Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2007., 18:52   #1
Bobo4567
Student

Datum registracije: Aug 2007
Intrusion

prije 2 dana sam uzeo od iskona adsl sa routerom speedtouch 780WL,obavio instalaciju spojio jedan komp s kabelom i 2 wireless...i sve je radilo ok!
danas mi net nije radio cijeli dan do sad,a bio sam spojen na router i mreza unutar racunala je radila! mogao sam se spojit na routerove postavke i malo sam gledao i vidio na opciji intrusion detected listu od 20-30 pokusaja upada koje je on sprijecio! sad me zanima koliko ih je onda proslo i koje mogu biti posljedice! firewall mi je bio ugasen na routeru,a kad sam ga upalio i stavio na standard net je opet poceo radit!
malo sam gledao po cijelom forumu i citao o mrezama,dsl-u nisam se bas snasao... ali bih molio nekoga ko ima vise iskustva da me samo nabrzinu uputi na sta trebam pazit! i dal bi trebao sta upisat u lan/properties/tcpip properties ... automatically obtain adress... (nisam znao kako bih drugacije objasnio,nadam se da me kuzite) i dal ima kakve razlike izmedju wlana i obicnog lana u tim postavkama jer ja nisam nista upisao!

ovo je zbrda zdola ali nadam se da ce me netko razumjet i dat koji savjet
hvala
Bobo4567 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2007., 19:41   #2
ggagi
LiveandLetDie

ggagi's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pa sam si dao ogovor, drži upaljen firewall. Malo prođi komp sa anti virusnim programom da vidiš da li ti je nešto upalo.
Pusti "automatically obtain adress" a WLAN ako nemaš potrebe za bežičnim spajanjem isključi
ggagi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2007., 20:50   #3
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
upasti u tuđu mrežu nije baš samo tako. ono što ti je router prijavio kao "upad" je najvjerojatnije samo portscan, što ne znači ništa konkretno.

nemojte se previše zamarati s time da vam netko upada u mrežu, pogotovo ne sa dsl strane. već sami NAT služi kao svojevrsan firewall i odbacuje sve pakete koji nisu traženi sa unutarnje strane mreže, a kad tome dodamo raznorazne filtere itd, stvar postaje toliko komplicirana da se nikome ne isplati pokušavati stvarno upasti jer uglavnom nema što uzeti.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno