode', spremi takve postavke i resetiraj komp. Sada započni nanovo instalaciju vindoza. 2. snimi SATA drivere na disketu i prilikom instalacije vindoza kada te pita za drivere, pritisni F6 i ubaci disketu. Slijedi upute s ekrana i pusti vindoze da se dalje same instaliraju. EDIT: postoji i 3. rješenje - integriranje SATA drivera u vindoze. Imaš detaljno opisano tu negdje na forumu pa potraži.
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala svima, problem riješen! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|