|
![]() |
#62 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Evo sad mjerim temperature: Venice 3200 nije OC-an znači sve po PS-u u idleu 32-35C pod loadom max do 42C. Jel to normalno, mislim nekako mi je to "nisko"...Mjerenja sam radio sa Coretemeterom a CPU sam loadao sa Prime95 a nakon toga CPU Burn-in 1.01. Inače na Veniceu je znači Golden Orb 2 1200rpm, kanta je TT Shark sa mrežom na bočnoj stranici, jedan 12cm vent na ulazu i jedan 12cm vent na izlazu, sve uredno složeno znači protok zraka bi trebao biti solidan. Po tome su i temperature OK? Brine me grafulja...Sapphire Radeon x1650 AGP i everest kaže da je temp 65C!!! I to samo dok radi Vista znači bez prethodnog igranja ili nekakvog opterećivanja grafulje. Na sebi ima aktivni hladnjak...tvornički. Jel je ta temp. zabrinjavajuća? Eh evo i screen mojih mjerenja: ![]() PS: Sutra probam mjeriti sa x2 4400 procesorom na istoj konfi pa javim...
![]() |
#63 |
Does youer dewg byte?
|
Ak su ti takve temperature sa običnim Veniceom, možeš komotno početi tražiti bolji cooler za x2 . Iz svojeg primjera, moj zalmanček je održavao starog winchestera na max 36° pod loadom, a obično 30-31 u idle-u, i to kad je bilo na minimum brzina. Sad sam morao staviti na max, samo da mi X2 nejde preko 55° pod loadom.
![]() |
#65 | |
Silent killer
|
Citiraj:
![]() ![]() Pozz.
![]() |
![]() |
#66 |
Silent killer
|
Evo kao što rekoh mjerenja za X2 proc: ![]() Znači u idle stanju ~37C, pod opterećenjem do max 52C. Inače morao sam pokrenuti CPU Burn-in test dva puta jer je jedan opterećivao samo jednu jezgru. Ovo su mjerenja nakon sat vremena pod opterećenjem. Danas ionako idem po Freezera ali mi se ovo čine ok temp za taj proc...ili se varam? Neka preporuka za moju grafulju, koji hladnjak, trenutno je tvornički aktivni a u idleu je cca 60-ak stupnjeva.... Thnx.
![]() |
#70 | |
Silent killer
|
Eto nisam znao za taj program a ovaj je bio pri ruci... ![]() Citiraj:
Anyway mislim da smo možda malo skrenuli s topica ![]() Thnx.
![]() |
![]() |
#73 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Silent killer
|
Citiraj:
U svakom slučaju, prvo mi je nabava venta za grafulju jer se ona poprilično grije...pa nakon toga freezera. Bitno da je sve tiho ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Prije će biti da je 7V nego 5V jer ima nemali broj ventova koji se na 5V nemogu pokrenuti ili su prespori (premalo pušu) ili je možda grana čak regulirana ovisno o temperaturi kao i centralni ventilator na PSUu...
![]() |
#78 |
Silent killer
|
Yep baš gledam po netu i vidim da je to ipak grana koja je regulirana ovisno o temperaturi. Samo mi nije jasno gdje je sonda? Nema je kao externe a ako je u napajanju onda je bez veze jer temp. u napajanju može biti veća nego u kućištu...a ti ventovi nemaju veze s napajanjem.
![]() |
#79 |
Beskorisna bitanga...
|
Imaju itekako... ![]() Razmisli - što je napajanje toplije to više treba propuha napravit sa ostalim ventovima da ga se rastereti, jer onda menje vrućeg zraka mora ono preko sebe izbacivati... Jel tako? ![]() Npr moj dual fan cheftec je dosta tih jer on zapravo ništa niti ne izbacuje preko sebe osim zrak samo za svoje vlastito hlađenje - ostatak rade drugi ventovi na ceseu... ![]()
![]() |
#80 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Racker_CRO, koje napajanje imaš?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
TT pure power 600W. Piše mu u sigu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pff gledao Moj Komp.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Silent killer
|
Citiraj:
![]() ![]() Pozz.
![]() |
![]() |
#84 |
Silent killer
|
Eto napokon sam ubo zalmana za grafulju. Temp su kako slijedi: IDLE: Ambient 27C GPU 38C Core #1 38C Core #2 39C LOAD: Ambient 38C GPU 49C (nakon sat i pol MOH: Airborne, i sat GRAW2) Core #1 52C Core #2 52C Topla preporuka je i Coolermaster TLF-S12-EB 12cm vent za kućište. Potpuno je nečujan. Ledice i izrada su takve da fakat ovjetljava cijelo kućište kao da je unutra neonka. Imao sam dosta raznih ventova u boji ali ovo je vrhunac. Napokon mogu mirno spavati... ![]()
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam sljedeće temperature ![]() hladnjak je freezer 64 pro a procesor x2 3800 939.Stavljen je sreberna pasta u tankome sloju i ravnomjerno je razmazana. 1.ovaj kuler nema dovoljno veliku površinu da prekrije kompletni procesor,manji dio procesora je nepokriven 2.zašto mi je razlika između temperatura jezgri 10 stupnjeva ? uslikano je na defoltnim frekvencijama i nije se vrtio nikakav program u pozadini.Kada kloknem procesor na 2400 mhz-a temperatura poraste oko 4-5 stupnjeva ali sve radi super stabilno testirano sa prime-om sa opterečenjem na obje jezgre u trajanju od 3 sata i nije javio ni jednu grašku. Da li su i vama po jezgrama toliko drasične razlike u temperatiri koja iznosi 10 stupnjeva u idleu.Kada se procesor optreti na stock frekvama ratlika u temperaturama između jezgri se smanji ali i dalje je oko 5 c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
A to što malo viti sa freezereom ti je isto normalno ionako ti je wafer sa jezgrom u sredini CPU pločice iza IHSa tako da onaj rub nije osebno bitan...
![]() |
![]() |
|
|