|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
kombiniranje speedtoucha & se515
Ovako, imam malo specifičan problem... Trenutno koristim iskon.duo. Do prije godinu dana imao sam thtov max-dsl. Ono što želim učiniti je kombinacija uređaja iz te dvije ponude: Speedtouch bih koristio za pristup internetu i voip, a se515 za wlan unutar stana. Razlog je prvenstveno istraživački, međutim, konkretno osim što se hoću poigrati s tim umrežavanjem, htio bih da wlan preko noći mogu na "šalter" ugasiti jer mi je router točno u ravnini glave dok spavam. Dakle scenarij je slijedeći: speedtouch je spojen na telefonsku liniju. DSL, Internet i Voip lampice su zelene. Palim laptop i preko web sučelja gasim wlan modul na speedtouchu. Na ethernet port speedtoucha spajam se515 i brišem prijašnju wlan konfiguraciju iz laptopa. Spajam se na se515 i preko njegovog web sučelja rihtam mu ip adresu tako da odgovara speedtouchu. Konkretno, Speedtouch je na 192.168.100.1 . se515 je dosad bio na 192.168.1.1 (jos od t-coma je tak ostalo). Sada ga prebacujem na 192.168.100.11 .Rebootam oba uređaja i nakon toga oni se međusobno vide. Dakle, mogu se spojiti na se515 i preko njega pristupiti web sučelju od speedtoucha, i obrnuto. Isto tako na speedtouchovom sučelju se vidi se515 i svi uređaji koji su spojeni na njega. (Bratov laptop i printserver). Dakle, wLAN unutar stana radi besprijekorno. Svi uređaji u kući se međusobno pingaju i rade bez greške. Kućna platforma je savršena. Sad me zanima slijedeći, ključni korak: kako podesiti se515 da uređaji koji su spojeni na njega automatski preko speedtoucha izlazi van na net? Koje su postavke i informacije za to potrebne? Inače sam middle-advanced korisnik, najveći problem mi je što su mi logika samih tih konekcija i osnovni pojmovi prilično jasni, međutim detaljne postavke unutar se515 su prilično neintuitivne. Što su mi sljedeći koraci? Puno hvala na pomoći. Da pojednostavnim sve ovo gore.. sad imam laptop u krilu i s njim sam povezan na se515. se515 i speedtouch su međusobno povezani ethernet kablom lan1 na lan1. Preko se515 vidim speedtouch, mogu mu pristupiti, kako sad dalje na net? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
vidis i mene je mucio slican problem, ali mislim da neces moci nikako to rj osim stavljanja speedtoucha u bridge mod, ali mozes pokusat sa sljedecim postavkama u se515 ubaciti default gateway od speedtoucha neznam dali imas mogucnost ali probaj staviti NAT ili PAT pa da preko jedne ip adrese ides na net evo to je to sta mi trenutno pada napmet ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cuj da si barem ovaj zadnji stavak napisao bilo bi jasnije, ovako je malo ![]() Slicnu stvar imam i ja. Presao na optimu i dobio Huawei modem. Prebacio ga u router mod. Ubacio podatke za net i sve 5. Nakon toga spojio se515 na njega ethernet kablom. U se515 podesio drugu ip adresu (192.168.1.3) jer je 1.1 Huawei i ostalo mi je po defaultu, nesjecam se da sam nes mjenjao (dhcp on,...itd). Naravno da je Huawei stalno na "always connected".
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|