|
![]() |
#1441 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ok, primljeno na znanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Imam pitanje, pokušavam instalirat vistu al me pita driver za sata/raid i ja probam onaj koji sam dobio sa matičnom, nejde. Jel ima netko Vista driver za nforce 4?
![]() |
#1443 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne bi vjerovao: www.nvidia.com
![]() |
#1444 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1445 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Btw, pokušavaš instalirati na raid? Ako ne, onda ti ne treba nikakav driver. Ja imam nf4 i instaliranu Vistu.
![]() |
![]() |
#1447 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
S obzirom da koristis CAD zanima me koju graficku imas, tj. radis li pod opengl-om ili dx-om? Trenutno sam u dilemi koristiti li xp ili vistu te da li 32-bitnu ili 64-bitnu verziju. Koristi se Acad 2008 i Civil3D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1448 |
Pink Floyd fan
|
Onda ti ne trebaju nikakvi driveri. Koji dio u "...pokreni instalaciju i onda iskopiraj to što se raspakiralo na disketu ili stick." nisi shvatio? Da ponovim, pokreneš instalaciju tih drivera koje si skinuo, instalacija kreira folder C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.08\ u njemu se nalazi C:\NVIDIA\nForceWinVista64\15.08\IDE\WinVista64\ a u njemu folderi: raidtool, sata_ide, sataraid. Prekineš instalaciju, iskopiraš što ti treba, pokreneš instalaciju Viste....
![]() |
#1449 |
|
Vista instalirana i zasada se ne vraćam na XP, a uskoro dolazi još jedna giga u komp. BTW ste vidjeli www.windowsvista.si
![]() |
#1450 |
Pink Floyd fan
|
Evo instalirao sam ponovo Vistu x64 na drugi disk i rekoh da probam još jednom onaj SP1. Ovaj put je prošlo uspješno iako je duže trajalo od same instalacije. SP1 sam instalirao na čisti OS, bez ikakvih dodatnih drivera. Kao što se vidi na slikama kernel je dignut na 6.0.6001, Control Panel se otvara normalno, čini se da sve također radi normalno. Koliko brže ili stabilnije teško je reći, pogotovo što je stara instalacija svašta već preživjela. Konačni sud ću moći donijeti za par dana. Ono što sam odmah primijetio je manji broj procesa, trenutno 37 od kojih FF, taskmanager, 4 su od ATI drivera sa Control Centrom (čemu toliko?!), odnosno nakon prvog dizanja bilo ih je samo 32 sa taskmanagerom. Također je bilo i manje zauzeće memorije. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1452 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#1453 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
#1454 |
Pink Floyd fan
|
Ako se pokaže dobar (jučer sam bio na staroj instalaciji bez SP1 jer sam nešto radio) definitivno slipstream! Sama instalacija SP1 je duža od instalacije OS-a, takvo roštanje, restartanje ne želi nitko gledati i slušati.
![]() |
#1455 |
Premium
|
meni je sp1 bio kratak za instaliranje a jesi li napravio važnu stvar run as administrator ja sam bio gotov za 50 minuta samo kaj nije radilo ali je bio gotov |
![]() |
![]() |
![]() |
#1456 |
Pink Floyd fan
|
Zar 50 min nije dugo?! Nisam baš mjerio koliko je trajalo ali je dugo trajalo, možda i tih 50min. Taj dan sam prvo instalirao Vistu pa onda SP1... Cijelu večer. Naravno da sam kao admin, ne bi se ni instalirao da nisam.
![]() |
#1457 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#1459 |
Premium
|
Evo i mene na visti, samo me zanima kako ste, gdje i kaj isključili da ne rošta po disku jer to će me izluditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#1461 |
Premium
|
windows search i index service |
![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ljudi probajte MAC OS X Leopard ili Tiger bit cete zadovoljni sigurno, nema rostanja po HDD, stekanja, ne treba vam DX10 grafulja za efekta kao u visti, pravi 64bit support i multithread itd. jedino sto nema bas igara, ali sve nove igre stizu i na mac. Ja probao i ne vracam se vise na windowse, nema sanse!! Uz malo modifikacija moguce je snimiti i na PC ne samo na Mac. Znam da je malo OT, ali morao sam malo osvjestiti Vistase. Moje misljenje je da se ne isplati prelaziti na Vistu nego se drzat XP-a jos neko vrijeme ako bas ne zelite preci na tiger ili leopard ;-), a ako predjete na Leopard ili tiger zaboravit cete kada ste zadnji puta instalirali OS, nema registrya i glupih dll fileova. Instaliranje programa je kao copy/paste sto znaci da nema brljanja po registryu ili bilo kakvim systemskim fileovima i OS vam radi jednako imali vi 1 a 1000 programa instaliranih. Ostale informacije kako snimiti MAC OS X na PC ako ikoga zanima mozete potrazi na http://www.insanelymac.com/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav svima. Ja sam laik u svemu ovom sto se tice informatike, pa se nadam da se necete smijati mojim pitanjima, i da cete imati zivaca pomoci. Htio sam Vas zamoliti ako mi mozete pomoci oko instalacije Viste Ultimate ***************. Znaci imam Vistu u kompu i sad bi je trebao sprziti na DVD kao Image file, kako bi zapoceo instalaciju nakon restarta kompa. Mozete li mi objasniti kako napraviti taj Image file. Jos me zanima dali se lako vratiti ponovno na XP (znaci stariji OS), jer sam prije dosta godina imao problema kad sam htio s Win98 na Win 95. Dali je dovoljno samo staviti ponovno instalacijski CD od XP-a i samo ga instaliratin preko Viste. Pozdrav i hvala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: tor. 11.11.2007. u 17:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gor-an, molim te pročitaj pravila foruma i u skladu s njima editiraj svoj post o načinu nabavke softvera. EDIT: Dobro, kad ti je već Tor editirao, budemo ti pomogli onda. Vraćanje XP-a na Vistu radiš tako da bootaš sa CD-a od XP-a i tokom instalacije pregaziš (formatiraš) particiju di je bila Vista i normalno dalje instaliraš XP. Ako staviš u Visti CD od XP-a, javil bu ti da imaš noviji software gore. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.11.2007. u 17:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1468 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Ispricavam se. Sad sam tek skuzio gdje sam zaribao. Nebude se ponovilo. Vuco, mozes mi jos objasniti kako napraviti boot DVD i s kojim programom. Hvala. Upravo sam procitao post koji si mi poslao, tako da je zadnje pitanje bezpredmetno. Hvala puno Vuco i pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: tor. 11.11.2007. u 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da li ima kakvih promjena u Visti do sada popitanju updateova, odnosno oni koji su ih stavljali? je li riješeno ono "požućivanje" Preglednika slika? windows picture wiever... no, uz sve to me zanima da li se ikako u Visti može natjerati Klasični Windows Exlorer, a ne onaj neki novi.. te je li ikome proradio Digital Out na Creative! Live karitici? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|