|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Leadtek PX7200GS, GF 7200GS ili Gigabyte Radeon X1550
Naime, riknuo mi je ventilator na GeForce 6600 kartici i pregledavajuci ventilatore da kupim zamjenski vidim da sa hladnjakom kosta cca 200 kn. Problem je sta nije neki standardni ventilator nego ima neki cudni dosjed sa tri kraka pa onda sarafima pricvrscen za hladnjak. Tako da ne vjerujem da cu negdje pronaci bas samo takav ventilator. I onda vidim slucajno da ima graficke kartice sa 256 DDR2 RAM-a za nekih 280 kn (moja sadasnja ima 129 RAM stara 3 godine) Vidim u vemilu imaju dvije graficke pa me zanima koja je bolja od te dvije: 1. Leadtek PX7200GS, GF 7200GS 256MB, TV out, DVI 2. Gigabyte Radeon X1550 256MB DDR, PCIE, TVout, DVI Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
druga bi bila bolja od prve jer ima 128bitnu memorijsku sabirnicu . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ok sto se tice te 128bitne sabirnice, a sto se tice ostalih vrijednosti? Koju izabrati izmedju ove dvije i koliko je bolje (ili nije) sto Gigabyte graficka nema ventilator: 1. Gigabyte http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1130062 2. ATI http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25395 Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hejter
|
Za x1550 je dovoljno pasino hladjenje , a sa druge strane je prihvatljivo jer nece generirati nikakvu buku , kao sto bi generirao hladnjak na ovoj na broj 2. iz posta iznad |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma bježi od obje, kupi hladnjak Accelero S2 za sadašnju, namontiraj i uživaj. 6600 je ipak daleko bolja kartica od obje. Jedino ako se ne igraš na kompu, onda ti je potpuno svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Klikni na boldano u mom prethodnom postu ili klikni na ovo boldano: Accelero S2. Znači Links, 129 KN i ne bih ti ga preporučio da nejde na tvoju 6600 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ok, vjerojatno cu to i napraviti, ali me svejedno zanima kako moze moja graficka stara cca 2 godine (128 DDR RAM) biti bolja od ovih sada. Samo da znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
@tutix Gledam taj hladnjak iz Linksa, ali ne kuzim kako bi ga ja pričvrstio na svoju graficku. Ja imam neka dva plasitcna "klina" kojim je sada okrugli hladnjak pričvršćen. Ovdje ne vidim nikakve klinove pa sam zbog toga skeptican. Je, oni pisu da je za GeForce 6600, ali sam isto tako vidio da razni proizvodjaci iako koriste iste chipsetove, nemaju isti izgled same kartice i pitam se onda kako cu ja to pričvrstiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Upute Ne moraš se ništa bojat. Dotični ima u svakom kutu baze po tri rupe (četiri kuta x 3 = 12). Ti moraš zašarafit samo dva šarafa u donja dva kuta, u rupe koje pašu razmaku između dvije (rupe broj 3 za 6600 na skici u uputama). To je univerzalni hladnjak i rađen je tako da paše na veći broj kartica. 6600 od različitih proizvođača imaju uglavnom samo različit hladnjak dok je sam layout kartice (PCB - kako se to već naziva?) isti. Možeš i zamolit ove Linksu da ti slože Accelero na grafu ako je tebe strah da ćeš napraviti nešto krivo ili nekog kolegu koji ima malo više iskustva. Mada, ako pozorno pratiš upute, nije neki problem za složit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
@tutix Ma ja sam si vec sastavljao kompove iz nule, nije problem u tome, nego kaj mi ovako od oka hladnjak izgleda kao da ne pase. A glupo mi je kupit i onda skuzit recimo da ne pase. Ali kad kazes da nema frke, onda je to to. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |