|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
se555 + vista = 0 bodova
curi sam kupio hp 6720s koji ima wireless, na lapu je vista, ona ima modem Siemens Gigaset SE 555. laptop pronalazi 2 wlan veze ali ni jedna nije njena vec od susjeda. laptop jednostavno ne pronalazi vezu od tog siemensa. njezin tata pokusava spojit lap na internet vec dobra 2 i pol sata (inace u zivotu se bavi umrezavanjem kompova...) pa mu to nije strano i nikako ne uspijeva. pa moje pitanje glasi jel postoji tko da je uspio napravit wlan konekciju s tim siemensom i windows vistom? i ako ima molio bi pomoc, da li se trebaju skidat kakvi driveri za vistu? gdje? ako nije problem da mi u kratkim koracima napise sta treba napravit. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uspio se umrežiti sa SE 555 i na obje Viste, 32/64bit. Ili je problem u WLAN kartici, jer SE kao faktor ne može utjecati na to. Ja koristim od Siemens Gigaseta 108 USB adapter i spajam se bez problema. Kod tebe je problem što ne možeš naći nikako mrežu tu koju trebaš. Sumnjam da su nekompatibilni (SE i taj wireless kartica). Koji software koristiš na lapu ? Ajde probaj sa network stumblerom naći wireless mrežu, vjerojatno će ti se onda pojaviti i u software-u od Windowsa ako ga koristiš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kak mislis koji software koristim na lapu? budem probo s network stumblerom navecer pa javim. daj mi samo jos reci koji je postupak ako nadjem wireless mrezu s network stumblerom? sta dalje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa jel koristiš od Viste onaj za spajanje na wireless mreže (i prikaz svih dostupnih wireless mreža) ili imaš neki od laptopa software za spajanje ? Pretpostavljam da koristiš onaj od Viste najobičniji. Što se tiče network stumblera, njega sam spomenuo jer ti meni ponekad nije ovaj software od Windowsa nije našao sve moguće mreže (najčešće jer su bile slabijeg signala). Onda sam otvorio network stumbler, s njim pronašao sve mreže (on kao da je osjetljiviji kod traženja) i onda sam fino sve te mreže koje sam našao sa network stumblerom, mogao naći i u softwareu od Windowsa. Da ti objasnim preko slika. Na prvoj slici je software od Windowsa (Wireless Zero Configuration; istina ovo jesu XP-i, ali na Visti je slično). Kad se klikne na refresh network list, dobivam samo moju wireless mrežu i nit jednu drugu. ![]() Onda pokrenem Network stumbler (sa patchem koji se zove network Crumbler; taj patch omogućuje da network stumbler bude istovremeno pokrenut sa WCZ-om) i on mi je, kao što i sam vidiš, pronašao još 2 mreže (i to čak i dobrog signala; znam jer sam se jučer spojio na jednu). ![]() I onda sam ponovno pokrenuo "refresh network list" na WCZ-u i pojavile mi se sve te tri mreže i onda se konektam preko WZC-a na jednu od njih. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
da koristim software od viste. budem probo danas navecer ovo sto si mi reko pa javim. jel mi mozes na pm poslat link di da nadjem taj pach network Crumbler? Hvala ti puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Evo, uploadao sam ti taj Crumbler: http://www.sendspace.com/file/4wej2m Nakon instalacije Stumblera, otpakiraj Crumbler u instalacijski folder i pokreni "NetCrumbler" fajl. Nakon patchiranja, dobiješ novi fajl -> "NetStumbler-WZC" kojeg onda možeš pokrenuti skupa sa istoimenim servisom Windowsa. Tako je bilo na XP-u, a kako je na Visti, možeš i sam prvo probati (bez Crumblera, a onda s njim ako ne radi skupa). Iako, moje je mišljenje da si nešta krivo konfigurirao u SE 555. I da si sakrio SSID, WZC bi ga trebao naći (ako se dobro sjećam). Ako ne, netstumbler će ga sigurno naći (bio SSID sakriven ili ne; a onda će ti se pojaviti i kod Vistinog programa). Da nisi krivo postavio onaj b/g mod ? Ili super mod (108Mbps prijenos što ga ima SE555) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jeste sigurni da je wireless uključen? Ako je, onda se spojite kablom i ostavite da router odašilje SSID... Ja se nikako sa xpom i vistom ne mogu spojit na router ako je skriven ssid, osim kada koristim neki drugi software (čitaj originalni od wlan kartice). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ssid nije sakriven, kad se spoji kablom i ostavi da router odasilje ssid, i nakon toga iskljucimo kabel lap najnormalnije funkcionira s se555 ali cim zgasim se555 stvar vise ne funkcionira tj. lap vise ne pronalazi vezu. network stumbler ne nalazi nistan jer javlja "no wireless adapter found" a kad odem na device pise "broadcom 802.11 b/g wlan unkown device (unsupported) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nije, najvjerojatnije net stumbler ne prepoznaje chipset/karticu, zato ga i ne može koristiti. Šteta... Znači, sve radi dok se ponovno ne zgasi pa upali Siemens ? Tu mi neš smrdi. Nisi mi odgovorio, koji si mod stavio? Jesi isključio Super G ? Da stvarno nisi zaboravio staviti wireless na on ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Čuj, neznam što je. Možda firmware loši. kod mene je stari dobri 1.30h. Evo ti moj setup wirelessa u SE 555, ako će šta pomoć. ![]() ![]() ![]() ![]() Osim toga, imam fixne IP adrese, isključenu enkripciju, uključen MAC filter, isključen QoS i upisane DNS adrese. SSID je vidljiv, b/g mod, snaga na 100%, Super G isključen. Šta još ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
sve je kak si reko i stvar i dalje ne funkcionira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
ps: naravno provjeri dali ti je u routeru vidljiva bežićna veza (SSID) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Još jedna napomena vezana uz SE555 i nefunkcioniranje bežične veze nakon gašenja ili restarta: Čak i kada se i ne koristi funkcija MAC adress filter - a treba / korisno je dodati MAC adresu (u ovom slučaju od laptopa) na listu odobrenih klijenata. Vidi Access control within wireless network - str. 42 manuala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pošto sam nedavno kupio laptop i sam sam došao do ovog problema... Ukratko, otišao u Device Manager, otvorio wlan karticu, i namjestio da mi G kanali rade o 1-14 i sranje je odma pronašlo mrežu, inaće 0 bodova kako topic kaže... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |