|
![]() |
#1 |
Student
Datum registracije: Aug 2007
|
Intrusion
prije 2 dana sam uzeo od iskona adsl sa routerom speedtouch 780WL,obavio instalaciju spojio jedan komp s kabelom i 2 wireless...i sve je radilo ok! danas mi net nije radio cijeli dan do sad,a bio sam spojen na router i mreza unutar racunala je radila! mogao sam se spojit na routerove postavke i malo sam gledao i vidio na opciji intrusion detected listu od 20-30 pokusaja upada koje je on sprijecio! sad me zanima koliko ih je onda proslo i koje mogu biti posljedice! firewall mi je bio ugasen na routeru,a kad sam ga upalio i stavio na standard net je opet poceo radit! malo sam gledao po cijelom forumu i citao o mrezama,dsl-u nisam se bas snasao... ali bih molio nekoga ko ima vise iskustva da me samo nabrzinu uputi na sta trebam pazit! i dal bi trebao sta upisat u lan/properties/tcpip properties ... automatically obtain adress... (nisam znao kako bih drugacije objasnio,nadam se da me kuzite) i dal ima kakve razlike izmedju wlana i obicnog lana u tim postavkama jer ja nisam nista upisao! ovo je zbrda zdola ali nadam se da ce me netko razumjet i dat koji savjet hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
LiveandLetDie
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa sam si dao ogovor, drži upaljen firewall. Malo prođi komp sa anti virusnim programom da vidiš da li ti je nešto upalo. Pusti "automatically obtain adress" a WLAN ako nemaš potrebe za bežičnim spajanjem isključi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
upasti u tuđu mrežu nije baš samo tako. ono što ti je router prijavio kao "upad" je najvjerojatnije samo portscan, što ne znači ništa konkretno. nemojte se previše zamarati s time da vam netko upada u mrežu, pogotovo ne sa dsl strane. već sami NAT služi kao svojevrsan firewall i odbacuje sve pakete koji nisu traženi sa unutarnje strane mreže, a kad tome dodamo raznorazne filtere itd, stvar postaje toliko komplicirana da se nikome ne isplati pokušavati stvarno upasti jer uglavnom nema što uzeti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|